Tarih: 15.02.2012 15:01

Türkiye Yıldızlarını Arıyor

Facebook Twitter Linked-in

Suat Kılıç: ‘Projenin sadece futbolla yetinmeyip birçok spor branşını çocuklara uygulamalı olarak gösteriyor olması organizasyonun heyecanına bizleri de ortak etti' dedi.

İstanbul’da Nisan ayının son haftası gerçekleştirilmesi planlanan, “TÜRKİYE YILDIZLARINI ARIYOR” projesinde bir çok spor dalında becerisi olan amatör sporcu çocuklar mücadele edecek. Ayrıca binlerce çocukta bir çok spor branşını tanıma ve uygulama imkanına sahip olacak. Sıra çocuklarımızda sloganıyla yola çıkan projeye en anlamlı destek Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'tan geldi. Bakan Kılıç yaptığı açıklamada projenin heyecanına katıldığını belirterek şunları söyledi:  Türkiye Yıldızlarını Arıyor” projesi spor dallarının çocuklar tarafından bilinmesi amacıyla düzenlenen bir sosyal  sorumluluk projesidir. Projenin sadece futbolla yetinmeyip birçok spor branşını çocuklara uygulamalı olarak gösteriyor olması organizasyonun heyecanına bizleri de ortak etti.' 'Projenin ülkemize, milletimizi ve hedef kitlesi olan çocuklarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Projede emeği geçen herkesi kutluyorum.' Türkiye Yıldızlarını Arıyor'un lansmanına davetli olan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç Türk sporunun gelişimiyle ilgili bilgilerde verdi. 

18 yüzme havuzu yapıyoruz
Türkiye son yıllarda tesisleşmede çok önemli adımlar attı ve atmaya devam ediyor. Erzurum ve Trabzon’da dünya standartlarında yapılan tesislere Mersin’de Akdeniz Oyunları sebebiyle yenileri ekleniyor. 18 stadyum projesinin yanı sıra belediyelerle imzaladığımız protokollerle Türkiye’ye toplam 22 yeni stadyum kazandırıyoruz. Türkiye’de yüzme havuzu olmayan il kalmaması için 18 yüzme havuzu yapıyoruz.''2003 yılından bu yana Türkiye’nin 25 farklı ilinde 672 spor organizasyonu düzenlendi. Bunlardan 214’ü uluslararası büyük organizasyonlardı. Türkiye, büyük spor organizasyonlarını başarı ile gerçekleştiren bir ülke haline geldi. Her organizasyondaki başarılarımızla parmak ısırtan bir ülke haline geldik. 'Bugüne kadar 25 şehrimizde uluslararası büyük spor organizasyonunun yapılmış olması Türkiye’nin geldiği noktayı göstermesi bakımından anlamlıdır. 2012 yılı içerisinde 12 büyük spor organizasyonuna daha ev sahipliği yapacağız. 2013 yılına kadar WTA Championships’e ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz.  2012 yılında Dünya Yüzme Golf ve Salon Atletizm Şampiyonaları da yine ülkemizde yapılacak. 'Bu özgüvenledir ki Sayın Başbakanımız altına koyduğu imza ile 2020 Olimpiyatlarına aday olduk. Olimpiyatların da çok rahatlıkla üstesinden geleceğimize inancımız tamdır” dedi.
 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —