Tarih: 31.01.2012 11:56

İstanbul'a Kar Tatili

Facebook Twitter Linked-in

İstanbul, son 33 yılın en soğuk günleri ile mücadelesini sürdürürken İstanbul Valiliği engelli kamu görevlilerini ve hamileleri rahatlatacak bir karar aldı.

İstanbul Valiliği, kar birikintileri ve buzlanmanın meydana getirebileceği olumsuz etkiler göz önüne alınarak kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin bugün idari izinli sayılmalarına karar verdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: 'Meteoroloji yetkililerince; İstanbul İlinde devam eden kar yağışının zamanla etkisini arttırarak Çarşamba günü öğle saatlerine kadar aralıklarla kuvvetli olması beklendiği, kar yağışının, kuvvetli poyrazla birlikte yer yer sağanak ve tipi şeklinde devam edeceği bildirilmektedir.

Kar birikintileri ve buzlanmanın özellikle ara cadde ve sokaklarda araç trafiği ve yaya ulaşımında meydana getirebileceği olumsuz etkiler göz önüne alınarak, tedbir amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan özürlü personel ile hamilelerin 31 Ocak 2012 Salı günü bir gün süre ile idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir.'

KAR YAĞIŞI NE KADAR SÜRECEK

İstanbul'da gece boyunca süren kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, Meteoroloji, kar yağışının ne kadar süreceğini açıkladı

Türkiye'nin büyük bölümünü etkisi altına alan kar yağışı, İstanbul'da da gece boyunca devam etti. Gece etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, belediye ekipleri yollarda sürekli olarak kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı.

Ana yollarda sorun yaşanmazken, ara sokaklarda araçlar kar yüzünden ilerlemekte zorluk çekti. Kar yağışı İstanbul'u beyaza bürürken, bazı yerlerde kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.

ÇARŞAMBA ÖĞLE SAATLERİNE KADAR DEVAM

Meteoloroji'den yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da devam eden kar yağışının zamanla etkisini artırarak çarşamba günü öğle saatlerine kadar aralıklarla kuvvetli olması beklendiği, kar yağışının, kuvvetli poyrazla birlikte yer yer sağanak ve tipi şeklinde devam edeceği bildirildi.

İstanbul son 33 yıl boyunca görülmemiş kar yağışı ve soğukla yüz yüze geldi. Bir haftadan fazla zamandır İstanbul genelinde etkili olan kar yağışı kentteki tüm ulaşımı olumsuz yönde etkiliyor. Hava kara ve deniz ulaşımının tamamı belirli aralıklarla neredeyse tamamen durma noktasına geliyor.

Bir çok özel havayolu şirketi olumsuz hava koşulları sebebi ile uçuşlarını iptal ederken İDO'da Bandırma'ya gerçekleştirdiği deniz seferlerini yağışın kuvvetlendiği saatlerde iptal ediyor.

Karayollarında yavaş da olsa bir şekilde işleyen yollar da bazen tıkanma noktasına ulaşıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —