Tarih: 24.11.2011 08:46

Atamada hakkı gaspedilen öğretmenim!

Facebook Twitter Linked-in

Orhan Bey Merhaba,

İçerisinde bulunduğum bu çıkmazı bugüne kadar tüm ilgili makamlara iletmiş isemde, nedendir amlayamadım bir türlü cevap beni tatmin edici cevabı alamadım. Bu Konuda bir çift söz istiyorum. Bu konuda ben HAKLIMIYIM - HAKSIZMIYIM. ne olur bu konuda bana yardımcı olun, Konu şu, Ben Erzurum Ataturk  Ünüversitesi Eğitim Fakültesi Fizik Öğretmenliği mezunuyum. 2002 yılında Milli Eğitim Bakanlığı  tarafından yapılan öğretmen ataması neticesi atamam yapılmadı, Ama ikinci atama aşamasında  130. sırada bulunmakta idim. aynı yıl içerisinde 5720 kişilik öğretmen atamasısırasında Fen ve Edebiyat Fakültesi mezunlarının atanmış olması sebebiyle atamamın yapaılmaması üzerine tarfımdam Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan atamada hakkımın gasp edildiği gerekçesi ile açmış oduğum davayı kazanmam üzerine Öğretmen olarak atandım. 7 yıl içerisinde yapılan karşılıklı yargılama neticesi 5 yılı aşkın bir zaman öğretmenlik yaptım asaletim tasdik oldu. Nihayeteinde Mahkemenin aldığı yeni bir kararla görevden tekrar alındım.

Orhan bey, Olay böyle iken, Danıştay 12. Daire Başkanlığı tarafından alınan   ( 29/09/2003 tarih, E2002-5354 K.2003-2160 ) esas sayılı Kararda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan 5720 kişilik atamanın yönetmeliğe aykırı yapılmış olması sebebi ile yapılan atamanın iptalinin  gerektiği  hakkındaki karar Bakanlığa tebliğ edilmiş ise de, yapılan atama iptal edilmemiştir. Garip Olan şu.. DANIŞTAY YAPILAN ATAMANIN YÖNETMELİĞE AYKIRI YAPILDIĞINDAN İPTALİNİN GEREKTİĞİ HAKKINDA KARAR VERİR İKEN, BENİMDE BAKANLIĞIN YAPTIĞI ATAMAYA İTİRAZ ETMEMİ HAKLI BULMAYARAK  GÖREVİME SON VERMEKTEDİR.

  ALLAH AŞKINA, BÖYLE BİR ÇELİŞKİ OLABİLİRMİ,  

  Tek dileğim birilerinin bana sen haksızsın bırak bu işin peşini, veya sen haklısın şöyle bir yol izle demesini beklemekteyim. Bu konuda bana lütfen yardımcı olurmusunuz.

  Saygılarımla.                                                                                             

Şerafettin

 

Sevgili Şerafettin ve Okurlarım;

Köşemizde uzman görüşü gereken konularda,dostlarımdan da yardım alarak her tür soru ve sorunuzda sizlere elden geldiğince yardımcı olacağımı söylemiştim. Senin sorunun cevabını Avukat Yeliz Domaç bizim adımıza, araştırarak cevapladı.

Okurlarımın yardım istediği ve yardımcı olabileceğim her konuda yanlarındayım. İnşallah sorununa yardımcı olabilmişizdir

Sevgilerimle. 

Sayın Şerafettin Bey,

Göndermiş olduğunuz soruyu incelemiş bulunmaktayım. Öncelikle belirtmek isterim ki açtığınız davaların tam içeriğini belirtmediğiniz ve gerekçeli kararlar da elimizde olmadığı için sorunuza kesin bir değerlendirme yapmak maalesef mümkün değil. Ancak yinede sorunuzdan anlayabildiğim kadarı ile sizi cevaplandırmaya çalışacağım.

Yazınızda 2002 yılında Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)tarafından yapılan atamalarda atamanızın yapılmaması nedeni ile idareye açtığınız davayı kazandığınızı, daha sonra mahkemenin aldığı yeni bir karar ile (idarenin itiraz ettiğini düşünüyorum)görevden alındığınızı belirtmektesiniz. Danıştay 12. Daire Başkanlığı tarafından alınan kararda MEB tarafından yapılan 5720 kişilik atamanın yönetmeliğe aykırı olması nedeni ile iptalinin gerektiği yönündeki karara rağmen, Bakanlığın yapılan atamaları iptal etmemesinin ve sizin Bakanlık aleyhine yapmış olduğunuz itirazın mahkeme tarafından reddedilmiş olmasının bir çelişki yarattığı kanaatinde olduğunuzu anlamaktayım. Bu noktada göndermiş olduğunuz sorudan sizin bahsi geçen karara konu olan atamaya dahil olup olmadığınız anlaşılamamaktadır. İdarenin mahkeme kararına uymaması ve atamaların iptalini gerçekleştirmemesi durumunda yapılabilecek şey manevi tazminat davası açmaktır. Belirtilen davaların içeriklerini bilmediğimiz için yargının vermiş olduğu iki karar arasında bir çelişki olduğunu belirtmek yerinde olmayacaktır. Danıştay Bakanlık atamalarının yönetmeliğe aykırı olduğu yönünde bir karar verirken başka bir atama ile ilgili davada itirazı reddedebilir. Mahkemenin gerekçelerini bilmeden bir kanaate varmak doğru olmayacaktır. Eğer bize daha detaylı bilgi verebilirseniz size daha somut yol gösterebiliriz.

Av. Yeliz Domaç

Orhan Çınar'la Paylaşım - Haber 7orhancinar01@gmail.com

 

Kaynak : haber7.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —