Tarih: 07.02.2012 10:30

AKM’de “Uyuşturucuya Hayır” Paneli Düzenlendi

Facebook Twitter Linked-in

Yurt içi ve yurtdışında çok sayıda konferanslar verip çeşitli araştırmalar yapan Bağımlılık Danışmanı Zafer Ercan, katılımcıları uyuşturucuyla ilgili bilgilendirdi.
Madde bağımlılığının insan hayatında oluşturduğu olumsuzluklar ve bunlardan kurtulma yollarını anlatan Zafer Ercan, uyuşturucu satanların hedefinde her zaman gençlerin olduğunu belirtti. Ercan, “Uyuşturucu ve madde bağımlılığı sigara içmekle başlar. Sigaraya alışık vücutların uyuşturucu kullanmaya elverişli olduğu yapılan çalışmalar sonucunda kanıtlanmıştır. Bundan dolayı lütfen sigara içmeyin. Eğer sigara içmezseniz, vücudunuz kolay kolay hiç bir uyuşturucuyu kabul etmez. Uyuşturucu ile mücadelede öncelikle sigaraya hayır dememiz gerekir. Şunu unutmayın ki hiç kimse kanser olmak için sigara içtiğini söylemez. Ama herkes sigaranın kanser yapacağını çok iyi biliyor” dedi.
 Uyuşturucuya karşı tavsiye
Uyuşturucu satanların insanların zaaflarından faydalandığını söyleyen Zafer Ercan, o anki ruh haline göre davranılarak ilk tekliflerin ücretsiz yapıldığını ve gençleri bataklığa çektikten sonra yalnız bırakıldığını belirtti. Ercan, “Uyuşturucu satıcıları gençleri bağımlı hale getirmek için zaaflarını arar ve bunu buldukları an, oyunlarını oynayarak sizleri bataklığa çekerler. Stres ve sıkıntılı olduğunuz bir gün veya ailenizle kavga ettiğiniz bir gün sizin zayıf noktanızı görüp buna göre hareket ederler. Sıkıntınızdan faydalanarak ilk kullanımları ücretsiz yaparlar. Sizin bir kez ile bir şey olmaz demeniz yerine, böylesi kötü ortamlara girmemeniz, hayatınızı kararmaktan kurtaracaktır. Bağımlılık yapan maddelere karşı kendinizi korumanız için sizlere 3 altın tavsiyede bulunmak istiyorum. Birincisi doktor haricinde ilaç kullanmamalı ve hap alışkanlıkları yapmamalısınız. Bunu yaparsanız uyuşturucuya daha rahat bulaşırsınız. İkincisi sigara kullanmamalısınız. Unutmayınız ki bütün uyuşturucular sigaraya karıştırılabilir. Üçüncüsü ise alkol kullanmaktan uzak durun. Çünkü alkol kullanan insanların beyinleri uyuşur ve sonrasında ne yaptıklarını anlamazlar. Beyin uyuşukluğu döneminde size verilen her şeyi alabilirsiniz ve bu da sizleri bağımlı hale getirebilir” şeklinde konuştu.
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün, yoğun programından dolayı gerçekleşen panele katılamazken, program sonunda Zafer Ercan’a, Büyükçekmece Belediyesi Meclis Üyesi Ahmet Şahin ile Yelken Kulübü Başkanı Hakan Dabakoğlu birer teşekkür plaketi, verdiler. Panele Kültür Müdürü Nazan Karagözoğlu’nun yanı sıra ,Utku Kızıltan, Yamaha Görkem Deniz Araçları Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Terzi ve Basın Danışmanı Vedat Denizer katıldı.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —