Tarih: 01.01.0001 00:00 640

Devir Tasarruf Devri

Büyükçekmece Belediyesi, Arel Üniversitesi, TEKFEN ve BEDAŞ’ ın ortaklaşa düzenlediği “Elektrik tasarrufu ve tasarruflu ampuller hakkında bilgilendirme semineri “ AKM de gerçekleşti.

Devir Tasarruf Devri
İstanbul Arel Üniversitesi Reklamcılık ve Halkla İlişkileri öğrencileri “bir ampul bir evi, bir ev tüm gezegeni değiştirsin” sloganıyla geleceğin teminatı olan öğrencilere tasarrufu aşılamak ve onların evebeyinlerine  enerji tasarrufu konusunda teşvik etmek için vermiş oldukları seminere öğrenciler tarafından yoğun talep gerçekleşti. Gençlere tasarruf ampulü dağıtan Arel Üniversitesi öğrencileri; “Bilinçsiz enerji tüketimi sonucunda çıkan küresel ısınma problemi muazzam boyutlara ulaşmıştır. Bu konuda çevreye karşı artarak devem etmekte olan duyarsızlık ve bilinçsizlik içinde binlerce güzellik barındıran masmavi dünyamızı bırakın bir canlının yaşamasını bir bitkinin dahi yetişemediği bir çöle çevirmektedir ve ülke ekonomisinde derin yaralar yaşatmaktadır. Bu konuda yapmamız gereken enerji tüketimi ve enerji tüketim bilincinin yaygınlaşması için bencince düşünmeyi bırakıp bugün için değil yarın için hiç değil yarınlarımız için çalışmak çabalamak bu ucu bucağı görünmeyen uçuruma sürüklenmeye dur demek olmalıdır”mesajını verdiler.
Özbaş, Faydalı Bireyler Olacaksınız
Seminerin açılış konuşmasını yapan Arel Üniversitesi Direktörü Prof. Dr. Emin Özbaş; “ Bugün gençsiniz yarın olgun olacaksınız. Yarın çok kısa ve çeşitli yerlerde sorumluluk almış kişiler olacaksınız. Bilinçli bir gençlik olarak yetişerek devletin kalkınmasında faydalı bireyler olacaksınız. Bunun içinde enerji tasarrufu yaparak ülke ekonomisine katkıda bulunmak en başlı göreviniz olsun. Hayatımızın her köşesinde enerjiye ihtiyacımız var bunun bilincinde yetişen bir gençlik olursak ülkemiz için geleceğimiz için faydalı işler başarmış olacağız” dedi.
Bilinçli gençler yetiştirmeliyiz
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün çok istemesine rağmen programa katılamadığını, bunun yerine sevgi ve selamlarını yolladığını dile getiren Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Ali Üner de yaptığı konuşmada; “ Siz gençlerin enerjisini gözlerinizden görüyorum bu enerjinizi en iyi şekilde kullanın. Ama enerjide bir tasarruf gerekiyor. Enerji nedir? Tasarruf nedir? Biz üretimle yaşam kalitemizle herhangi bir azalma olmadan o enerjiyi verimli kullanmaktır tasarruf. Tasarruf etmezsek eğer doğayı kirleteceğiz, doğal kaynaklarımızı bitireceğiz ve cebimizden fazla para gidecek. Ne yapmamız lazım bu yaşam biçiminden vazgeçmeden tasarruf etmeyi öğrenerek bilinçli geçler olarak yetişmez lazım” dedi.
Önemli bir seminerde gençlerle birlikte olmanın önemine değinen Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Avni Sandıkçı da Arel üniversitesi öğrenci kulübünün böylesine bir konuyu ele alarak gündeme getirmesini taktir ettiğini söyledi. Seminere Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcıları Reşit Oral, Arel Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Kemal Gözükara, Rektör Prof. Dr. Ömer Asım Saçlı, Bedaş Eğitim Müdürü Celal Özdemir, Tefken End. Gn. Müdürü Mehmet İkili ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Avni Sandıkçı katıldı.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.