BEYLİKDÜZÜ GAZETESİ 14.01.2012 20:30:00 1122 0

Marmara Mühendislik'te 20 Yıllık Serüven

Marmara Mühendislik ve İnşaat Şirketi kuruluşunun 20. Yılı dolayısıyla verdiği basın davetinde, çalışamları ve şirketi hakkında bilgiler verdi.

Marmara Mühendislik
“Marmara Mühendislik Büyümeye Devam Ediyor”
Kaya Ramada Otelde öğle yemeği eşliğinde yapılan basın toplantısında  basınla bir araya gelen Marmara Mühendislik ve İnşaat Şirketi yönetim kurulu başkanı Vehbi Orakçı, 1989 yılında kazandığı Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü’nde eğitimini sürdürürken,  ekonomik dinamiklerin merkezi İstanbul’da taşeronlukla başlayan iş ve üretme potansiyelini profesyonel düzeye taşımak için 1993 yılında Marmara Mühendisliği kurduğunu dile getirdi. Orakçı, “Şirketimiz bugüne kadar İstanbul’ da ve Türkiye’ nin farklı bölgelerinde, başta İnşaat Projeleri ve Uygulamaları olmak üzere; Harita Mühendisliği ve Planlama Hizmetleri, Peyzaj Uygulamaları, Gıda ve Yapı Malzemeleri Satışı alanlarında verdiği hizmetlerle başarılı bir grafik çizmiş ve sektörün önemli kurumlarından biri haline gelmiştir. Şirketimiz, verdiği hizmetler ve gerçekleştirdiği yüzlerce proje ile halkımıza ve tüm paydaşlara sosyal ve ekonomik katkılar sunmuş, toplum yararına sosyal sorumluluklar üstlenerek bölgemizin gelişimine katkı sağlamıştır. Belediye başkanlığı sürecinde bir süre çalışmalarıma ara verdiğim işimde, 2010 yılında  yeniden yapılanan şirketimiz her biri kendi alanında uzmanlaşmış Mimar, İnşaat Mühendisi, Harita Mühendisi, Şehir Plancısı, Peyzaj Mimarı ve diğer birçok alanda uzmandan oluşan kadrosuyla  sektördeki faaliyetlerine kaldığı yerden devam ediyoruz” dedi.
 
“Amacımız İnsana Hizmettir”
“Marmara Mühendislik 1990’lı yıllardan günümüze kadar 20 yıllık dönemde Mühendislik, Mimarlık, İnşaat, Peyzaj, Harita ve İmar uygulamalarıyla önemli projelere imza atarak yapı sektöründeki faaliyetlerimizi, mesleki disiplin ve etik değerlere bağlı kalarak sürdürmüştür. Kurucusu olmaktan mutluluk duyduğum Marmara Mühendislik ve İnşaat A.Ş.’nin imza attığı yüzlerce projeyle binlerce insanın beklentilerine ideal çözümler üretmesi ve istihdam sağlamasından onur duyuyorum. Faaliyetlerimize başladığımız ilk günden 2004 yılına kadar gerçekleştirdiğimiz başarılı projelerle gelişen ve büyüyen şirketimizin bu performansı şahsıma belediye başkanlığı gibi hizmetkarlık gerektiren bir misyon yüklenmesine vesile olmuştur. Halka hizmet sevdamızı sergilediğimiz ve her zaman onur duyduğumuz bir hizmetkarlık görevi olan Beylikdüzü Belediye Başkanlığı’ndaki görevim boyunca; ‘’halka hizmet hakka hizmettir’’ şiarıyla yalnızca halka hizmet için çalışıp daha büyük hizmetler sunabilmeyi amaç edindik. Bu nedenle ticari kaygıları bir kenara bırakıp inşaat sektöründeki faaliyetlerimize 2004 – 2009 yılarında 5 yıl ara verip herhangi bir inşai faaliyette bulunmadık. Bu kutsal görevimizde halk için okullar, sağlık ocakları, spor salonları, parklar, yollar, halk pazarları, sosyal hizmetler, kültür merkezi ve yurtlardan oluşan 136 eseri halkın hizmetine sunduk. Bu süreçte  halkımıza karşı olan sorumluluklarımızı başarıyla yerine getirmekle birlikte şirket olarak yaşadığımız ekonomik duraksama ve kayıplarımız halkımızın teşekkürleri ve mutluluğuyla büyük bir manevi kazanca dönüşmüştür” dedi.
 
