Tarih: 01.01.0001 00:00 682

Engelli İzciler El Sanatlarıyla Rehabilite Oluyorlar

Büyükçekmece Belediyesi Gökkuşağı Engelli İzci Grubu çocukları, el sanatlarına yönelik faaliyetlere ağırlık veriyorlar.

Engelli İzciler El Sanatlarıyla Rehabilite Oluyorlar
Rehabilitasyon ve kendi aralarında kaynaşmalarını yoğunlaştırmak için engelli izci grubuna Mimarsinan Engelliler Sanat evinde düzenli olarak resim, şarkı, elişi, tahta boyama, cam boyama ve okuma yazma çalışmalarını verdiklerini dile getiren Büyükçekmece Belediyesi Sağlık Müdürü Dr. Serpil Bulut, Amaçlarının izcileri sosyal yaşamın bir parçası haline getirmek olduğunu söyledi.
Çevreye Duyarlı Hale Geliyorlar
Bulut; “Bu tür etkinliklerimiz sayesinde yavrularımız hayata atılma, ailesine ve çevresine karşı daha duyarlı hale gelmelerini sağlamaya çalışıyoruz” dedi. Hocaları ile hep birlikte şarkı söylemeleri, konuşamayan çocukların ise beden dillerini kullanarak söylenen şarkıya eşlik etmeleri, yemeklerini kurumda velileri ile birlikte yemeleri izci grubu çocuklarını mutlu ettiğini dile getiren velilerde düşüncelerini şu şekilde dile getirdiler; “Belediye Başkanımız Dr.Hasan Akgün bize destek olmasaydı çocuklarımız böyle güzel bir eğitim alamayacak, kendilerini geliştiremeyeceklerdi” dedi.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.