Tarih: 01.01.0001 00:00 148

Gözaltındaki 20 İzmir BŞB çalışanı adliyede

İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik operasyonda gözaltında bulunan 39 kişiden 20'si adliyeye sevk edildi.

Gözaltındaki 20 İzmir BŞB çalışanı adliyede

 ''İhaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, görevi kötüye kullanma, zimmet, rüşvet, belgede sahtecilik, güveni kötüye kullanma'' suçlamalarıyla gözaltına alınan 39 kişiden 20'si İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemlerin ardından adliyeye gönderildi.

Emniyet Müdürlüğü otobüsüne bindirilen zanlılara yakınları ve mesai arkadaşları alkışlarla ve çeşitli sloganlarla destek verdi. Bazı zanlı yakınlarının ağladığı görüldü.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda ''ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, görevi kötüye kullanma, zimmet, rüşvet, belgede sahtecilik, güveni kötüye kullanma'' suçlamalarıyla aralarında üst düzey belediye bürokratları ve belediye şirketi yöneticilerinin de bulunduğu 44 kişi gözaltına alınmış, adliyeye sevk edilen 5 kişiden 3'ü tutuklanmış, 2'si tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Gözaltındaki 19 kişinin ise yarın adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

AA

Kaynak : haber7.com


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.