Tarih: 01.01.0001 00:00 4433

Usta Gazeteci Nezir Karayün'den Olay yaratacak röportaj

usta gazeteci Nezir Karayün'den Yusuf Uzun ile olay yaratacak röportajın soruları. Cevaplar önümüzdeki hafta Beylikdüzü Gazetesinde. Beylikdüzü halkının kafasındaki soru işaretlerine ışık tutacak Olay röportajı sakın kaçırmayın!...

Usta Gazeteci Nezir Karayün
Beylikdüzü Belediye başkanı Yusuf Uzun, uzun uğraşlarımıza rağmen Beylikdüzü okurlarının kafasında ki soru işaretlerine cevap verdi. Belediye özel kalem biriminde sık sık randevu istememize rağmen bu talebi göz ardı eden Beylikdüzü Gazetesinin soru yağmuruna tutulmak istemeyen başkan Uzun, BİMER aracılığı ile talep ettiğimiz randevuyu geri çeviremedi. Beylikdüzü okurları için sorduk, cevaplar önümüzdeki sayımızda Beylikdüzü Gazetesinde.
 
Beylikdüzü Gazetesinin soruları karşısında zorlanan Uzun, kaçamak cevaplar verdi.
 
 86. Sayımızda ki olay röportajı kaçırmayın…
 
Beylikdüzü Gazetesi ; Beylik Pazarı ve Adnan Kahveci mahallesinde bulunan pazar yerlerinin akıbeti nedir..? Seçim beyannamenizde Beylik pazarını, Adnan Kahvecide bulunan alana taşıyıp, eski Pazar yerini şehir meydanı yapacaktınız… Seçimlerin üzerinden üç yıl geçti. Bu söyleminizin hayata geçmesi neden bu kadar uzun sürdü? Kalan iki yılda bu proje hayata geçecek mi?
 
Beylikdüzü Gazetesi ; Seçimlerde fazla söz vermediniz. Ancak seçildiğinin ilk 6 ayında Beylikdüzü’ne Devlet Hastanesini kazandıracağınızın sözünü verdiniz. 3 yıldır nereye yapılacağı konusunda bile ilerleme olmadığı gibi Beykentte Gürpınar belediyesinin tahsis ettiği 39 dönüm alanda yapılacağını her platformda ileri sürdünüz. Aldığımız duyumlara göre oraya da yapılmayacağı, Büyükçekmece E-5 karayolu üzerine yakında temeli atılacağı söyleniyor. Şimdi söyler misiniz vatandaşın hayalindeki Devlet Hastanesi suya mı düştü…?
 
 
Beylikdüzü Gazetesi ; Geçmiş dönemde açılışı yapılan Beylikdüzü’nün en çok ihtiyacı olan Kültür merkezinin ne gibi problemleri vardı? Neden 3 yıldır kullanıma açılamadı..? Kamuoyunda Vehbi Orakçı’ nın yarım bıraktığı projeleri kasıtlı olarak bitirmediğiniz gibi söylemler var. Bunlardan bir tanesi de Kültür merkezi… Kültür merkezi ne zaman hizmete açılacak..?
 
Beylikdüzü Gazetesi ; Eski ortağınız Ali GENÇBAY hakkında devam eden davalara ve basında sürekli işlenmesine ve hatta Başbakanlık ETİK Kurulunun raporuna rağmen hangi gerekçe ile görevde tutmaktasınız…?
 
Beylikdüzü Gazetesi ; Beykonakları adlı sitede 3 dönüme  yakın yeşil alan işgali ve üzerinde kapalı garaj, yüzme havuzu spor sahası gibi yapılaşmalara rağmen 2009 yılı sonlarında 775 sayılı kanunun 18’nci maddesi gereği yıkım kararı olmasına ve savcılıkta hem belediye görevlileri hemde Müteahhit firma yetkilileri hakkında soruşturması devam etmesine rağmen neden yıkılarak ortadan kaldırılmıyor..? Göstermelik olarak yaptığınız ileri sürülen yan duvardan yaklaşık 5 metrelik yıkım sonrası neden işlem kararınıza rağmen işgal giderilmedi farklı bir hukuki gelişme mi oldu?
 
