Tarih: 11.01.2012 17:48

Fındık Dalları Bağcılara’da Yeşerecek!

Facebook Twitter Linked-in

Bağcılar, nostalji bahçeleri ile donatılıyor. Nostalji Bahçeleri Projesi’ni Üzüm Bağı ile başlatan Bağcılar Belediyesi son olarak Yenimahalle’de Fındık Bahçesi’ni inşa etmeye başladı. Toplam 5 bin 660 metre kare alandan oluşan Fındık Bahçesi’ne 120 fındık ağacı dikildi.
 
“Karadeniz Dolma Evi de Var”
Fındık Bahçesi’nde bir de sosyal ve kültürel etkinliklerin yapılabileceği Karadeniz yöresine özgü mimarisiyle Karadeniz Dolma Evi yapılıyor. Toplam 228 metre kare oturum alanından oluşan tesis bodrum, zemin ve bir kattan oluşuyor. Önümüzdeki günlerde tamamlanması planlanan Fındık Bahçesi, hem yeşil alan ihtiyacını karşılayacak hem de isteyen vatandaşlara piknik yapabilme imkanı sunacak. Piknik masalarının konduğu bahçe, süs havuzları ile de güzelleştirildi.
 
“Uzaklara Gitmek Zorunda Kalmıyorlar”
Nostalji Bahçeleri Projesi’nin Bağcılar’a özgü bir çalışma olduğunu söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Bağcılar’ı ismine uygun bir hale getirmek için başlattığımız bir proje idi. Daha önce Üzüm Bağımız, Kiraz, Kayısı ve Kestane bahçelerimizi yapmıştık. Hedefimiz, her mahallemize bir meyve bahçesi yapmak” dedi. Meyve bahçelerinin şehir estetiğine önemli bir katkı yaptığını ifade eden Çağırıcı, “Hemşehrilerimiz, piknik yapmak için uzaklara gitmek zorunda kalmıyor. Çocuklarımız da dalından meyve yemenin ne demek olduğunu bu bahçelerde görmüş oluyor” diye konuştu.
 
Nostalji Bahçeleri
Farklı ve özgün bir proje olarak 2006’da Üzüm Bağı ile başlatılan Nostalji Bahçeleri Projesi, Bağcılarlıların yoğun ilgi göstermesi üzerine Üzüm Bağı’na yenilerinin eklenmesi ile devam etti. Farklı mahallelerde Kiraz, Kayısı ve Kestane bahçelerini oluşturan Bağcılar Belediyesi, son olarak Fındık Bahçesi’nin projesini hazırladı ve çalışmaları başlattı. Meyve bahçeleri, Türkiye’nin farklı illeri ile özdeşleşen tarihi yapıların bir benzerlerinin inşa edilmesi ile daha da güzelleştiriliyor. Bu kapsamda Kayısı Bahçesi’ne Malatya Konağı, Kestane Bahçesi’ne Kastamonu Evi inşa edildi. 
 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —