Tarih: 02.01.2012 18:48

Mevlana’ya Yoğun İlgi!

Facebook Twitter Linked-in

Mevlana’yı anma gecesine Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı İhsan Yavuz, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu, Siyasi parti ilçe başkanları, Belediye başkan yardımcıları, Belediye meclis üyeleri, Muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşları, Basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Kadıoğlu “ Keşke herkes anlasa”
 Gecede konuşma yapan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Mevlana’nın yaşantısı ve düşüncesini iyi anlayarak daha büyük alanlarda ve daha çok kitlelere ulaştırmak gerektiğini söyledi. Kadıoğlu “ Mevlana’yı anlamak ve anlatmak çok zor değil. Keşke Mevlana’yı herkes anlasa da bizler böyle programları meydanlarda, stadlarda yapsaydık. İnsanlar Şems ile Mevlana’yı mukayese ediyor. Bizim insanlarımızda çok farklı düşünceler yaşanıyor. Öz eleştiri yapacak olursak, birinin eteğinden tutuncasanki o kişi bizi Cennet’e götürecek gibi düşünerek böyle inanılıyor. Mevlana’nın kaynağı Kur’an dır. Mevlana’nın Şems’e olan sevgisi, Allah’a olan aşkının ölçüsüdür. Ne olursan ol gel diyerek, insanların birbirini sevmesi ve insan sevgisi ile Allah’a ulaşmak istemiştir. Bugün bu insan sevgisine dayalı metodu anlamak zordur. Mevlana’nın adı anıldığında bütün dünya koşarak geliyor. Ama bizim insanlarımız burada birbirini yiyor. Bugün, Mevlana için bir nefes alabilirmiyim diyerek insanlarımızın burada olması gerekiyor” dedi.
 
Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu konuşması ardından, Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı İhsan Yavuz’a plaket takdim etti.
Protokol konuşmaları ardından Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin hayatını anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı.
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu’nun gerçekleştirdiği Sema Ayin-i Şerifi Esenyurt’lu vatandaşları mest etti. Sema Ayin-i Şerifi ardından Mevlana Celaleddin-i Rumi’yi anma gecesi sona erdi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —