SİLİVRİ 2.12.2011 15:07:00 995 0

Silivri'de Roman Açılımı

İstanbul Roman Dernekleri Federasyonu’nun Silivri’de gerçekleştirdiği etkinliğe katılan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Yoksullukta, çaresizlikte bile yaşama sevinci ve direncini bırakmamayı sizlerden öğrendim” dedi.

Silivri
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İstanbul Roman Dernekleri Federasyonu’nun Silivri Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirdiği etkinliğe katıldı. Mega Saray Tesisleri’nde gerçekleşen programa Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Silivri Kaymakamı Salih Keser, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, CHP İl Genel Meclis Üyeleri, CHP Silivri İlçe Başkanı Hüseyin Şahin, CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri, İstanbul Roman Dernekleri Federasyonu Yönetimi ve çok sayıda roman vatandaş katıldı.
 
Özbayraktar, Işıklar’ı İdol Olarak Gösteriyorum
Düzenlenen etkinlikte açılış konuşması yapan İstanbul Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Serdal Özbayraklar, şunları söyledi; “Federasyonumuz İstanbul’da yaşayan roman vatandaşlarımıza istihdam, eğitim ve konutta iyileştirme ve roman vatandaşların toplumdaki ikinci sınıf yargısını ortadan kaldırmak için kurulmuştur. Ben burada Silivri Belediye Başkanımız Sayın Özcan Işıklar’ın ve Çatalca Belediye Başkanı Sayın Cem Kara’nın romanlara yapmış olduğu büyük işleri gördüm. Her gittiğim ilçede onları idol olarak gösteriyorum. Silivri Belediye Başkanımız Sayın Özcan Işıklar’ın romanlara yaptığı büyük yatırımlar var. Konut sorunu için bir adım attı. Yeni Mahalle’de yaşayan vatandaşlarımızı çadırdan kurtarıp, prefabrik evlere yerleştirdi. Kendisine sonsuz saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Biz romanlar her yerdeyiz. Birçok yerde romanlar ikinci sınıf vatandaş olarak görülmüştür. Buna rağmen Türkiye’nin yetiştirdiği ender sanatçılar romanların içinden çıkmaktadır. Biz bir dahaki seçimde mecliste romanlardan da temsilci görmek istiyoruz.”
 
Işıklar, Sizlerden Küçük Şeylerden Mutlu Olmayı Öğrendim
Yoğun tezahürat ve alkışlarla kürsüye çıkan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, şunları söyledi; “Biz burada beraber yürüdük, cenazemizi birlikte taşıdık, düğünlerimizi her birlikte yaptık. Aynı günlerde sevindik, hüzünlerimizi, sevincimizi beraber paylaştık. Neler yaptığımızı anlatmak çok da önemli değil, yaptıklarımızın yeterli olmadığını biliyorum. Ben sizlerden şunu öğrendim; küçük şeylerden mutlu olmayı. Yoksullukta, çaresizlikte bile yaşama sevinci ve direncini bırakmamayı sizlerden öğrendim. İlçemizde roman kültürünün bizlere kattığı en önemli değer bu. Kaynaştıran, birleştiren bir yapınız var. Bunu kaybetmemenizi ve sürekli korumanızı istiyorum. Bu korumanın bir yolu da sahip çıkmak. Bizi biz yapan değerlere sahip olursak, biz yaşayacağız. Dilimizi, bayrağımızı, marşımızı, gelenek ve göreneklerimizi koruyacağız, bunları yaşatacağız. İlçemizde Roman Kültürünü Koruma ve Yaşatma Derneğinin kuruluşuna destek olmamızın sebebi de bu. Allah vergisi yeteneklerini, sanata olan düşkünlüklerini geliştireceğiz. Biz pazara kadar değil, mezara kadar sizlerle birlikteyiz demiştim. Sizlerin değerlerini ve kültürünüzü mezara kadar taşıma inancını hiçbir zaman kaybetmeyeceğiz. Hepinizi gözlerinden öpüyor, sevgiler saygılar sunuyorum.”
 
TANRIKULU ROMANLARI TEBRİK ETTİ
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da yaptığı konuşmasında, İstanbul Roman Dernekleri Federasyonu örgütlü çalışmalarından dolayı tebrik etti. Tanrıkulu; “Türkiye’nin her yerinde yoksullukla, barınma sorunuyla, işsizlikle, eğitimsizlikle mücadele ediyorsunuz. Bunlara rağmen inancınızla, neşenizle ve kültürünüzle en önemli topluluklardan biri olmaya devam ediyorsunuz. Sizleri heyecanınız ve yaşama sevinciniz için kutluyorum. Türkiye’de nasıl örgütlü bir şekilde ayakta kalınır, nasıl mutlu yaşanır sizlerden öğrenmek lazım. Sizleri kutluyorum. Örgütlü yapınızın devam etmesini ve ülke genelinde yaygınlaşmasını diliyorum. Parti olarak her zaman yanınızdayız” şeklinde konuştu.
 
KAYMAKAM KESER EĞİTİME DİKKAT ÇEKTİ
Yaşanan sorunların tek çözümünün eğitimden geçtiğinin altını çizen Silivri Kaymakamı Salih Keser, yaptığı konuşmasında; “Bugün sizlerle birlikte olmaktan çok büyük mutluluk duydum. Anayasalar önünde her vatandaş eşittir. Sorunlarınızı aşmanız için, çocuklarımızın mektepli olarak yetişmesi çok önemli. Okulu ve eğitimi ihmal etmemeliyiz. Bu konuda sizlere her türlü imkânı ve alt yapıyı hazırlamak için hepimiz buradayız. Sorunların çözülmesinin tek yolu eğitimden geçer” dedi.
 
ROMANLAR ÇOŞTU
Roman vatandaşlar gerçekleşen protokol konuşmaların ardından sahneye çıkan Popstar Tayfun, Kobra Murat ve Ümmiye ile birlikte gönüllerince eğlendi.

Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.