Tarih: 01.01.0001 00:00 494

Eğitimde Üçüncü Boyut Başladı

Dünyada eşzamanlı olarak 8 ülkede uygulanan “Eğitimde 3D Uygulamaları” projesinin sonuçları Londra’da düzenlenen konferansta dünya kamuoyu ile paylaşıldı.

Eğitimde Üçüncü Boyut Başladı
Sinema salonlarından alışık olduğumuz 3D gözlükleri, artık sıkça sınıf ortamlarında göreceğimizin işareti olan konferansa Amerika ve Avrupa’nın farklı ülkelerinden birçok eğitimci ve basın mensubu katıldı. Elektronik devi Texas Insruments'ın başlatmış olduğu 'Eğitimde Üçüncü Boyut” projesiyle ilgili Londra’da Hilton Olympia otelinde düzenlenen konferansta, araştırma sonuçlarının bilimsel sonuçları paylaşıldı. Projeyi yürütmek için Avrupa’nın birçok ülkesinde teknolojiyi yakından takip eden, teknik altyapıya sahip ve kaliteli eğitim veren okulların yetkilileri de konferansta bir sunum yaparak kendi okullarında uyguladıkları programın akademik sonuçlarını anlattılar.
 
“Bu Sistem Etkili Olacak”
Konferansta projeye katılan okulların yetkilileri uyguladıkları projenin sonunda elde ettikleri akademik sonuçları anlatan sunumlarından önce Prof. Dr. Anne Bamford proje hakkında katılımcılara ön bilgi verdi. Pilot programın Amerika, İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, Türkiye, Hollanda ve İsviçre dahil olmak üzere toplam 8 ülkede uygulandığını belirten Bamford, proje kapsamında 470 öğrenci ve 47 öğretmenin aktif olarak uygulamada yer aldığını vurguladı. Titizlikle yürütülen çalışmalardan elde edilen en önemli bulgunun 3D teknolojilerinin öğrenci motivasyonunu artırması ve öğrenmede kalıcılığı sağlaması olduğunu vurgulayan Bamford, “3D içerikleri kullanarak öğretim gören grupların üç hafta sonra yapılan testlerde çok daha başarılı çıkması bu teknolojinin kesinlikle etkili olduğunu gösteriyor.”dedi.
 
Yaptığı sunumdan sonra projeyle ilgili genel açıklamalarda bulunan Bamford, 3D içeriklerle eğitim gören gruplardaki öğrencilerin % 86’sında önemli bir akademik gelişme kaydettiklerini, normal yöntemlerle ders işlenen sınıflarda ise bu yüzdenin % 52’de kaldığını belirtti. Öğrencilerin 3D gözlükleri taktıkları zaman sınıf içi iletişimde sorun yaşanabileceğinden endişe ettiklerini belirten Bamford, şaşırtıcı bir şekilde çocukların iletişimde hiçbir sorun yaşamadıklarını ve daha çok soru sorduklarını da ifade etti.
 
Uyan: “3D teknolojilerini tüm okullarımızda uygulamak için çalışmalarımız devam ediyor.”
 
Türkiye’de pilot uygulamaya katılan tek okul olan İhlas Koleji’i adına sunum yapan İhlas Koleji Yabancı Diller Bölüm Başkanı Salih Uyan pilot uygulamadan elde edilen sonuçlar ve projenin okullarındaki uygulanışıyla ilgili bilgiler verdi.
 
Türkiye’de bu teknolojiyi ilk kez uygulayan okul olarak önemli sonuçlar elde ettiklerini vurgulayan Uyan, öğrencilerden aldıkları pozitif geri bildirimler neticesinde 3D teknolojilerini tüm okullar genelinde uygulamak için gerekli çalışmaları başlattıklarını söyledi.
 
Texas Instruments Avrupa Pazarlama ve Tanıtım Müdürü Emmanuel Herbreteau ise dünyanın farklı ülkelerinden gelen araştırma sonuçlarının kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti. Sonuçların sadece nicelik açısından değil, nitelik açısından çok tâtminkar olduğunu söyleyen Herbreteau, “Eğitimde en önemli faktörlerden bir tanesi de öğrenci davranışı ve sınıf içi motivasyondur. 3D içeriklerin kullanımının bu faktörler üzerinde olumlu etkilere sahip olması müthiş bir şey,” şeklinde konuştu. 3D teknolojilerinin yakın bir gelecekte birçok okulda kullanılacağına inandığını söyleyen Herbreteau, araştırma sonuçlarının birçok eğitimciyi etkileyecek ölçüde olumlu olduğunu da sözlerine ekledi.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.