DÜNYA 24.01.2012 13:06:00 533 0

“Diyarbakırlılar Gaffar Okkan’ı çok seviyordu”

Merhum Gaffar Okkan’ı anma programı münasebetiyle İstanbul’da bulunan Diyarbakırlı öğrenciler, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’yu ziyaret etti.

“Diyarbakırlılar Gaffar Okkan’ı çok seviyordu”
Diyarbakır Emniyet Müdürü şehit Gaffar Okkan’ı anma programı kapsamında Sakarya’nın Hendek ilçesinde bulunan evini ve kabrini ziyaret edecek olan Diyarbakırlı öğrenciler, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’yu makamında ziyaret etti. İstanbul Valiliği’nin Babıâli binasında gerçekleşen ziyaret sonrası Valilik Büyük Salon’da Şehit Gaffar Okkan için anma programı düzenlendi.
 “Gaffar Okkan’ın açtığı yolda yürüyeceğiz”
Program, 11 yıl önce Şehit düşen Gaffar Okkan’ın hayatının okunması ile başladı. Daha sonra söz alan Gaffar Okkan Anadolu Lisesi Müdürü Erdoğan Çolak, yaptığı kısa konuşmada, “Lisemizde eğitim gören 510 öğrencimiz ile Gaffar Okkan’ın açtığı yolda yürümeye devam edeceğiz. Bizler, onun ve gençlerin eserleriyiz. Sizlerin yardımı ile öğrencilerimiz onun yapamadıklarını yapacak. Türk kardeşliğimizi pekiştireceğiz. 11 yıl önce hayatını kaybeden Emniyet Müdürümüz Gaffar Okkan ve beraberinde 5 şehit polisimizi rahmetle anıyorum” dedi.


ediyor, sizleri ağırlamaktan çok memnun olduğumu dile getirmek istiyorum,” şeklinde konuştu ve şöyle devam etti:
“Sizin güzel gözlerinize bakmak, bizim için çok önemli. Ziyaretlerinizde İstanbul ve Hendek’i gezeceksiniz. Bizlerden Hendek ve Diyarbakır’a selamlar götüreceksiniz. Bu gezi çok önemli ve anlamlı,” diye belirtti.
Vali Mutlu: Diyarbakır vefalı bir şehir
Diyarbakır’da görev yaptığı yıllarda Diyarbakırlıların evlerinde ve işyerlerinde resimleri olduğunu belirten Vali Mutlu, “Emniyet Müdürü ve 5 Şehit polisimizi Diyarbakırlılar hiç unutmadı. Diyarbakır vefalı bir şehirdir. Gaffar Okkan’ı herkes gönlünde benimsemiş ve saymıştır. 11 yıl evvel şehit olan müdürümüzün ve mesai arkadaşlarının ben Diyarbakır’da görevliyken evlerde ve işyerlerinde resimlerinin asılı olduğunu gördüm. Mesaisini 24 saat sürdüren Gaffar Okkan’ı, Diyarbakırlılar çok seviyorlardı. Yüce Allah’tan Şehit Emniyet Müdürümüz ve Şehit polislerimize rahmet diliyorum,” dedi.
“Sevgi şehrinin güllerisiniz”
İstanbul ziyaretinin ardından Sakarya’nın Hendek ilçesinde Gaffar Okkan’ın evi ve kabrini ziyaret edecek Diyarbakırlı öğrencilerin, iki imparatorluğa başkentlik yapmış bir şehirde bulunduğunu söyleyen Vali Mutlu, “Bizim gönlümüzde Diyarbakır her gün yaşıyor. Sizler, bir sevgi şehrinin güllerisiniz. Çok güzel mesajlar verip Türkiye’de ileri ki yıllarda güzel işler yapacak ve başarılı olacaksınız. Sizleri İstanbul’da ağırlamak çok büyük bir şeref ve mutluluk. Sizler güzel şehrin güzel gülleri, sevgi tohumlarını Türkiye’nin her yerine dağıtacaksınız. Buradan Hendek’te bulunan merhumun evini ve kabrini ziyaret etmeye gideceksiniz. Bizlerin de selamını iletin,” diyerek konuşmasını noktaladı.
“Gönlümüzdeki Diyarbakır hasretini azalttınız”
Daha önce Diyarbakır’da da görev yapan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise Diyarbakır’dan gelen misafirlerini ağırlarken duyduğu mutluluğu şu sözlerle dile getirdi: “Güzel şehrimiz İstanbulumuza hoş geldiniz. Güzelliğiniz ile güzellik kattınız. Baş, göz üstüne geldiniz,” ifadelerini kullandı.
Vali Mutlu, “3 yıl görev yaptığım güzel şehrimiz Diyarbakır’dan güzel ve özel misafirlerin burada olması benim için bir onur. Gönlümüzdeki Diyarbakır hasretini azalttınız. Bu güzel gezi için sizlere çok teşekkür

Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.