Tarih: 01.01.0001 00:00 1177

AVM’ler Öğrencilerin Münazara Konusu Oldu

Güngören Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Ligi kapsamında gerçekleştirilen ilköğretim okulları arası münazara yarışmasında gülen taraf Kemal Kaya İlköğretim okulu oldu.

AVM’ler Öğrencilerin Münazara Konusu Oldu
“Alışveriş Merkezleri’nin çoğalması ülke ekonomisine olumsuz etki eder” tezini savunan öğrenciler delilleri, hitabet güçleri ve istatistiki bilgeleriyle jüriyi etkilemeyi başardı. Türkiye’nin en büyük Ligi olarak kabul edilen Güngören Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Ligi’nde (Güngören Ligi) birinciler tek tek belli olmaya başladı. Köyiçi Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda Güngören İlköğretim okulu ile Kemal Kaya İlköğretim okulu finalde karşı karşıya geldi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Nurkan’ın da bizzat katıldığı final mücadelesi büyük bir çekişmeye sahne oldu.
 
Birincilik kürsüsüne çıkan Kemal Kaya İlköğretim okulu öğrencileri tezlerinde, AVM’lerin sayısının artması ülke ekonomisine yarardan çok zarar getirdiğini savundu. AVM’lerin sanılanın aksine istihdamdan çok harcama ve tüketimi tetiklediğini savunun öğrenciler Japonlar gibi bilimsel ve teknolojik buluşlarla ekonominin güçleneceğini dile getirdi. Öğrenciler münazara gazetelerden, afişlerden ve topladıkları istatistiki verilerle de salondakileri şaşırtmayı başardı. Kıran kırana geçen mücadelenin sonunda ise Jüri üyeleri %90.5 ile Kemal Kaya İlköğretim okulu öğrencilerini birinci ilan etti.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.