Tarih: 24.11.2011 13:38

Gelir uzmanları ücret adeleti istiyor

Facebook Twitter Linked-in

Gelir İdaresi Uzmanları ve Yardımcıları Derneği Başkanı Ferhat Ülkü, ''eşit işe, eşit ücret'' uygulamasına aykırı ücret adaletsizliklerinin giderilmesi için yeni kanuni düzenleme yapılmasını istediklerini söyledi.

Gelir İdaresi Gelir Uzmanları ve Yardımcıları Derneği, Muhasebe Uzmanları Derneği ve Milli Emlak Uzmanları Derneği üyeleri, Kamuda Eşit İşe, Eşit Ücret uygulaması olarak da bilinen 666 sayılı KHK ile ilgili Maliye Bakanlığı önünde, basın açıklaması yaptı.

Ferhat Ülkü, söz konusu 3 dernek adına yaptığı basın açıklamasında, kamuda Eşit İşe, Eşit Ücret uygulaması olarak bilinen 666 sayılı KHK'nin, 2 Kasım 2011'de mükerrer Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdiğini hatırlattı.

Kararname ile tüm kamu kurumlarında, fazla mesai ve döner sermaye gibi ek ödemelerin kaldırıldığını, bakanlıklardaki üst düzey bürokratın maaşlarının arttığını, BDDK ve Hazine gibi kurumlarda çalışan uzmanların maaşlarının Başbakanlık uzmanları ile eşitlendiğini anlatan Ülkü, merkez ve taşrada çalışan gelir uzmanlarının, muhasebe uzmanlarının ve milli emlak uzmanlarının ücret ve özlük haklarında ise herhangi bir değişiklik yapılmadığını kaydetti.

666 sayılı KHK ile çalışma barışının yok edildiğini, Maliye Bakanlığı bünyesindeki uzmanlar arasında merkez ve taşra ayrımına gidildiğini savunan Ülkü, bunun sonucunda idarenin bütünlüğünün bozulduğunu ve taşra uzmanlarının kapsam dışında bırakıldığını öne sürdü.

Ülkü, kararnamede unutulan uzmanların özlük haklarının iyileştirilmesi ve statülerinin yükseltilmesi konusundaki engellerin kaldırılması amacıyla 657 sayılı Kanun'da gerekli değişiklikleri yapmak için, yeni bir kanunun acilen çıkarılması gerektiğini ifade etti.

Ülkü, dernek üyeleri olarak eşit işe eşit ücret ilkesine aykırı ücret adaletsizliklerinin giderilmesi için yeni kanuni düzenleme yapılıncaya kadar özlük hakları ve gelecekleri için mücadele etmeye devam edeceklerini bildirdi.

Basın açıklamasının ardından dernek üyeleri, olaysız şekilde dağıldı.

Kaynak : haber7.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —