Tarih: 01.01.0001 00:00 629

Çorap Üreterek Para Kazanacaklar

Büyükçekmece Belediyesi’nin ev ekonomisine katkı sağlamak üzere geliştirdiği proje sayesinde Halk Akademisi’nin kurslarına katılan bayanlar çorap üreterek para kazanacaklar…

Çorap Üreterek Para Kazanacaklar
Büyükçekmece Belediyesi, Çorap Sanayicileri Derneği, İstanbul Kavram Üniversitesi Meslek Yüksekokulu ve İşkur İstanbul İl Müdürlüğü arasında Çözüm Ortaklığı Protokolü imzalandı.

“Çözüm Ortaklığı Projesi”  kapsamında geliştirilen bu projeyi çok önemsediğini belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; “Ortaklaşa imzaladığımız bu protokol Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi şemsiyesi altında verilen eğitimlerin bir somut örneğidir. Halkımız bir taraftan eğitim alacak. Daha sonra isteyen atölyesini kuracak. Ekonomik durumu iyi olmayanlara da biz fason malı evine ya da kurduğumuz atölyeye getirerek,  hanım kardeşlerimizin çalışıp para kazanarak ev bütçelerine büyük katkı sağlayacaklar” dedi.

Protokol ile ilgili bilgi veren Kavram Üniversitesi hocalarından Prof.Dr.Erdal Dinçer  de “Kavram Dershaneleri olarak İşkur’la yaptığımız önemli projelerimiz var. Yaklaşık bir buçuk yıldan bu yana da Çorap Sanayicileri Derneğiyle temas halindeyiz. Bu zamana kadar derneğin çok olumlu teşebbüsleri oldu. İşkur projesinin amacı gençlerimize özelikle ev hanımlarımıza yönelik kurslar vererek, onların istihdamlarını sağlamaktır”dedi.
Çözüm Ortaklığının sosyal sorumluluk gerektiren bir proje olduğunun altını çizen Dinçer; “ Şimdiye kadar diğer belediyelerden de bize birçok kez başvuru oldu ama en ciddi teklifi Büyükçekmece Belediyesinden  gördük. Büyükçekmece Belediye Başkanımız Dr.Hasan Akgün’e çok teşekkür etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.
 Çorap kurslarının  Güzelce’de başladığını anlatan Dinçer konuyla ilgili olarak şunları söyledi; “Üç kurs halinde ikisi bitmek üzere, bir tanesi de bu hafta başladı. Eğitimlerimiz beş gün devam ediyor. Haftanın İki günü de fabrikalarda uygulama eğitimli veriyoruz. Sağ olsun belediye başkanımız kursiyerleri fabrikaya getirip, götürecek servisi de sağladı. Çorap Üreticileri Derneği Başkanımız da bize ekipman, eğitici, hatta işyerini atölyesini açmak isteyen kursiyerlere de yardım sözünü verdi. Şuana kadar kursa Büyükçekmece’den 230’a yakın müracaat var. Bu başlangıçta çok büyük bir sayı, bunları yirmi beş’er sınıflara ayırarak eğitimlerine en kısa zamanda başlatıp, ulusal bir sertifika vereceğiz. İlk defa bu projede kursiyerler para kazanıyor. Normalde kursiyerler bildiğiniz gibi öğrenmek, kursa gitmek için para verirler ama burada öyle değil günde 15 tl de para alıyor kursiyerlerimiz.”

Çorap sektörü hakkında kısa bir bilgi veren Çorap Sanayicileri Dernek Başkanı Hüseyin Öztürk’de konuşmasında; “Türkiye çorap  üretimi bakımından Çin’i saymazsak dünya birincisidir. Sektörde yaklaşık olarak yetmiş bin direk, yüz on bin dolaylı çalışanımız var. Sektörde şu anda iki meslek lisesinde eğitim vermekteyiz. Yerel yönetimler sadece inşaatla, imar ile uğraşmamalı. Bölgeye istihdam sağlayacak, sanayiciye ekonomik anlamda katkı sunacak projeler üretmeli. Büyükçekmece Belediyesi’ni bu konuda hakikaten çok donanımlı gördük” dedi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.