 
“Başarı Ağımız Yurt Dışında”
Mühendislik ve İnşaat sektöründeki bilgi birikimimizi akademik açıdan da desteklemek adına İnşaat Fakültesi Proje Yönetimi alanında sürdürdüğüm doktora tezi çalışmamızın ışığında 2010 yılı itibariyle faaliyetlerine daha güçlü bir ekip ve argümanla devam ediyoruz. Sektördeki 20 yıllık deneyimimiz, ilke ve değerlerimizle beslenen misyonumuz, geleceğe yönelik vizyonumuz, çağın gereklerine uygun yönetim anlayışımız ve her biri kendi alanında uzmanlaşmış Mimar, İnşaat Mühendisi, Harita Mühendisi, Şehir Plancısı, Proje Geliştirme Uzmanı, Peyzaj Mimarı gibi birçok alandaki uzmandan oluşan ekibimiz ve tabi ki siz değerli dostlarımızdan aldığımız güç ve destekle yolumuza devam ediyoruz. Yurt içinde ürettiğimiz yüzlerce projemizden ve başarılı kamu hizmeti deneyimimizden güç alarak, Irak’ta başladığımız 3000 konutluk projemizle, uydu kentler üretme vizyonumuzu dünyanın değişik bölgelerinde de benzer projeler gerçekleştirerek daha da büyümeyi hayal ediyor ve planlıyoruz. Kurumsal hedefimiz; maksimum verime ulaşmak için müşteri memnuniyetini ve sinerjisini projelerimize yansıtıp estetik, ergonomik, fonksiyonel mimari uygulamalar ışığında  yaşanabilir mekânlar ve kentler üretmektir. İnsani değerlere ve doğal dengeye olan saygımız, yaşadığımız toplum için hissettiğimiz sosyal, ekonomik ve eğitimsel sorumluluk bilincimiz, çalışma ve üretme kaygımızın temel gerekçesi olarak motivasyonumuzun tükenmez kaynağı olmaya devam edecektir.

“Beylikdüzü Kültür, Eğitim ve Hizmet Vakfı”
Günümüz dünyasında toplumun refah düzeyinin geliştirilmesi ve gelişimin, ekonomik, sosyal ve çevresel açıdan sürdürülebilir kılınması için bireylere olduğu kadar kurumlara da önemli sorumluluklar düşmektedir. Marmara Mühendislik İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti., sorumluluklarının bilincinde çalışarak, bu bakış açısını iş yapış modellerine ve iş ortamına da yayarak topluma değer katmayı hedeflemektedir. Kurumumuz için “Sosyal Sorumluluk” anlayışı, bir bütün olarak ülkemizin ve dünyamızın geleceğine dair bir duyarlılık ve algı oluşturmaya, bu algıyı mümkün olduğunca yaymaya, yaygın olduğu kesimlerde ise derinleştirmeye dayanmaktadır. Kurumumuz; eğitim, kültür, spor, sağlık ve çevre alanlarında sosyal paydaşlarına yönelik faaliyetlerle, sürekli ve etkin bir destekle, topluma öncü ve örnek olmaya çalışan bir vizyonla hareket etmektedir. Bu kapsamda, 2011 yılında kurduğumuz “Beylikdüzü Kültür, Eğitim ve Hizmet Vakfı” bünyesindeki kaynaklar vasıtasıyla zor koşullarda okumaya çalışan gençlerimize burs temin etmek, muhtaç kişi ve ailelere sosyal yardımlar yapmak ve toplumun tüm katmanlarına hitap edecek tarzda beşikten mezara kadar sürekli öğrenmeyi sağlayacak mekanlar ve imkanlar oluşturmak büyük ideallerimizden birisidir” dedi.
Beylikdüzü Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Erdoğan: Kredi notu artırılan tek ülke olduk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.