KÜÇÜKÇEKMECE 15.12.2011 14:23:00 1220 0

Aslan, “Şike yapan cezasını çeksin”

Küçükçekmece’de 2008 yılından bu yana devam eden söyleşi programı “Küçük İstanbul Buluşmaları” dev bir ismi öğrencilerle buluşturdu. Söyleşiye konuk olan Türkiye’yi uluslararası turnuva ve maçlarda başarıyla temsil eden mi

Aslan, “Şike yapan cezasını çeksin”
Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşide, ünlü basketbolcu, hayatı, basketbol tutkusu, başarı sırları ile ilgili olarak öğrencilerin soruları yanıtladı. Söyleşiye, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İpek ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Nail Bölükbaşı da katıldı.
 
Hiperaktif bir çocuktum
Sunuculuğunu Süreyya Akkaya’nın yaptığı programda, katılımcılara ünlü basketbolcunun yaşamından kesitleri içeren bir sinevizyon gösterisi izletildi. Basketbola küçük yaşta başladığını söyleyene Arslan “Küçükken çok hareketli, hiperaktif bir çocuktum. Öğretmenlerimden tuvalete gitmek için izin istiyor, sıraların üstünden geçiyordum. Öğretmenlerim sürekli aileme bu çocuğu spora yönlendirin diye tavsiyede bulunuyormuş. Basketbola başlamam aslında biraz tesadüf oldu. Ben futbol istiyordum ama ailem basketbolu daha uygun gördü. 9 yaşımda Efes Pilsen Yaz Okulu’nda basketbola başladım”diye konuştu.
 
GS’IN MÜTHİŞ TARAFTARI VAR
Efes Pilsen’in altyapısında yetişen ve bu yıl Galatasaray’da oynamaya başlayan başarılı oyun kurucu bu takımda oynamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bundan sonraki basketbol yaşamımda, uzun bir süre daha Galatasaray’da kalmayı umuyorum. Çünkü burada oynadığım basketbolla çok mutluyum. Bu takımın öyle bir taraftarı var ki mükemmel ve inanılmaz. Maçlardan ne sonuç alırsak alalım, her zaman takımının arkasında duruyor, destekliyor. Bu da bizlere başarı getiriyor. Bu sezon Galatasaray olarak iyi bir sezon geçiriyoruz.” dedi.
 
FATİH TERİM HAYRANIYIM
Genç oyun kurucu, imparator lakabıyla Galatasaray’ı başarıdan başarıya koşturan teknik direktör Fatih Terim’e hayranlığını da dile getirerek, “ Fatih Terim’in büyük hayranıyım. Türkiye’de yapılmayan birçok şeyi o yaptı. Kendisi Türkiye’nin gelmiş geçmiş en iyi antrenörüdür.” dedi.
 
Şike Yapanlar cezasını çeksin
Söyleşiye, annesi Tülay Arslan ve babası Muammer Arslan’la (CIOFF Türkiye Genel Sekreteri)  birlikte katılan Ender Arslan, futbolda şike iddiaları ile ilgili olarak da, “Umarım, futbola şike karışmamıştır. Bu sorunlar çözülsün ve herkes ait olduğu yere dönsün. Eğer şike iddiaları doğruysa da herkes cezasını çeksin” diyerek cevap verdi.
 
Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Arslan, “Size göre en iyi oyun kurucusu kim” sorusuna, başarılarla dolu bir kariyere sahip ünlü basketbolcu Kerem Tunçeri ve takım arkadaşı Tutku Açık’ın isimlerini verirken, birlikte çalıştığı teknik adamlar arasında en büyük desteği ve basketbol anlayışını başarılı antrenör Oktay Mahmudi’den aldığını dile getirdi.

ÇOK ÇALIŞIN VE HAZIR OLUN
Arslan, başarı sırrının çok çalışmak olduğunu belirterek, öğrencilere “Çok çalışın. Bir şeyi başarmak için yetenek de önemli ama çalışmak, istemek ve hazır olmak daha önemli” diyerek tavsiyelerde bulundu. Ünlü basketbolcu öğrencilerin Galatasaray armalı atkılarını da imzaladı.
Söyleşi sonunda Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı İpek ve Milli Eğitim Müdürü Bölükbaşı ünlü basketbolcuya çiçek ve plaket verdi. İpek, “Basketbolla ilgili birisi olarak, Ender Arslan’ı takdirle izliyorum. Kendisi Ulu Önder Atatürk’ün “Ben sporcunun zeki ,çevik ahlaklı olanını severim” sözünden hareketle gençlerimize ciddi manada örnek oluyor. Bundan sonraki meslek yaşamında başarılar diliyorum” diye konuştu.
 

Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.