Tarih: 01.01.0001 00:00 840

İhlas’lı Öğrencilere Gürsoy’dan Önemli Notlar

Türkiye’de eğitim dünyasının önemli simalarından olan Sait Gürsoy İhlas Koleji Marmara Evleri Kampüsü konferans salonunda öğrencilere bir seminer verdi. Renkli ve keyifli kişiliğiyle konuşması boyunca öğrencileri sıkmamayı hedef

İhlas’lı Öğrencilere Gürsoy’dan Önemli Notlar
Üniversite sınavına sadece gençlerin hazırlanmadığını belirten Gürsoy onlarla birlikte ailelerin de hazırlandıklarını vurguladı. Aile içinde yaşanabilecekleri tiyatral bir biçimde anlatan Gürsoy bu durumların Türkiye’nin gerçeği olduğunu dile getirdi.
 
Gürsoy : “Ne okuyacağınıza karar vermiş olmalısınız.”
 
Konuşmasının ikinci bölümünde değişen ve gelişen dünyadan bahseden Gürsoy artık işe alımlarda sadece üniversite mezunu olmanın yeterli olmadığını bunun yanında bir çok kriterin de dikkate alındığını vurguladı. Özellikle üniversite eğitiminin artık dört yıllık klasik eğitimden çıktığını belirten Gürsoy, işe alımlarda master ve doktora gibi derecelerin daha çok önem kazandığını belirtti.
 
Üniversiteye gireyim de ne olursa olsun; mantığının artık çok eskilerde kaldığını vurgulayan Gürsoy “Özellikle 12. sınıfta okuyan öğrencilerimizin artık hangi bölümü seçeceklerini belirlemiş olmaları gerekiyor. Eğer hala yapmadıysanız sizin için üzülürüm.”dedi.
 
Gürsoy : “Artık üniversite seçimi değil bölüm seçimi önemli.”
 
Son yıllarda yaptığı araştırmalardan bahseden Gürsoy bu araştırma sonuçlarına göre artık öğrencilerin bilinçli tercihler yaptıklarını belirtti. Öğrencilerin üniversite tercihinden önce bölüm tercihi yaptıklarını dile getiren Gürsoy, buna bağlı olarak ilk beş tercihine giren öğrenci sayısında önemli bir artış yaşadıklarını söyledi.
 
Üniversite seçimi sırasında dikkat edilecek hususlara değinen Gürsoy özellikle üniversitelerin sahip olduğu imkanların bire bir öğrenilmesi gerektiğine dikkat çekti. Üniversitelerinin aralarındaki farklardan da bahseden Gürsoy bunun öğrencilik hayatı sonrası işe alımlarda büyük önem taşıdığını anlattı.
 
Konuşmasının son bölümünde YGS ve LYS sınavında dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında yararlı bilgiler veren Gürsoy özellikle YGS sınavının önemini vurguladı. Öğrencilere YGS sınavında olabildiğince yüksek puan almalarını öğütleyen Gürsoy oradan gelecek puanların rakiplerini geçmek adına çok değerli olacağını vurguladı. Son olarak öğrencilerden sınavlarda bütün sorulara bakmalarını isteyen Gürsoy “Ben biyoloji ya da sosyal çözemiyorum diye düşünmeyin. Hiç değilse sorulara göz atın, bir tane bile soru çözseniz en az on bin rakibinizi geride bırakma şansını yakalayabilirsiniz.”dedi.
 
Öğrencilerin sorularıyla devam eden seminerin sonunda Sait Gürsoy’a Özel Marmara Evleri İhlas Anadolu Lisesi Müdürü Hamdi Özakay ve Özel Marmara Evleri İhlas Karma Anadolu Lisesi Müdiresi Müge Kılıç tarafından çiçek ve plaket takdim edildi.
 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.