Tarih: 01.01.0001 00:00 457

METEOROLOJİ'DEN İSTANBULLULARA UYARI!

İstanbullular öğleden sonraya dikkat! Meteoroloji 4 önemli uyarıda bulundu...

METEOROLOJİ
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli yağış ve rüzgar, buzlanma ve don ile çığ uyarısında bulundu. Ankara en soğuk gecelerinden birini yaşadı, -19'u gördü. Başkent'te bugün de kar yağışı bekleniyor. 21 yıl sonra İzmir'de kar yağıyor. İstanbul’da kar yağışı bugün de sürecek, özellikle öğleden sonra başlayacak kar yağışı, akşam üstüne doğru şiddetini artırarak devam edecek, haftasonu ise hava ısınacak.

BAKAN VEYSEL EROĞLU'DAN UYARILAR...

İstanbul'da Cuma gününden itibaren hava ısınıyor. Ancak Mega Kent bu kez de sel tehlikesiyle karşı karşıya. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu uyarılarda bulundu...

112'DEN ACİL ÇAĞRI

112: Bu zor şartlarda hafif vakalar için ambulans istemeyin. Mümkün olduğunca çok acil vakalar için ambulans isteyin. Ara sokaklar ve emniyet şeritleri karla kaplı. Birçok ambulansımız yolda kaldı. Ekibimiz çok zor şartlarda çalışıyor.

HAMİLE VE ENGELLİLER BUGÜNDE İZİNLİ

İstanbul Valiliği, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli ve 2 gündür idari izinli sayılan engelli personel ile hamilelerin yarın da izinlerinin devam etmesine karar verdi.

İstanbul Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, kentte devam eden kar yağışının yarın akşam saatlerine kadar devam edeceğinin tahmin edildiği belirtilerek, şöyle devam edildi:

“Don ve buzlanmanın özellikle ara cadde ve sokaklarda araç trafiği ve yaya ulaşımında meydana getirebileceği olumsuz etkiler göz önüne alınarak, tedbir amacıyla, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli özürlü personelle hamilelerin idari izinlerinin yarın da devam etmesine karar verilmiştir.”

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılar şöyle:

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; bugün akşam saatlerinden sonra Balıkesir, Bursa, Bilecik, Eskişehir ve Bolu çevrelerinde yoğun kar, gece saatlerinde İzmir, Aydın ve Muğla'nın kıyı ilçelerinde kuvvetli sağanak şeklinde olacağı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Çığ tehlikesi, ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Marmara ile Karadeniz kıyılarında orta kuvvette, iç ve doğu bölgelerde kuvvetli olmak üzere, buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, Güney Ege kıyılarında güney, Orta Karadeniz Kıyıları ile Sinop çevrelerinde doğu ve güneydoğu, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Çanakkale, Bozcaada ve Gökçeada çevrelerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak eseceği beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

ÇIĞ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

Bu arada hava sıcaklığı iç ve batı bölgelerde 3 ila 5 derece artacak.

İSTANBUL'DA BUGÜN KAR VAR, HAFTASONU SICAK GELİYOR

İstanbul bugün Orta Akdeniz’den gelen yeni bir ılık ve yağışlı havanın etkisine girecek. Hafta sonu ise İstanbul’da yağış beklenmezken hava sıcaklığı 6 ila 8 derece artacak.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.