TUZLA 26.11.2011 12:51:00 422 0

Geleceği Şekillendiren Öğretmenlerimizdir

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programında konuşma yapan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Nesilleri yetiştiren, yetiştirmeye devam eden, sevgi meşalesini etrafında toplayan, kendini ülkemizin geleceğine adayan öğretmenleri

Geleceği Şekillendiren Öğretmenlerimizdir
24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama etkinlikleri kapsamında, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, İBB İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde bir program düzenlendi. Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşat yayla’nın ev sahipliği yaptığı programa, Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gökçınar, Tuzla Piyade Okul Komutanı Göktürk Gökbayrak , Tuzla Müftüsü Ahmet Silkin, Tuzla Belediyesi Meclis Üyeleri, ilçe genelindeki okulların müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
 
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmada, Kalkınma ve gelişmede en büyük payın öğretmenlerde olduğunu belirterek, “Bilgiyi verenin, öğretenin–öğretmenin, bilgiyi alandan ziyade daha çok donanımlı olması ve ülkenin geleceğine sahip çıkması gerektiğini biliyoruz. Bu nedenle, yaşadığımız toplumun mimarları-mühendisleri olan öğretmenlerimizi en içten duygularımla kutluyorum” dedi.
 
Gençleri bilgiyle donatırken, sadece metinlerle sınırlı kalmayıp dünya gerçeklerini de benimsetmek gerektiğini belirten Başkan Yazıcı, “Öğretmenimizin vazifesi, gücü nispetinde erdemli toplum gayretlerine katkı sağlamaktır. İnsan yaratılmışların en seçkini, en donanımlısı, en bilinçli olanıdır. Ama aynı zamanda en vahşi, en acımasız, en anlaşılmaz davranışlarında sahibi insandır. Bu sebeple insan hayatında eğitim, davranışları doğru yönlendirmede son derece etkilidir' dedi.
 
Cehalet Karşısındaki Savaşınız Ülkenin Yarınları İçindir
 
Özgür düşünen, soran, sorgulayan, geleceğe dair kaygı duyan ancak erdemleri de yakalamış, toplumun çıkarlarını kendi çıkarlarının önünde tutan bir gençliği yetiştirmek için verdiğiniz emek ve gayretlerden dolayı tüm öğretmenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu. Başkan Yazıcı “Bireyi ne kadar şekillendirirsek ve süslersek, geleceğimizde o kadar güzel olacaktır. Öğretmenlerin bu yöndeki çabaları çok önemlidir. Sizlerin cehalet karşısındaki savaşınız, ülkenin yarınları için çok önemli sonuçlar doğuracaktır” dedi.
 
Programda ayrıca, meslek hayatında üstün başarılar gösterip emekliliğe ayrılan öğretmenlere şeref belgelerini verdi. İlçede 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri dağıtıldı. Şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin şiir ve kompozisyonları okumalarıyla süren etkinlikte ayrıca, resim, şiir, kompozisyon dallarındaki yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri de dağıtıldı. , Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmenler Korosu’nun verdiği konserle devam eden program, Tuğrulbey Lisesi öğrencilerinin minik bir orotoryum gösterisi ile sona erdi.
 

Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.