Tarih: 01.01.0001 00:00 1269

Tarihi Eserler Rölyef’leştiriliyor

Büyükçekmece Belediyesi tarihi eserlerin rölyefini yaptırıp geleceğe taşıyor. Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademileri Osman Hamdi Sanat Merkezine bağlı rölyef ustaları toplumun değişik kesimlerine mensup vatandaşlardan oluşturdukları

Tarihi Eserler Rölyef’leştiriliyor
Büyükçekmece’nin tarihi eser bakımından oldukça zengin bir ilçe olduğunun altını çizen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “ Tarihi eserlerimize sahip çıkarak onları gelecek kuşaklara miras olarak ulaştırmayı kendimize ilke edinmiş bir belediyeyiz. Kültürel etkinliklerimizle zaten dünya çapında bilinen bir ilçe olan Büyükçekmece’nin tarihi zenginliklerini rölyef ustalarımıza yaptırarak ilçemizin tarihi yönünü de ön plana çıkartmaya çalışıyoruz” dedi.
Rölyef ustalarının katı atıkları geri dönüşüm yoluyla değerlendirdiklerini vurgulayan Başkan Akgün; “ Son zamanlarda gelişen teknoloji ile birlikte pek çok sanat dalında olduğu gibi ahşap rölyef sanatında da fabrikasyon ürünler ön plana çıkmıştır. Ancak el yapımı rölyefler, her zaman için değerlerini korumakta. Bunun yanı sıra katı atıkları kullanarak bu muhteşem eserleri ortaya çıkartmaları da konunun bir başka güzel yanını sergilemektedir ” şeklinde konuştu.
Büyükçekmece Halk Akademisi Osman Hamdi Sanat Merkezi’nde oluşturulan Eğitmen Erol Buga yönetimindeki Atık Rölyef Atölyesi’nde çok güzel eserlerin çıkacağına emin olduğunu söyleyen Başkan Akgün, konuyla ilgili olarak şunları söyledi; ” Atölyede el emeği göz nuru ile bin bir hassasiyetle yapılan eserlerin kıymeti benim açımdan paha biçilmez konumda. Bu atölyede çalışma yapan kursiyerler Büyükçekmece’deki tüm tarihi dokunun maketleri yapmaktadır, bittiğinde gerçekleşecek sergi ile tüm sanatseverlerin beğenisine sunacağız .”
Kullandıkları malzemenin katı atıklar olduğunu dile getiren Rölyef Ustası Erol Buga tarihi eserlerin maketlerini oluşturarak Büyükçekmece’yi özellikle yurtdışında tarihi yönlüyle de tanıtmayı amaçladıklarını belirtti.
Toplumun değişik kesimlerinden öğrencilerinin olduğunu vurgulayan Rölyef Ustası Erol Buga; “ Rölyefe gönül vermiş arkadaşlarımız arasında subaylar, pilotlar, öğretmenler ve bankacılar bulunuyor. Bir yandan eğlenip diğer yandan ilçemizin tarihi yönünü dünyaya kalıcı eserlerimizle tanıtmaya çalışıyoruz” dedi.
Atık Rölyef’te ana malzeme olarak ilk olarak kibrit’in kullanıldığını dile getiren Eğitmen Erol Büga,” İlk dönemlerde özellikle duvara asmak için tasarlanan rölyefler, sadece kasa içlerine değil, tabak, tepsi gibi malzemelerin içlerine de taşınmıştır. Üç boyutlu bir heykel gibi tasarlanan ahşap rölyefler, bu sanata değer verenler tarafından ev dekorasyonunun önemli bir parçası konumundadır” şeklinde konuştu.
Atık Rölyef Atölyesi’ne desteklerinden dolayı Başkan Akgün’e teşekkür eden Atık Rölyef Atölyesi Eğitmeni Erol Buga” Yaptıkları ile Büyükçekmece’yi marka kenti haline getiren, kültürel eğitime verdiği destekle Büyükçekmece’yi dünya kenti haline getiren,”Eğitim hayatın temelidir” diyerek, önce insana hizmeti şiar edinen Belediye Başkanımız Dr. Hasan Akgün’e Atık Rölyef Sanatı kursiyerleri olarak teşekkür eder, şükranlarımızı sunarız” dedi.
 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.