Tarih: 01.01.0001 00:00 626

Evrensel Aşure Matemi Buluşması

Bakırköy Belediyesi ve Cem Vakfı tarafından düzenlenen “Evrensel Aşura Matemi Buluşması” Bakırköy’de yapıldı.

Evrensel Aşure Matemi Buluşması
Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen ve Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı Ali Yüce’nin ev sahipliğinde yapılan  etkinliğin sonunda tüm vatandaşlara aşure de ikram edildi.
 Hz. Peygamber Efendimiz (SAV)’in torunu, Şehitlerin Efendisi Hz. Hüseyin’in şehadetinin (Hicri 1372) yıldönümü münasebetiyle düzenlenen “Evrensel Aşura Erkanı”nda Belkız Akkale yönetimindeki Bakırköy Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu ve Sercan Direk  konseri, Galata Mevlevihanesi Semah Grubu Muharrem Erkanı Cemi de yapıldı.
 
“Bedir’den Kerbela’ya, Kerbela’dan Çanakkale’ye tüm şehitlere selam olsun” temasıyla yapılacak aşura buluşması yaklaşık 3 bin kişinin katılımıyla Atatürk Spor ve Yaşam Köyü’nde gerçekleşti.
 
İstanbul milletvekilleri Faik Tunay ve Süleyman Çelebi’nin de iştarak ettiği buluşmada Cem Vakfı Bakırköy Şube Başkanı Av. Nuri Var, Türkiye Caferiler Lideri Selahattin Özgündüz, Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı Ali Yüce, Cem Vakfı Genel Müdürü Hıdır Akbayır’ın ardından konuşan Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen,”Eşit yurttaşlık için,din,vicdan ve inanç hürriyeti için,bayramlarımızı kutlamak,üzüntülerimizi paylaşmak için, insan olmanın o büyük erdemiyle, yürüdüğümüz bu yolda daha birçok etkinlikte yan yana geleceğiz. “dedi.
 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.