Tarih: 01.01.0001 00:00 1137

İstanbul`a Yeni Çarşı Modeli; Babil Çarşı

Esenyurt`ta inşaa ettikleri Acunkent`i teslim aşamasına getiren Uluhan Grup, Esenyurt Devlet Hastanesi’nin karşısında inşaa ettiği Babil Çarşı`yı görücüye çıkardı.

İstanbul`a Yeni Çarşı Modeli; Babil Çarşı
Esenyurt'un çıtasını yükseltmeye aday, bölgede başta bina sağlamlığı ve konfor olmak üzere her bakımdan model olmaya hazırlanan Babil Kuleleri'nde yer alan İstanbul'un yeni çarşı modeli Babil Çarşı'nın tanıtım toplantısı, 14 Aralık Çarşamba günü gerçekleşti. Buluşmada, Uluhan Grup yönetim kurulu başkanı Bekir Cesur, yönetim kurulu üyeleri Necati Aktülün, Taha Aktülün ve İcra Kurulu Başkanı Tanju Bilgen Babil Çarşı'nın farkını ve sunduğu özel avantajları basın mensuplarıyla paylaştı.
Hem satılık hem kiralık
Çarşının yüze 55’ini satacaklarını kalan yüzde 45’lik kısmının ise kira getiren mülk olarak Uluhan Grup bünyesinde tutacaklarını belirten Bilgen, “Bu yolla biz çarşıda kalıcı olduğumuzu, satıp çıkmayacağımızı ve hiçbir yere gitmeyeceğimizi ifade ediyoruz. Yani bizimde elimiz taşın altında olacak” dedi. Uluhan Grup İcra Kurulu Başkanı Tanju Bilgen, birçok konuyu tüketiciden yana tutuklarını da belirtti.
Babil Çarşı'da yer alan mağazalar sabit ya da değişken olarak kiralanabiliyor. Örneğin bir haftalık ya da daha uzun bir süre mağaza kiralamak Babil Çarşı'da mümkün olacak. Bu sayede Babil Çarşı'da kısa bir süreliğine ya da belli bir mevsimsel dönemde iş yapmak isteyenler, benzeri olmayan özel bir imkândan yararlanabilecekler. Bununla birlikte, Babil Çarşı'dan mağaza satın alanlara önemli bir kolaylık da sağlayan Uluhan Grup, mağaza sahiplerine kiracı bulma hizmeti de sunuyor.

Sektörel fizibilite çalışmasıyla bir ilk
Babil Çarşı’nın farklı ve Esenyurt’a hareket getiren bir çarşı olmasını istediklerini belirterek sözlerine devam den Bilgen, “15 metrekareden 150 metrekareye kadar toplam 199 dükkân yer alıyor. Çeşitliliği 12 sektör ile sınırladık. Hangi sektörün kaç dükkân ile yer alacağı şimdiden belli. Bunların dışındaki farklı sektörlerden haftalık, hatta günlük kiralamalar yapacağız. Bizim uygulayama başladığımız değişken kiralama sistemi ile 12 sektörden farklı alanlara da kiralamalar yapacağız. Evinde kedi ürettiği ürünlere pazar bulamayanlara ve farklı bir ürünü olanlara kapımız açık” dedi.
Her işyerinin konusu önceden yapılan kapsamlı bir çalışmayla belirlenmiş durumda. İşyeri alanlarının karması hazırlanırken fiili fizibilite yapılarak, elde edilen ciro tahminlerine göre faaliyet alanları tespit edilmiş bulunuyor. Bu sayede çarşıdaki işyerlerinin alanlarında tek olmaları sağlanıyor ve doğru bir kazanç modeli öngörülüyor.
 
Sürekli açık sergi alanları
Babil Çarşı bünyesinde düzenli olarak kurulacak sergi alanında ise Babil Kuleleri sakinleri ve ziyaretçiler çeşitli ürünleri bir arada bulabilecek. Mağaza mağaza dolaşma yerine tek mekânda açık hava sergi konseptini hayata geçiren Babil Çarşı'da, gündelik tüketime yönelik geniş bir ürün yelpazesi yer alacak.
Diğer AVM’lerden farklı bir proje

24 saat hizmet veren 1000 m2'lik alana sahip kreş sayesinde ebeveynler günlük işlerini görürken çocuklarına oyun ve eğlence imkânı sağlayabilecekler. Kreş imkânının yanı sıra spor alanı, kültürel etkinlik ve AVM'yi bir arada sunan Babil Çarşı, tek mekânda çok yönlü hizmet sunma avantajıyla bölgede çekim merkezi haline gelecek. Bununla birlikte Babil Çarşı, 200 kişilik tiyatro salonu, açık/ kapalı havuzları, açık hava sinemaları, fitness ve spa salonlarıyla diğer projelerden ayrılıyor.
Hazır mağaza konsepti

Babil Çarşı bir ilk olan 'hazır mağaza' konseptini de hayata geçiriyor. Hazır mağaza kapsamında farklı sektörlerde faaliyet gösteren farklı kuruluşlar, dekorasyondan mobilyaya, kullanılan cihazlardan iklimlendirmeye kadar tüm imkânları hazır bulacak ve vakit kaybetmeden doğrudan işlerine odaklanabilecekler.

Yönetimde Koza güvencesi
Babil Çarşı'nın bina yönetim sistemleri, sektörün duayen kuruluşlarından Koza Yönetim'in güvencesinde olacak. Tanju Bilgen; “Koza, herkesin menfaatine ve adaletli olacağı için bizde diğer kiracılar ile aynı mesafede olacağız” diye konuştu. Bir çarşının hareketli olmasının bir takım basit kuralları olduğunun altını çizen Bilgen, “Acunkent ve diğer bölgelerden her saat 20 servis gelecek. Bu servisler hareket ve canlılık taşıyacak. Burada kiralama garantisi yerine iş garantisi olacak. Yani insanlar kendi kişisel becerileri ile satışlarını yapacak” diye konuştu.
 Babil Çarşı'nın yalnızca iş çevreleri açısından değil, İstanbullular için de önemli bir cazibe merkezi olması bekleniyor. Uluhan Grup, ulaşım kolaylığı sağlamak amacıyla Babil Çarşı tamamlandığında İstanbul'un farklı noktalarından merkeze düzenli olarak servis hareket ettirecek. Alışverişe yenilikçi bir yaklaşım getiren Babil Çarşı'ya işini taşıyan kuruluşlar ise kazancı garantili bir mekânda faaliyet göstermenin avantajına sahip olacaklar.

Her yönüyle karlı bir yatırım
Çarşıda dükkânların fiyatları hakkında da açıklama yapan Bilgen, “Dükkânların fiyatları 150 bin liradan başlayarak 800 bin liraya kadar çıkıyor. Örneğin en küçüğünü alan yüzde 25’ini peşin verecek, yüzde 25’ini ara ödemelerle verirken kalan yüzde 50’yi de 50 ay taksit yapacak. Bunu Uluhan Grup kendi bünyesinden karşılayacak ve vade farkı almayacak. Bu taksitlerin ödemesi de dükkân fiyatını yüzde 1’i kadar olacak. Örneğimizdeki dükkânın fiyatını 150 bin lira kabul edersek aylık taksiti 1500 lira, kira getirisi 2500 lira olacak. Bu kirayı verdiğinde kendisine sadece ara ödemeler kalacak. Dükkân da zaten 18 ay sonra teslim edilecek” diye konuşarak sözlerini bitirdi.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.