Tarih: 12.12.2011 19:03

Yeşil Beylikdüzü Göz Kamaştırıyor

Facebook Twitter Linked-in

Beylikdüzü’nde peyzaj düzenlemeleri devam ederken, sonbahar dönemi ile birlikte ağaçların uykuya geçme ve yaprak dökme dönemi de başladı. Bu sebeple Beylikdüzü Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince, ilçede bulunan ağaçların budama çalışması hızla yapılıyor. Budama için en uygun zamanın Kasım - Şubat aralığı olduğu; gerekli görüldüğü takdirde diğer aylarda da işlemi sürdüğü ifade edildi. Yaz periyodunda ise form budamaları, kuru dal ve sürgün alım işlerinin yapıldığı kaydedildi.
Ayrıca, ilçede var olan ağaçların sağlıklı bir şekilde hayatlarını sürdürebilmeleri için de çeşitli çalışmalar yapılıyor. Buna göre, kuru dalların alınması ve tehlikeli dalların uzaklaştırılması için form budamaları ile birlikte gerekli ilaçlama-bakım işleri aralıksız devam ediyor.
 
Bakım işleri devam ediyor
 
Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun konuyla ilgili olarak, “Beylikdüzümüzün dört tarafı yeşil, güzide bir bölge; bu yüzden çok mutluyuz. Kişi başına düşen yeşil alan miktarının giderek arttığı ilçemiz, temiz havası ve yeşil alanlarıyla İstanbul’un en önde gelen ilçeleri arasına girdi. 2,5 yıl boyunca ekiplerimizle birlikte, park ve yeşil alan çalışmalarını hızla sürdürüyoruz. Kazandırdığımız bu alanların düzenleme ve bakım işlerini de elden bırakmıyoruz. Görevimiz önümüzdeki yıllarda da uygun alanlara yenilerini ve farklı türlerini uygulamak” dedi.
 
Gerekli durumlarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Budama Şefliği ile koordineli olarak çalışan ve 2011 yılı boyunca toplam 5 bin ağaca budama uygulayan Park ve Bahçeler Müdürlüğü ayrıca, budama konusunda danışmanlık hizmeti de veriyor.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —