Tarih: 01.01.0001 00:00 383

Kursiyerler Kahvaltıda Buluştu!

Büyükçekmece Belediyesi Kültür Müdürlüğü’ne bağlı Halk Akademilerine başlayan el sanatları kursiyerleri kahvaltıda bir araya geldiler. Yeni dönemde yapılacak çalışmalarla ilgili bilgilendirilen kursiyerler kahvaltılı toplantıya

Kursiyerler Kahvaltıda Buluştu!
Büyükçekmece Sosyal ve Kültür İşleri Müdürü Nazan Karagözoğlu, Halk akademileri bünyesindeki el sanatları kursiyerlerine bu bilgilendirme toplantıların gelenekselleşerek devam edeceğini kaydetti.
Büyük çekmece’li hanımlarla birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün’ün eşi Hatice Akgün, Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi bünyesinde kurslardaki kursiyerlerin gün geçtikçe çoğalmasının oldukça önemli olduğunu söyled. Hatice Akgün; “ Günümüz ekonomik şartları göz önünde bulundurursak, Halk Akademilerinde hem eğitim alıp hem de evini geçindirmeğe çalışan bayanlar için bu kurslar oldukça önemli. Vakti ve imkânı olan tüm bayanların bu kurslardan yararlanmalarını tavsiye ederim” dedi.
Atrium çarşıda gerçekleştirilen kahvaltılı bilgilendirme toplantısında eski kursiyerler ile yeni kursiyerlerin kaynaşmasına vesile olduğunu belirten Karagözoğlu, kadınlara yönelik projeler hakkında ve kurs bitiminde yapılan çalışmaların nasıl sergileneceği hakkında bilgiler verdi.
Kahvaltılı toplantıda Türk kadının Seçme ve Seçilme hakkının 77 yıldönümünün kutlandığını dile getiren Büyükçekmece Belediyesi Meclis Üyesi Dt. Emine Demirci, “Atatürk, toplumun bir parçası olan kadınların her alanda ileri seviyede olmasını çok  arzu etmiştir” şeklinde konuştu.
 Atatürk’ün yapmış olduğu girişimler neticesinde, Türk kadınlarının iktisadi ve siyasal yaşama katılımlarının sağlanabilmesi açısından bir dizi değişiklikler yaptığını söyleyen Demirci konuyla ilgili olarak şunları söyledi; ” Kadınlara, 1930 yılında belediye seçimlerinde seçme, 1933 yılında çıkarılan Köy Kanunuyla muhtar seçme ve köy heyetine seçilme, 1934’te Anayasada yapılan bir değişiklikle milletvekili seçme ve seçilme haklarının tanınmasıyla, Türk kadını layık olduğu değere kavuşmuştur. Kadınlara tanınan bu hakların o yıllarda birçok Avrupa devletlerinde bile bulunmayışı, Atatürk’ün kadın haklarına verdiği değer ve önemi en güzel şekilde ortaya koymaktadır.”

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.