Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, İstanbul Sanayi Odası, İstanbul Ticaret Odası, Deniz Ticaret Odası, ÇEVKO Vakfı, TEMA Vakfı, Doğal Hayatı Koruma Vakfı, ÇEKÜL Vakfı, İstanbul Çevre Konseyi, AKAD ve Deniz Temiz Derneği-TURMEPA temsilcileri “Çevremizde Yaşam ve Deprem” temalı oturumda, Marmara Belediyeler Birliği’nin Eminönü’nde bulunan merkez binasında toplantı gerçekleştirdi.
Toplantı kapsamında bina güvenliği, kentsel dönüşüm ve deprem konularının okullarda öğretmenler aracılığıyla işlenmesine ve bu konuda çalışma usullerini belirlemek için de bir çalışma grubunun oluşturulmasına karar verildi. Toplantıda ayrıca, eğiticilerin eğitimi konusunun önemi de vurgulandı ve öğretmen eğitimlerinin, çevre ve deprem bilincinin öğrencilerde yerleşmesinde daha sistemli ilerleme sağlayacağı görüşünde uzlaşıldı.
“MBB’nin Bilimsel yayınları kaynak olacak”
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü Uzmanı Suna Gürler, “Marmara Belediyeler Birliği’nin bilimsel yayınlarından Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu’nun yazdığı Afet Yönetimi: Beklenilmeyeni Beklemek, En Kötüsünü Yönetmek, AKUT-MBB İşbirliğiyle yayınlanan Deprem Eğitimi El Kitabı ve Engelliler İçin Deprem El Kitabı çalışmalarını öğretmen ve öğrencilere yönelik eğitimlerde kaynak olarak kullanılacağız. Bu eğitimlere, okul aile birliklerinin yöneticilerini de dahil edeceğiz” dedi.
“Belediyelere Yatay Yapılaşma Öneriyoruz”
Toplantıda, Marmara Belediyeler Birliği’ne, deprem konusundaki bilinçlendirilme çalışmalarından ötürü teşekkür edilirken, Marmara Belediyeler Birliği Çevre Yönetim Merkezi Direktörü Aynur Acar, “Belediyelere dikey yapılaşmayla ilerlemeyin diyoruz. Yatay yapılaşmayla sağlıklı gelişim öneriyoruz” derken, STK’ların kentsel dönüşüm konusunda vatandaşın ikna edilmesi için sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.