Tarih: 11.01.2012 18:11

Kara; Vatandaşın Haklarını Savunan Bir Anlayışla Çalışıyoruz

Facebook Twitter Linked-in

Belediye Başkanı Cem Kara vatandaşları her konu ile ilgili bilgilendirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz akşam Çatalca’nın en uzak mahallesi Binkılıç’ta halk toplantısı düzenleyen Başkan Cem Kara, hazırlanan sunum eşliğinde çalışmaları vatandaşlara aktardı. Çatalca’nın kısaca bir tarihini ve coğrafi yapısını anlatarak sunuma başlayan Kara, ‘bizim hizmet alanımız oldukça büyük ve görevimiz komşu ilçelerimize nazaran daha zor. Binkılıç’ın mahalle, köy veya belediye olması önemli değil, önemli olan burada yaşayabilmemizdir. Burada yıllarca belediye başkanları görev yaptı. Referandum, yani halk oylamasıyla 1990 yılında burası belediye oldu. Ama yine seçim olsaydı sanıyorum ki kimsenin aklına mahalle olmak gelmezdi” dedi. Binkılıç’ın nüfusu ile verileri de ortaya koyan Cem Kara, “2007 sonrasına baktığımızda Binkılıç’ta nüfusun düştüğünü görüyoruz. Orman, tarım ve İSKİ ile ilgili yasaklar ve sorunlar vatandaşlarımızın burada yaşamasını güçleştirmiştir. Biz vatandaşların haklarını savunan bir yönetim anlayışıyla görevimizi sürdürüyoruz. Sizlerden bilgi alıp, empati yapıyoruz ve sorunları ona göre İBB’ye veya TBMM’ye taşıyoruz” dedi.
 
Göreve geldikten sonra Çatalca Belediyesi olarak ciddi sıkıntılar yaşadığını aktaran Başkan Cem Kara, “daha bir aylık belediye başkanıyken hacizlerle ilk şokumuzu yaşadık. Belediyemizin arabaları haciz edilerek ciddi sorunlar yaşadık. Ardından göreve başlamaya, neyin ne olduğunu anlamaya çalışırken sel felaketi yaşadık. Çok şükür bunları atlattık ve çalışmalarımıza devam ediyoruz. Binkılıç’ta temizlik, yol, kaldırım gibi çalışmalarımızı geçtiğimiz sene hızlandırdık. Binkılıç Camisini düzenleyerek, mahallemize bir de Atatürk Anıtı kazandırdık” dedi.
 
Asli görevlerin haricinde Binkılıç’ta nasıl çalışmalar yaptığını da özetleyen Başkan Cem Kara, “Binkılıç Mahallemizde 89 adet yapı tarihi ve kültürel varlık olarak tescil edilmiştir. Biz şimdi Çatalca Kaleiçi Mahallemizde nasıl yapıların rölöve, restitüsyon ve restorasyon projelerini, vatandaşın cebinden kuruş harcatmadan yaptırıyorsak, Binkılıç için de bunu yapacağız. Bölgede ormancılık ve makta sorunları var. Başka yöntemlerle ekonomik anlamda kalkınmalıyız. Bu nedenle de atıl vaziyette duran hastane binası, halk eğitim merkezi binası ve Binkılıç ilköğretim binaları kullanılsın, buraya ormancılık fakülteleri veyahut itfaiyecilik gibi meslek yüksek okulları açılsın, öğrenciler buraya gelsin burada bir hareketlilik yaşansın, burası kalkınsın istiyoruz” dedi.
 
Geçen yaza kadar Binkılıç’ta su fiyatlarının İstanbul’un diğer ilçeleri gibi olduğunu vurgulayan Başkan Cem Kara, “Binkılıç’ta İSKİ öncesinde oluşturulan su şebekesi halen kullanılırken; Gümüşpınar, Hallaçlı, Yalıköy, Yaylacık, Aydınlar ve Karamandere gibi Binkılıç’a yakın olan köylerde ve diğer köylerimizde su birim fiyatları 15.08.2009 tarihinde 1,16 TL/m³, Binkılıçta ise 4,62 TL/m³e varan fiyatlarda kullanılmaktaydı.
25.01.2010 tarihinde İSKİ Genel Müdürlüğüne ‘su bedeli’ konusuyla, belde statüsüne sahip olup, yasa değişikliği ile mahalle statüsüne dönüşen Binkılıç, Karacaköy ve Çiftlikköy Mahallelerinde su fiyatlandırılmasının 1,15 TL/m³ olarak düzenlenmesi hakkında ilettiğimiz yazı sonrasında; 12.05.2011 tarihli İBB Meclis Kararı ile Binkılıç, Karacaköy ve Çiftlikköy’de geçerli olmak üzere su birim fiyatının 1,95 TL/m³ olarak belirlenmesi ve kararın 01.06.2011 tarihinden itibaren yürürlüğe girmesi oy birliği ile kabul edilmiştir. İzlediğimiz yol böyledir. Orman ve ecrimisil sorunlarında nasıl ki milletvekillerimize konuyu iletiyor, bu sıkıntıların TBMM’ye taşınmasını sağlıyorsak, gücümüz yettiğince sıkıntıları İBB’ye de taşıyoruz. Tabi ki vatandaşların yararına olacak işleri herkes üstüne alacak, kendisi yapmış gibi gösterecektir ama ben burada belgeleriyle ve imzalarıyla yapmış olduğum çalışmaları aktardım” dedi.
 
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın sunumu bitirmesinin ardından mikrofon vatandaştaydı. Vatandaşın aklına takılanları cevaplayan Başkan Cem Kara, daha sonra vatandaşlarla bir araya gelip, sohbet etti.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —