Tarih: 02.01.2012 18:26

Hacılar 2012 Dualarla Girdi

Facebook Twitter Linked-in

Güngörenli 125 hacı yakınlarıyla birlikte katılımıyla, Şehr-i Gül Restoran’da  bir araya geldi. En küçük hacı olan 7 yaşındaki Gül Nihat Şen’de davetliler arasındaydı. Güngören Belediye Başkanı ve İlçe Müftüsü Osman Aydın’ın elinden ‘Kabe kapısı tablosunu’ alan Şen, “Kutsal topraklara gittim için çok mutluyum. Peygamber efendimizin yaşadığı yerde olmak bana huzur verdi” diye konuştu.
 
Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman, İlçe Müftüsü Osman Aydın ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa Kur’an-ı kerim tilavetinin okunmasıyla başlandı. Kabe konulu sinevizyon gösterisinin ardından sahne alan Güngören Müftülüğü Türk Tasavvuf Musikisi Korosu birbirinden özel ilahileri hacılar için seslendirdi. Şef Kahraman Taşçı yönetimindeki koro program sonrası büyük alkış aldı.
 
Programda konuşan Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman, “Unutulmaya yüz tutmuş geleneklerimiz arasında yer alan hacı uğurlama ve hacı karşılama kültürümüzü yaşatmak amacıyla bu tür programlar organize ediyoruz. Biz de hac vazifesini yerine getirmiş hacı adaylarımıza ulaşarak bu kültürümüzü birlikte icra etmek istedik. Rabbim hac ibadetinizi kabul etsin ve tekrar o kutsal mekânları görme fırsatı versin. Bu sene gördük ki, hacılarımızı ağırlamak için salonlarımız yeterli değil. Bu da gösteriyor ki özlem duyulan unutulmaya yüz tutmuş hacı uğurlama ve karşılama geleneklerimizi yaşatmamız gerekiyor. İnşallah önümüzdeki yıllarda hacı uğurlama programları da organize ederiz. Rabbim tekraren yapmış olduğunuz ibadetinizi kabul buyursun” diye konuştu.
 
Güngören Müftüsü Osman Aydın ise, “Kutsal topraklara gitmek herkese nasip olmaz. Sizler gitme fırsatını yakalayabilmiş özel insanlardansınız. Şunu hatırlatmadan geçmek istemiyorum. Sizler artık toplumun gözünde bir üst makama yerleştirilmiş kişilersiniz. Sözlerinizle, davranışlarınızla insanlara örnek olmalısınız. Herkes sizin sözünüzü dinleyecektir. Elinden ve dilinden emin olunan kişiler olmalısınız. Allah yapmış olduğunuz hac ibadetini kabul etsin diyor hepinize tekrar hoş gediniz diyorum” şeklinde konuştu.
 
Program sonunda Belediye Başkanı Karaman ve İlçe Müftüsü Aydın misafirlere ‘Kabe Kapısı Tablosu’ hediye edip hatıra fotoğrafı çektirdi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —