Tepme keçe ürünleri desenli veya desensiz üretilmektedir. Desenli tepme keçe üretiminde desen hazırlama işlemi dışında uygulanan tüm işlemler desensiz çeşitleri ile aynı sırayı izlemektedir. Güngören Belediyesi, Anadolu kültüründe önemli bir yer tutan tepme keçeyi günümüze taşımanın yanında Modaya yön vermesi konusunda da girişimlerde bulunuyor. İş adamları, Üniversiteler ve Güngören belediyesinin Merter Moda Merkezi konseptiyle çağı yakalayan ve tekstile yön veren çalışmaları Anadolu kültüründen besleniyor.
İstanbul Kalkınma Ajansı ve Aydın Üniversitesi’nin destekleriyle çalışmalarına başladıklarını dile getiren Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman, “Unutulmaya yüz tutmuş sanatlarımızı yaşatmak istiyoruz. Bunun için neler yapabiliriz diye düşündük. Kültürümüzü yaşatmanın yanında dünya modasına da yön vermesi gerektiği konusunda fikir birliğine vardık. Merterli iş adamlarımız ve İstanbul Aydın Üniversitesiyle tepme keçe konusunda bir proje hazırladık. Öğrencilerimizin yaptığı çalışmalar gerçekten göz kamaştırıcı. Bu çalışmalar sanatsal çalışma olmanın yanında kursiyerlerin bütçesine ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak şekilde dönüşümünü sağlamaya çalışıyoruz. Tepme keçede birinci aşamayı başarıyla tamamlarsak modaya yön veren bir Merter oluşturmak için de ikinci adımı atmaya başlayacağız” diye konuştu.
Çalışmaları yerinde incelemek için atölyeyi gezen Başkan Karaman, öğrencilerin yapmış olduğu çalışmalarını başarılı buldu. Ürünler arasında, özel gün kostümleri, eldivenler, cüzdanlar, çoraplar, kaşe montlar ve aksesuarlar da bulunuyor.