Tarih: 02.02.2012 14:10

Küçükçekmece’li Öğrencilerden Büyük Proje!

Facebook Twitter Linked-in

Küçükçekmece Mustafa Eravutmuş İlköğretim Okulu öğrencileri, bir süre önce T.C. Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’na Hayat Boyu Öğrenme/Comenius Programı 2010 Yılı Teklif Çağrısı döneminde 'Our Planet in Our Hands ‘Gezegenimiz Ellerimizde' başlıklı proje başvurusunda bulunmuştu. Teklif başvurusu Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Değerlendirme Komitesi tarafından onaylanarak merkezi seçim sürecine dahil edilerek, 1141 adet 'Çok Taraflı Okul Ortakları' proje başvurusundan kabul edilen 379 projeden biri oldu.
 
“Geri Dönüşümün Önemi Anlatıldı”
Bu projedeki amaç; öğrencilerin çevre hakkındaki farkındalıklarını arttırmak, geri dönüşümün önemini kavratmak ve böylece çevreye karşı daha duyarlı birer birey olmalarını sağlamaktır. Bu amaçla Küçükçekmece Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü okul yönetimi ile görüşerek, sınıflara geri dönüşüm kutuları ve atık pil kutuları yerleştirilip, geri dönüşüm ile ilgili öğrenci ve öğretmenler bilgilendirildi.
 
Ayrıca geri dönüşümle ilgili bilgileri içeren yazı, afiş ve resimler panolara asılarak öğrencilerin bilinçlendirilmesi sağlandı. Projenin diğer ortakları Fransa, Polonya, Letonya ve Romanya'dır. Bu ortaklık çerçevesinde karşılıklı geziler düzenlenerek, öğrencilerin farklı kültürleri tanıması, o ülkelerdeki çevre ve geri dönüşüm çalışmalarından bilgi sahibi olması amaçlanıyor.
 
“Avrupalı Öğrencilere Geri Dönüşüm Gezisi”
Fransa ve Romanya’dan 8’er, Letonya ve Polonya’dan 6’şar olmak üzere toplam 28 öğrencilik bir grup öğrenci ve öğretmenleriyle birlikte Türkiye’ye gelerek çeşitli sosyal aktivitelere katılıp, tarihi eserleri gezme ve inceleme fırsatı buldular.

Bu proje kapsamında öğrenciler tarafından geri dönüşüm kutularında ayrı biriktirilen ambalaj atıklarının geri dönüşümünün nasıl yapıldığı konusunda bilgi edinilmesi amacıyla, yurt dışından gelenler ve Mustafa Eravutmuş öğrencilerinden oluşan 40 kişilik bir grup, Küçükçekmece Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün yaptığı protokolle geri dönüşüm çalışmalarının yürütüldüğü, Halkalı kağıt firmasına teknik gezi gerçekleştirildi. Teknik geziden önce firma yetkilileri ve Küçükçekmece Belediyesi çevre mühendislerince ilçede yürütülen geri dönüşüm çalışmaları hakkında bilgiler verildi. Geri dönüşümün gelecekte ne kadar önemli olacağı konusunda bir seminer düzenlendi. Ayrıca geri dönüşümüm nasıl yapıldığı gezide öğrencilere uygulamalı olarak anlatıldı. Küçükçekmece Belediyesi'nin geri dönüşümle ilgili yaptığı çalışmaları gösteren broşürler ve kitapçıklar öğrencilere dağıtıldı.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —