GÜNCEL 17.01.2012 11:05:00 570 0

Süleyman Çelebi Her Yerde!

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi TBMM’deki çalışmalarının dışında kalan zamanının tamamını çalışarak değerlendiriyor.

Süleyman Çelebi Her Yerde!
Sözümün Arkasından Gidiyorum
CHP’li Çelebi’ye bu yoğun koşturma arasında “Hayrola başkan seçim mi var?” sorusunu sorduğumuzda aldığımız yanıt ilginçti. Çelebi, “ben seçim sürecinde seçmenlere bir söz verdim. Bugün de o sözümün arkasından gidiyorum. Hepsi bu kadar.” Dedi. “neydi o sözünüz?” sorusuna ise “ben seçimden seçime size gelen Milletvekili olmayacağım. TBMM’de yapılacak önemli görüşmelerin ve partimizin grup toplantılarının dışında kalan zamanımı sizlere ayıracağım. Seçim büromu da kapatmayacağım.” “sözüm bundan ibaretti” diyor Süleyman Çelebi.
 
Üç Günlük Çalışmalardan Bir Özet
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi’nin sadece iki günlük çalışmasından bazı kesitler ise şöyle
 
Sodev Ödül Törenine Katıldı
Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) tarafından her yıl verilen “SODEV İnsan Hakları, Demokrasi, Barış ve Dayanışma Ödülü” Taksim Hill Otelde düzenlenen törende 2011 SODEV Ödülü tutuklu gazeteciler adına Ahmet Şık’a verildi.
Tören öncesi yapılan panelde İbrahim Kaboğlu ve Aydın Cıngı birer konuşma yaparak Türkiye’de basın özgürlüğü ve Hukuk konusunda görüşlerini dile getirdiler. Daha sonra Süleyman Çelebi’nin de bulunduğu seçiciler kurulunun kararı doğrultusunda 2011 SODEV Ödülü tutuklu gazeteciler adına Ahmet Şık’a verildi. Ödülü Ahmet Şık adına alan Şık’ın yayıncısı Timur Soykan SODEV’e ve ödülü Şık’a uygun gören seçiciler kuruluna teşekkür ederek bundan sonra hiçbir gazetecinin kitabından ve haberinden dolayı hapiste olmamasını diledi.
 
Orduluların Gecesinde Hemşehri Buluşması
Ordu iline bağlı Gölköy derneğinin Bağcılar’da düzenlenen gecesine CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu ve CHP Bağcılar ilçe başkanı İsmail Kelbat ile birlikte katılan Süleyman Çelebi’ye bir teşekkür plaketi verildi. Kendisi de Ordu’lu olan Çelebi yoğun ilgiyle karşılandığı gecede bir de konuşma yaparak hemşerileriyle buluşmak ve bir arada olmaktan mutlu olduğunu ifade etti.
 
Nakliyat-İş Kongresinde Emekçilere Seslendi
DİSK’e bağlı Türkiye Devrimci Kara Nakliyat-İş Sendikasının Mecidiyeköy’de yapılan 10. Olağan Kongresine katılan Süleyman Çelebi işçiler tarafından alkışlarla karşılandı. Çelebi kongrede yaptığı konuşmada AKP iktidarının emekçilere yönelik uygulamalarını anlatarak CHP’nin çalışmalarından da örnekler verdi. Çelebi konuşmasında şunları söyledi. “Emekçi kardeşlerim çok önemli bir süreçte kongre yapıyorsunuz. Bu dönem saldırıların yoğunlaştığı bir dönemdir. Ben daha önce şu uyarıyı yapmıştım. “AKP bir daha iktidar olursa kıdem Tanzimatlarımıza el atacak. Özel istihdam büroları kurarak taşeronlaşmayı yaygınlaştırarak çalışma hayatını kölelik hayatına çevirecek” bugün bunların hepsinin üstelik hükümet programına konularak yapıldığını görmekteyiz.”
 
Parlamentoda Sözün Bittiği Nokta
“değerli arkadaşlarım ana muhalefet partisi olarak önerdiğimiz en haklı konular bile iktidar tarafından dikkate alınmıyor. Orada sözün bittiği noktadayız. Bundan sonra alanlara çıkma zamanıdır, bundan sonra mücadele zamanıdır. Olan biteni camdan izleme dönemi bitmelidir” Dedi. Nakliyat-İş Sendikasının kongresine Çelebinin yanı sıra CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu da katıldı.
 
Sarıyer’de Temel Atma Ve Açılışlara Katıldı
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi daha sonra CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte CHP’li Sarıyer belediyesinin yeni hizmet binasının temel atma töreni, Bahçeköy kız yurdu açılışı ve Kilyos’ta belediyenin tesislerinde misafir edilen Van depremzedelerinin ziyaret programlarına katıldı. Sarıyer belediyesinin gün boyu süren etkinliklerine CHP genel başkan yardımcıları, CHP İstanbul Milletvekilleri, CHP il başkanı, CHP’li belediye başkanları, ilçe başkanları ve kalabalık vatandaş topluluğu katıldı.
 
Burmadere Köyü Gecesinde İzdiham
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi günün son programında ise Ardahan iline bağlı Damal ilçesinin Burmadere Köy derneğinin Esenyurt’ta yapılan açılış gecesine katıldı. Geceye katılanlar arasında CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, CHP İstanbul Milletvekilleri Ferit Mevlüt Aslanoğlu ve Sebahat Akkiraz, CHP Esenyurt ilçe başkanı Kemal Deniz Bozkurt’ta vardı. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı gece coşkulu konuşmalar ve sanatçıların seslendirdiği türkülerle devam etti.
 
Gazetecilerle Kahvaltıda Buluştu
İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği (İYGAD) tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle düzenlene kahvaltıya katılan Süleyman Çelebi basın emekçilerinin gününü kutlayarak şunları kaydetti.
 
Kazanılmış Hakların Geri Alındığı Bir 10 Ocak
“sevgili basın emekçisi kardeşlerim öncelikle gününüzü kutluyorum ancak bugün sizler için kazanılmış haklarınızın elinizden alındığı bir gün… buna ek olarak 99 gazetecinin sadece haber yaptıkları için hapislerde tutuldu bir gün. Yarı sizlerin de başınıza aynı şeylerin gelmeyeceğinin garantisi ne yazık ki yok.”
 
Hukuk Herkese Eşit Değil
“Genelkurmay eski başkanı İlker Başbuğ’un “Terörist” suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine konulması karşısında Cumhurbaşkanından Başbakanına tüm yetkililer “herkes hukuk karşısında eşittir” açıklaması yapıyorlar. Arkadaşlar hukuk herkese karşı eşit değil. Asıl sorun buradadır. Bundan sonra en önemli mücadele hukuku aramak ve hukukun herkese eşit olmasını sağlamak olmalıdır” Dedi. Çelebi Basın çalışanlarının hakları ile ilgili Mecliste çalışmalar yaptıklarını da sözlerine ekledi.
 
Partilisini Hastanede Ziyaret Etti
Süleyman Çelebi daha sonra Esenyurt’ta CHP’den belediye başkan adayı da olan ve hastanede yoğun bakımda tutulan Şeref Düz’ün yakınlarını ziyaret ederek bilgi aldı. Üsküdar’da bir Nikah törenine de katılan Çelebi sonraki gün de Beylikdüzünde bulunan ofisinde vatandaşlarla buluşarak sorunlarını dinledi.
 

Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Erdoğan: Kredi notu artırılan tek ülke olduk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.