Tarih: 24.11.2011 11:58

Şehit öğretmen ailelerine ziyaret

Facebook Twitter Linked-in

Çan Anadolu Lisesi yönetici ve öğretmenleri, Öğretmenler Günü nedeniyle 16 Eylül 1992 tarihinde Diyarbakır’ın Silvan ilçesi Otluk Köyü Gördük Mezrası İlkokulu öğretmeni iken şehit edilen Engin Eker’in annesi 75 yaşındaki Feride Eker’i Çan ilçe merkezindeki evinde ziyaret etti. Anne Feride Eker, rahmetli şehit oğlu Engin Eker’in görev yaptığı yerdeki durumu hakkında bilgi vererek, “Oğlum görev yaptığı köyde yaklaşık üç sene çalıştı. İlk iki yıl kimse oğlumu rahatsız etmedi. Ancak üçüncü sene de durum değişti. Kendisi bize okuldaki çocukların eğitim durumunun çok iyi olduğunu söylerdi. Oğlum, çocuklarının bilinçlenmesini ve aydınlanmasını istemeyenlerce şehit edildi” dedi.

19 Şubat 1967 Çan doğumlu Engin Eker adına Çan’ın Karşıyaka Mahallesi’nde adını taşıyan İlköğretim Okulu bulunuyor. Şehit Öğretmen Engin Eker’in Çan Şehir Mezarlığı’ndaki kabrini annesi Feride Eker ile birlikte ziyaret edip dua eden Çan Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Mithat Kula, Tarih Öğretmeni İbrahim Tozlu, Matematik Öğretmeni Halil Mutlu ve Felsefe Öğretmeni Aziz Savaş Feride Eker’i de yanlarına alarak özel araçları ile 1 Mart 1964 tarihinde Çan’da doğan ve eşi Zeynep hanımla birlikte 11 Ekim 1992 yılında görev yaptığı Diyarbakır’ın Bismil ilçesi Bölümlü Köyü İlköğretim Okulu’nda şehit edilen Emin Aydın’ın ailesine de ziyarette bulundu. Şeyma adında spastik özürlü bir kız çocuğu olan şehit öğretmen Emin Aydın’ın adı da öğrenci yetersizliği nedeniyle şu kapalı olan kendi köyündeki Maltepe İlköğretim Okulu’na verilmişti.

Ziyaretin ardından şehit öğretmen Emin Aydın’ın annesi Fethiye Aydın, babası Hüseyin Aydın, ablası Hatice Aydın ve erkek kardeşi Rüstem Aydın ile birlikte, Maltepe Köyü Kabristanı’na gidilerek burada da dua edildi.

Ziyaretlerde Çan Anadolu Lisesi yönetici ve öğretmenleri şehit ailelerine, “Bizler de sizin evlatlarınız olarak her zaman yanınızda olmaya çalışacağız. Şehit edilen öğretmen kardeşlerimiz adlarını sonsuza dek yaşatıp anacağız” şeklinde konuştu.

Kaynak : haber7.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —