Tarih: 24.01.2012 13:53

Küçükçekmece’den Rekor karne!

Facebook Twitter Linked-in

Küçükçekmeceli çocukların ders dışı, Ekoloji,Yaşama Saygı, Kardeşlik, Sportmenlik, Kültür ve Sanat, Bilim ve Teknoloji konularda yaptığı çalışmalardan dolayı Küçükçekmece yerel yönetim yetkililerince verilen karne Guinness rekorlar kitabına girdi. Küçükçekmece Kadriye Moroğlu Lisesi'nde ilginç bir karne töreni yaşandı. Küçükçekmece Belediyesi öncülüğünde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okullardaki çocukların katılımıyla, Dünya Çocuk Rekorları kapsamında yüzlerce çocukla Dünyanın En Büyük Karnesi Rekor denemesi gerçekleştirildi.
Programa Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nail Bölükbaşı, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Nacar, Rekor Tescil ve Hakem Heyeti Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, okul müdürleri ve yüzlerce öğrenci katıldı.
 
Zayıfı Olanlar Üzülmesin
Programda bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Nail Bölükbaşı 2011-2012 eğitim ve öğretim döneminin ilk yarısının bittiğini söyleyerek; 'Bütün öğrencilerimize çalışmalarından dolayı tebrik ederim. Karnesinde zayıf olanlar üzülmesin, çalıştıkları takdirde başarıyı yakalayacaklardır” diye konuştu. Öğretmenlere de seslenen Bölükbaşı 'Bu yoğun dönemde en çok siz çalıştınız. Tatili en çok sizler hake diyorsunuz. Hepinizi kutluyorum' dedi.
 
Bu Karnenin Anlamı Çok Büyük
Daha sonra sahneye çıkan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, dün ile ilgili hiçbir şey sizi çok üzmesin, çok sevindirmesin diyerek 'Dün dünde kaldı. Önemli olan dünden ders almak yarına daha emin adımlarla yürümek. Bundan sonra daha çok çalışmalıyız . Hayatta keşkelerimiz daha az olsun' dedi. Başkan Aziz Yeniay Küçükçekmece'deki okullarda öğrenim gören çocukların yaptığı çalışmalardan dolayı bir karneyle ödüllendirilmesine karar verildiğini belirterek, 'Bu karnenin amacı, çocuklarımızın her canlının yaşamına saygı duyması, doğayı koruyarak, kültür, sanat, bilim, teknoloji alanlarında kendilerini geliştirmeleriydi. Kardeşlik olgusunu da öğrenebilmeleri bakımından bu karnenin önemi büyük' diye konuştu.
 
 
 
Doğaya Saygılı Birey Olun
Rekor Tescil ve Hakem Heyeti Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural ise, çocuklara verilen bu dev karnenin sembolik olduğunu belirterek, 'Asıl önemli olan karnenin büyüklüğü değil, çocuklarımızın iyi bir birey olarak yetişmelerini sağlamak. Öğrenimden daha da önemlisi eğitimdir. Çocuklarımızı popüler kültürden uzak, insanlara ve doğaya saygılı birer birey olmalarını diliyorum' dedi. Etkinlikte başarılı öğrencilere sembolik olarak karneleri verildi. Yöneticiler ve öğrenciler 240x250 ebadındaki dünyanın en büyük karnesinin önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —