EĞİTİM 15.02.2012 14:09:00 492 0

Eğitimde Üçüncü Boyut Başladı

Dünyada eşzamanlı olarak 8 ülkede uygulanan “Eğitimde 3D Uygulamaları” projesinin sonuçları Londra’da düzenlenen konferansta dünya kamuoyu ile paylaşıldı.

Eğitimde Üçüncü Boyut Başladı
Sinema salonlarından alışık olduğumuz 3D gözlükleri, artık sıkça sınıf ortamlarında göreceğimizin işareti olan konferansa Amerika ve Avrupa’nın farklı ülkelerinden birçok eğitimci ve basın mensubu katıldı. Elektronik devi Texas Insruments'ın başlatmış olduğu 'Eğitimde Üçüncü Boyut” projesiyle ilgili Londra’da Hilton Olympia otelinde düzenlenen konferansta, araştırma sonuçlarının bilimsel sonuçları paylaşıldı. Projeyi yürütmek için Avrupa’nın birçok ülkesinde teknolojiyi yakından takip eden, teknik altyapıya sahip ve kaliteli eğitim veren okulların yetkilileri de konferansta bir sunum yaparak kendi okullarında uyguladıkları programın akademik sonuçlarını anlattılar.
 
“Bu Sistem Etkili Olacak”
Konferansta projeye katılan okulların yetkilileri uyguladıkları projenin sonunda elde ettikleri akademik sonuçları anlatan sunumlarından önce Prof. Dr. Anne Bamford proje hakkında katılımcılara ön bilgi verdi. Pilot programın Amerika, İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, Türkiye, Hollanda ve İsviçre dahil olmak üzere toplam 8 ülkede uygulandığını belirten Bamford, proje kapsamında 470 öğrenci ve 47 öğretmenin aktif olarak uygulamada yer aldığını vurguladı. Titizlikle yürütülen çalışmalardan elde edilen en önemli bulgunun 3D teknolojilerinin öğrenci motivasyonunu artırması ve öğrenmede kalıcılığı sağlaması olduğunu vurgulayan Bamford, “3D içerikleri kullanarak öğretim gören grupların üç hafta sonra yapılan testlerde çok daha başarılı çıkması bu teknolojinin kesinlikle etkili olduğunu gösteriyor.”dedi.
 
Yaptığı sunumdan sonra projeyle ilgili genel açıklamalarda bulunan Bamford, 3D içeriklerle eğitim gören gruplardaki öğrencilerin % 86’sında önemli bir akademik gelişme kaydettiklerini, normal yöntemlerle ders işlenen sınıflarda ise bu yüzdenin % 52’de kaldığını belirtti. Öğrencilerin 3D gözlükleri taktıkları zaman sınıf içi iletişimde sorun yaşanabileceğinden endişe ettiklerini belirten Bamford, şaşırtıcı bir şekilde çocukların iletişimde hiçbir sorun yaşamadıklarını ve daha çok soru sorduklarını da ifade etti.
 
Uyan: “3D teknolojilerini tüm okullarımızda uygulamak için çalışmalarımız devam ediyor.”
 
Türkiye’de pilot uygulamaya katılan tek okul olan İhlas Koleji’i adına sunum yapan İhlas Koleji Yabancı Diller Bölüm Başkanı Salih Uyan pilot uygulamadan elde edilen sonuçlar ve projenin okullarındaki uygulanışıyla ilgili bilgiler verdi.
 
Türkiye’de bu teknolojiyi ilk kez uygulayan okul olarak önemli sonuçlar elde ettiklerini vurgulayan Uyan, öğrencilerden aldıkları pozitif geri bildirimler neticesinde 3D teknolojilerini tüm okullar genelinde uygulamak için gerekli çalışmaları başlattıklarını söyledi.
 
Texas Instruments Avrupa Pazarlama ve Tanıtım Müdürü Emmanuel Herbreteau ise dünyanın farklı ülkelerinden gelen araştırma sonuçlarının kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti. Sonuçların sadece nicelik açısından değil, nitelik açısından çok tâtminkar olduğunu söyleyen Herbreteau, “Eğitimde en önemli faktörlerden bir tanesi de öğrenci davranışı ve sınıf içi motivasyondur. 3D içeriklerin kullanımının bu faktörler üzerinde olumlu etkilere sahip olması müthiş bir şey,” şeklinde konuştu. 3D teknolojilerinin yakın bir gelecekte birçok okulda kullanılacağına inandığını söyleyen Herbreteau, araştırma sonuçlarının birçok eğitimciyi etkileyecek ölçüde olumlu olduğunu da sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.