Tarih: 01.01.0001 00:00 454

Güngörenliler Depreme Hazır

Güngören Kaymakamlığı ve Güngören Belediyesi ortak girişimiyle hazırlanan ‘Depreme hazırlanıyoruz’ çalışması hayata geçti. 1.5 ay sürecek eğitimlerde vatandaş, öğrenci, emekli herkeste deprem bilinci oluşturulacak.

Güngörenliler Depreme Hazır
Merkezi Güngören’de bulunan Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği, Güngören Kaymakamlığı ve Güngören Belediyesi, deprem konusundaki ilk adımını attı. Mehmet Akif Ersoy İ.Ö.O Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya ilk etapta, okul müdürleri, muhtarlar, ilçe milli eğitim ile gençlik ve spor müdürleri davet edildi. Bu ay başlayacak eğitimlerle mahalleler bazında bilinçlendirme çalışmaları başlayacak. 36 saat sürecek eğitimler sonunda vatandaşların ve öğrencilerin deprem bilgisi ve eğitimi üst seviyeye yükseltilmiş olacak.
 
Daha önce deprem yaşadığına dikkat çeken Kaymakam Seyfettin Azizoğlu, “Deprem psikolojisine sahip biriyim. Bu yüzden depremi tecrübe edinmeden, depreme hazırlıklı hale gelmeliyiz. 1999 İstanbul ve 2011 Van depremlerinde gördük ki hala hazırlıklı değiliz. İnsanlarımızı bilinçli hale getirmek bizim görevimiz. Bunun için ilk adımı attık. Umarım aynı acıları yine yaşamayız” diye konuştu.
 
Güngören Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman ise, “Depremde önemli olan üç unsur var. Depremden önce hazırlıklı olmak, deprem anında hazırlıklı olmak ve depremden sonra hazırlıklı olmak. Bizler deprem öncesi hazırlıklarımızı yapmak için buradayız. Vatandaşlarımızı, çocuklarımızı ve sevdiklerimizi bu konuda bilinçlendirmeliyiz. Deprem psikolojisini, doğru kurtarmayı burada hazır bulanan arkadaşlarımız sizlere verecekleri eğitimlerle anlatacaklar. İnsanlarımız depreme karşı eğitildiğinde pek çok sorunun da üstesinden gelmiş oluruz” şeklinde konuştu.
 
Deprem anında vatandaşların birbirini kurtardığını gördüklerini dile getiren Mahalle Afet Gönülleri Acil Müdahale Derneği Başkanı Hüseyin Karadayı, “Eğer deprem anında insanlar birbirini kurtarıyorsa bunun doğru çalışmayla yapılması gerektiğini onlara anlatmalıyız. Biz gördük ki, deprem anındaki korku, bilgisizlik ve cehalet insanlara her şeyi yaptırıyor. Ancak, insanlarımız bilinçli olursa, pek çok kişinin hayatı kurtulmuş olur. Deprem eğitimlerimizi mahalleler bazında yapmalıyız. Mahalle muhtarının başkanlığında kuracağımız ekiplerle de insanlarımızı afete her zaman hazır hale getirmiş olacağız. Okullarımızda çocuklarımıza, mahallelerde de anne ve babalarına eğitim verdiğimiz de ülke olarak depreme her saniye hazırlıklı olmuş olacağız” ifadelerini kullandı.
 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.