ESENYURT GAZETESİ 26.11.2011 13:09:00 564 0

Geleceği Yazanların Günü Kutlandı

Esenyurt ilçe milli eğitim müdürlüğü’nün Esenyurt Kültür Merkezinde düzenlemiş olduğu 24 Kasım öğretmenler günü’nü anma programı 23 Ekim de Van’da gerçekleşen depremde hayatını kaybeden 65 öğretmenin anılması ile gerçekl

Geleceği Yazanların Günü Kutlandı
Esenyurt Kültür Merkezinde Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan kutlama programına il genel meclis üyesi Hamit Öncü, Esenyurt İlçe Kaymakamı Halil Uyumaz, Esenyurt Belediye Başkan Vekili Temur Akçiçek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Özvatan, İlçe Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu, Belediye Meclis Üyeleri, Esenyurt Sağlık grup başkanı Hayrettin Çolak Siyasi parti temsilcileri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği üyeleri, Mahalle Muhtarları, Sivil Toplum Kurumları, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul müdürleri, Öğretmen, Öğrenciler ve çok sayıda Esenyurt’lu vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.
 
23 Ekim de Van’da gerçekleşen depremde hayatına kaybeden 65 öğretmenin anısına saygı duruşu ve istiklal marşı okunarak başlanan program protokol konuşmalarıyla devam etti.
 
Esenyurt kültür merkezinde gerçekleşen programın açılış konuşmasını Esenyurt Lisesi müdürü Mehmet Doyar yaptı. Doyar, Van depreminde şehit olan öğretmenlerin acısını yaşıyor olmanın üzüntüsünü belirten doyar tüm ülke baş sağlığı dileyerek meslektaşlarının bu özel gününü kutlayarak kürsüyü Esenyurt protokolüne bıraktı. 
 
Özvatan “Esenyurt eğitim ordusu ”
Esenyurt ilçe milli eğitim müdürü Yusuf Özvatan“Bizler Esenyurt ilçesi eğitim ordusu olarak; çağdaş, aklı ve irfanı hür, zeki ve çevik olan gençler yetiştirmek için ellerinden geleni yapan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Biz Esenyurt milli eğitim olarak tek yürek ve tek yumruk olduğumuzu ve daha iyiye ve güzele daha doğruya ilerleyecektir” dedi.
 
Öncü“Ömür boyu başarılar”
İstanbul il genel meclis üyesi ve Eğitim komisyon başkanı üyesi Hamit Öncü “Öğretmenlik insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleğidir öğretmenin vaziyeti erdemli toplum yaratmak gayretine katkı sağlamaktır. Onun için insan hayatında eğitim birinci derecede olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerimle başta ulu önder Atatürk’ün ve Van depreminde şehit olan öğretmenlerimizi saygı ve şükranla anıyor ve görevi başındaki öğretmenlerimize ömür boyu başarı ve mutluluklar diliyorum.” dedi
 
Uyumaz“Cehaletle savaş devam etmekte”
Esenyurt Kaymakamı Halil Uyumaz “Van Erciş depreminde görevi başında şehit olan çok kıymetli öğretmenlerimizi saygı ve şükranla anıyorum. Emekli olan öğretmenlerimize aileleri ile başarı ve huzur dolu bir hayat diliyorum. Cumhuriyetimizin kurulmasıyla eğitime daha çok önem verilmiştir ve muhasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak cumhuriyetimizin temel ilkelerinden birisi olmuştur. Bu cehaletle savaşta öğretmenlerimizin çok büyük emeği olmuştur. Ve halende bu cehaletle savaş devam etmektedir. Buğün Esenyurt’ta yaklaşık 95 bin öğrencimize eğitim veren onları faydalı birer insan olması ve geleceğimizi emanet edeceğimiz ve faydalı bireyler olmasını sağlayan kıymetli öğretmenlerimiz için ve ülkemizin diğer yerlerinde çok zor şartlarda fedakârca görevini yerine getiren öğretmenlerimiz için düzenledik bu geceyi. Bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü en içten dileklerimle kutlarım.” Dedi
 
Akçiçek“Eğitime 96 milyonluk destek
Esenyurt Belediye başkan vekili Temur Akçiçek “Van’a eğitim vermek üzere giden ve hayatlarını kaybeden öğretmen arkadaşlarımızı rahmetle anıyor ve tüm öğretmen arkadaşlarımızın bu güzel günlerini kutluyorum. Biz Esenyurt Belediyesi olarak 7 yılda birçok projeyi hayata geçirerek eğitime katkıda bulunmaya çalıştık ve çalışmaya da devam ediyoruz.7 yılda toplam da 96 milyon TL harcayarak yeni okullar yaptık bazılarına ise restorasyon çalışmalarını yaptık. Yıllık 2500 öğrencimize burs yardımında bulunduk ve bulunmaya da devam ediyoruz. Aydınlık bir geleceğin temellerini atmak ve yarınlarımızın umudu olan gençlerimizi duyarlı bir vatandaş olabilmesi için Sayın Necmi Kadıoğlu ve ekibi ellerinden gelen her türlü desteği verecektir.”dedi
 
Esenyurt protokolü Emekli öğretmenlere yaptıkları hizmetlerden dolayı hizmet şeref belgesi vererek onurlandırdı.
 
Bu özel gün için öğretmenler ve öğrencilerin tarafından hazırlamış olduğu şiir dinletisi, slâyt görüntüsü izlendi. Esenyurt Lisesi öğrenci korosu tarafından hazırlanan Türk halk müziği dinletisi ve Esenyurt Lisesi öğretmenleri tarafından hazırlanan folklor ekibinin gösterisi herkes tarafından beğenildi.
 
Tüm öğretmenlerin kürsüdeki Türk bayrağını şahit göstererek öğretmelik yeminini etmesi herkesi duygulandırdı.
 
Esenyurt belediyesinin öğretmenlere flar ve kravat takdimiyle program son buldu.
 

Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Erdoğan: Kredi notu artırılan tek ülke olduk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.