Tarih: 01.01.0001 00:00 421

İstanbul ve 4 ilde elektrik yok, hayat durdu

İstanbul, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde meydana gelen elektrik kesintisi nedeniyle 4 ilde hayat adeta durdu. Metro ve tramvay seferleri yapılamıyor, doğalgaz kullanılamıyor. İstanbul'da, elektrik kesintisi nedeniyle metro ve tramvay seferl

İstanbul ve 4 ilde elektrik yok, hayat durdu
İstanbul Ulaşım AŞ'den alınan bilgiye göre, elektrik kesintisi nedeniyle, saat 13.43'ten itibaren metro ve tramvay seferleri yapılamıyor. Karaköy'de bazı vatandaşlar tramvayları terketmeyerek elektriğin gelmesini bekledi. İstasyonlardaki görevlilerde durum hakkında vatandaşlara uyarılarda bulundu.
 
BİRÇOK İLÇEDE ELEKTRİK YOK
 
Bu arada İstanbul'un bir çok ilçesinde elektrik kesintisi var.
 
İşte elektrik kesintisinin olduğu ilçe ve semtler:
 
Sarıyer, Beykoz, Kadıköy'ün büyük bölümü, Yeşilpınar-Eyüp bölgesi, Pendik, Levent, Bakırköy, Başakşehir, Çengelköy, Çağlayan, Tuzla...
 
4 İLDE DE ELEKTRİK YOK
 
İstanbul'un yanı sıra Adapazarı, İzmit, Edirne, Tekirdağ, Kocaeli ve Sakarya'da da elektrik verilemiyor.
 
TEİAŞ'ın Babaeski Grup Müdürlüğü tesislerindeki 150 bin voltluk yüksek gerilim hattında meydan gelen arızadan dolayı Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'ne elektrik verilemiyor.
Bu arada, saat 14:45 itibariyle Anadolu Yakası'nda bazı semtlere elektrik verilmeye başlandı.
 
KESİNTİ BURSA KAYNAKLI
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Tekirdağ, Kırlareli ve Edirne'de yaşanan elektrik kesintisi, Bursa'daki doğalgaz elektrik santralinde meydana gelen arızanın sebep olduğu sistem çöküntüsünden kaynaklandı.
 
TRAKYA DA ELEKTRİKSİZ
 
TEİAŞ'ın Babaeski Grup Müdürlüğü tesislerindeki 150 bin voltluk yüksek gerilim hattında meydan gelen arızadan dolayı Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'ne elektrik verilemiyor.
 
TREDAŞ Genel Müdürü Ahmet Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TEİAŞ'ın Babaeski Grup Müdürlüğü tesislerindeki 150 bin voltluk yüksek gerilim hattında arıza meydan geldiğini bildirdi.
 
Arıza nedeniyle başta Edirne olmak üzere Tekirdağ ve Kırklareli'ne elektrik verilemediğini ifade eden Erdoğan, sorunun kısa sürede çözülmesi için çalışıldığını belirterek, şunları kaydetti:
 
'Genel bir kesinti. TEİAŞ'dan kaynaklanıyor. Sorunun giderilmesi için çalışmalar devam ediyor. Arıza, TEİAŞ'nin Babaeski Grup Müdürlüğü tesislerindeki 154 bin voltluk yüksek gerilim hatlarındaki arızadan kaynaklanıyor. Bu nedenle Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne'ye elektrik verilemiyor.'
 
Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş (BEDAŞ) ile Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş (AYEDAŞ) yetkilileri, saat 13.43 itibarıyla yaşanan kesintinin kendileriyle bir ilgisinin bulunmadığını, konuyla ilgili Türkiye Elektrik İletim A.Ş'nin (TEİAŞ) çalışmaları sürdürdüğünü kaydetti.
 
BEDAŞ Sistem Koordinasyon Müdürü Rana Yalçın, TEİAŞ'tan aldığı bilgiye göre, kentin Avrupa ile Anadolu yakasını birleştiren 380 kilovatlık enerji nakil hattında frekans kayması oluştuğunu ve sorunun giderilmeye çalışıldığını söyledi.
 
KESİNTİ NEDENİYLE DOĞALGAZ DA KULLANILAMIYOR
 
Arıza nedeniyle doğalgaz da kullanılamadığından tatil gününü evinde geçiren vatandaşlar donuyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada ise, doğalgaz kombilerinin kapalı konumda tutulması istendi.
 
VALİ: TEKNİK BİR SORUN
 
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, kesintiyle ilgili ''Teknik bir sorun, kısa sürede halledilecek'' dedi.
 
DAĞITIM ŞİRKETLERİNİN TELEFONLARI KİLİTLENDİ
 
Elektrik kesintisinin ardından vatandaşların bağlı bulundukları elektrik dağıtım şirketlerinin telefon hatlarını araması sonucu hatlar kilitlenirken, BEDAŞ başta olmak üzere dağıtım şirketlerinin bazılarının web sitelerine de erişim şu an için sağlanamıyor.
 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.