Tarih: 16.02.2012 18:57

Bakan Şimşek'ten KDV İndirimi Müjdesi

Facebook Twitter Linked-in

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ilaç sanayisine yapılacak yatırımları artırmak için ilaç üretiminde kullanılan etkin madde ve etkin madde üretiminde kullanılan ham maddelere uygulanan Kdv oranını, yüzde 18'den yüzde 8'e düşüreceklerini açıkladı.

Batman'da bir dizi açılış gerçekleştiren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ilaç üretiminde kullanılan etkin madde ve etkin madde üretiminde kullanılan ham maddelere uygulanan Kdv oranı ile ilgili açıklama yaptı.

Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi'nde Batman Valisi Ahmet Turhan'ın eşi Nurhan Turhan'ın desteğiyle kurulan şehit Komiser Adem İlkkılıç Kütüphanesi'nin açılışını gerçekleştiren Bakan Şimşek, açılışın ardından basın mensuplarının ilaçtaki Kdv indirimine ilişkin sorularını cevapladı.

Yerli sanayiyi desteklemek için önemli bir adım attıklarını belirten Bakan Şimşek, 'İlaçta eskiden Kdv yüzde 18 idi, vatandaşımıza yardımcı olmak için vergiler yüzde 18'den yüzde 8'e indirdik. Fakat siz ilacı ithal ederseniz Kdv yüzde 8, ama Türkiye'de üretirseniz ana ham madde yüzde 18'lik bir vergiye tabi olabiliyordu. Şimdi biz yerli üreticinin rekabet gücünü artırmak için en azından dışarıyla rekabet gücünü eşitlemek için bazı temel girdilerde, temel ham madde ürünlerinde Kdv'yi yüzde 18'den yüzde 8'e indirdik. Memleketimize hayırlı olsun. Bu konuda bir adım atıyoruz, inşallah ilaç sanayimizin gelişmesine ve cari açığımızın kısmen de olsa azalmasına sebep olur.' dedi.

Daha sonra Gültepe Mahallesi'nde spor salonu ve okulların temel atma törenini gerçekleştiren Bakan Şimşek, akşam da Vanlı depremzedeler yararına verilen konsere katılacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —