GÜNGÖREN 15.02.2012 13:56:00 695 0

Temel Arama Kurtarma Eğitimi

Güngören Belediyesi, olası bir afet ve felaket durumuna karşı personelini eğitmeye devam ediyor. Belediyenin çeşitli departmanlarında görev yapan 36 personel temel arama ve kurtarma faaliyetleri kapsamında bir hafta kapma alındı. Eğitimlerin

Temel Arama Kurtarma Eğitimi

Belediye olarak, deprem, sel, yangın ve olası felaketlere karşı her zaman hazır olmaları gerektiğini dile getiren Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman, “Güngören sınırları içerisinde veya Türkiye’nin herhangi bir yerinde meydana gelebilecek her türlü tabii afette eğitimli personel ile hazır olmak durumundayız. Afet bölgesindeki insanların yardımlarına koşmak, kaybolan veya enkaz altında kalan insanları aramak, kurtarmak, ilk yardımda bulunmak kamu kurumlarının görevidir. Ve biz de üzerimize düşen görevi yapmak durumundayız. Bunun ilk önceliği eğitimli personeldir. Bu kapsamda 36 arkadaşımızı temel arama ve kurtarma faaliyetleri konusunda sıkı bir kamp eğitimine tabi tuttuk. Güngören belediyesi olarak herhangi bir afet durumunda, hem ilçe sakinlerinin hem de Türk halkının her zaman yanında olacağız” diye konuştu.

 

Bahçelievler Belediyesi Sivil Savunma binasında İstanbul Valiliği İl Afet Acil Durum Müdürlüğünde görevli Mehmet Kapucu tarafından belediye personeli beş gün boyunca sıkı bir eğitimden geçti. Kapucu, kursiyerlere, arama ve kurtarma faaliyetlerinin amacı ve kapsamı ile ilgili bilgiler, kriz yönetim masası ile koordineli olarak çalışma, diğer kurtarma birlikleri ile koordinasyon, enkazda çalışma anında çevredeki halkla olan iletişimin sağlıklı olabilmesi için yapılması gerekenler, arama kurtarma elemanının kıyafeti, malzemesi ve enkaza girerken yanında olması gereken malzeme bilgileri, arama ve Kurtarma faaliyetlerinde kullanılan ipler ve iplerle yapılacak düğüm çeşitleri, kuleden iniş eğitimi, yaralıların sedyeye alınması, sedyeye bağlanma şekli, güvenliğinin sağlanması ve taşınması, arama ve kurtarma faaliyetlerinde kullanılan araç, gereç ve malzemelerin tanıtımı, bakımı ve kullanılması, enkaz etrafında alınacak güvenlik önlemleri, enkaz içerisinde alınacak güvenlik tedbirleri, enkaz içerisine girişlerde yol açma, kenarlardan desteklerle enkaz içerisinde güvenli koridor oluşturma ve destekleme çeşitleri, enkaz içerisinde canlı ya da cansız insan arama ve bulunan yaralı veya cesetlerin hangi sıra takip edilerek dışarı çıkarılacağı, yan yatmış binalarda, enkaza girmeden önce binanın desteklenme şekli, üst üste çökmüş katları olan binalarda kurtarma esnasında takip edilecek yöntem, kolan ve kirişlerin desteklenmesi ve beton kırma işlemlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar, enkaz altında kalan eşyalar etrafında oluşan yaşam üçgeni çevresinde destekleme çalışmaları, enkaz alanında olabilecek patlamalara karşı alınabilecek önlemler ve bina alanındaki çalışmalar sona erdiğinde yapılması gerekenler ve aranan binaların işaretlenmesi gibi eğitimler verdi.


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.