Beylikdüzü Gazetesi ; Bir önceki belediye dönemlerinde yapılarak halkın hizmetine sunulmuş mevut spor ve çocuk oyun alanlarını, parkları revize ederek sizin yönetiminizce yeniden açılıyor edasıyla vatandaşa duyurdunuz, bunun için onlarca afiş, pankart, tabela hazırladınız yapılan bu tanıtım masraflarıyla gerçekten yeniden yapılmış parklar hayata geçirilemez miydi? Siz sıfırda kaç adet park yaptınız..?
Beylikdüzü Gazetesi ; TİGAR alış veriş merkezi yanında yapılan 18 adet kaçak dükkan ile ilgili, ilgili mahkemenin, gerek Organize sanayi yönetiminin, gerekse belediye meclis ve encümenini yıkım kararı var ayrıca sizin görev ve yetki alanınızda olmasına rağmen neden uygula mıyor’da Organize sanayi yönetimine topu atıyorsunuz..? TİGAR’ın sahibi partili olmasaydı aynı davranışı sergiler miydiniz…? Ki..! Bunun örneklerini de sizin başkanlığınız döneminde gördük.
 
Beylikdüzü Gazetesi ; Kavaklı ve Gürpınar (585 adet itiraz)  imar planlarına çok sayıda itiraz olduğunu duyduk bu kadar itirazın olması neden olan imar planlarında vatandaşın hukuku korundu mu somut ne kadar yeşil alan imara açıldı..? Önceki belediyelerin park olarak ayırdığı alanlar hangi gerekçe ile imara açıldı..? Bunun karşılığı yeşil alan oluşturuldu mu..? Bununla ilgili örnek gösterebilir misiniz..?
 
Beylikdüzü Gazetesi ; Ulusal Basında özellikle Sevilay YÜKSELİR sizi Ekrem İMAMOĞLU ile al gülüm ver gülüm ilişkisi içinde lanse etmiş özelikle Gürpınar imar planlarının geçtiği meclis toplantısında bir kısım CHP’Li meclis üyelerine Ekrem İMAMOĞLU ile planlarda anlaştığınız ama CHP grubundan farklı karar çıkmasını sitemle belirten konuşmalarınız olduğu söyleniyor bu konuda ne derseniz. CHP ilçe başkanı Ekrem İmamoğlu ile ileri sürüldüğü gibi bir ilişkiniz var mı?
 
Beylikdüzü Gazetesi ; Organize sanayi ile Migros arasındaki yol son dönemde yapılan kısmi düzenlemeye rağmen halen çözüme ulaşmadı. Organize sanayinin Başkanı Abdullah TEBER ile yaptığımız görüşmede kamunun ve halkın menfaati için her türlü öneriye açık olduklarını kendileri tarafından bir zorluk çıkarmanın söz konusu olmadığı, hatta son uygulamada daha uygun bir proje önerdiklerini ama sizin kendi projenizi uygulamak istemenize de saygı duyduklarını belirtti. Aylardır birlik sanayi sitesi yolu arapsaçına döndü neresi ters yön neresi doğru yön olduğu belli olmayan bu yol usulüne uygun bir şekilde hala yapılamıyor. Bu yolu yapmak çok mu zor?
 
Beylikdüzü Gazetesi ; Meclis toplantılarına, CHP’li Başkan vekili seçilene kadar Başkanlık yapmıyordunuz… Kamuoyunda “Başkan akıllı ilerde hiçbir Meclis kararından yargılanma ihtimali yok” deniliyordu bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
 
Beylikdüzü Gazetesi ; Bölgedeki okullarda mevcut kütüphaneleri, Belediye yapmış gibi tarafınızdan tekrar hizmete açıldığı yönünde iddialar var ne diyeceksiniz?
 
 
Beylikdüzü Gazetesi ; Sizin ve ortağınız Ali Gençbay ile birlikte, Vakar inşaat tarafından yapılan inşaat için kaldırılan okul yeri nereye kaydırılmıştı, o okulu belediye başkanlığınız döneminde yapmayı planlıyor musunuz?
 
Beylikdüzü Gazetesi ; BEYAŞ’tan daire almak için başvuran birçok kişinin mağdur olduğunu ve hatta ödedikleri bedelleri geri almak için dava açtıklarını biliyoruz BEYAŞ mağdurlarının en azından ödedikleri paralar neden iade edilmiyor ve bu durum mahkemeye taşınıyor?
 
Beylikdüzü Gazetesi ; Ginza’nın önündeki (Shell istasyonu ile arasındaki) arsanın cami yeri olarak ayrılmasına rağmen tekrar imara açıldığı söyleniyor doğru mu doğru ise neden?
 
Beylikdüzü Gazetesi ;  Yakuplu liman yolu üzerinde döküm sahası olarak izin verilen alana izin verilenin yaklaşık 10 katı döküm yapıldığı söyleniyor kayıtlarda ve gerçekte durum nedir..?
 
Beylikdüzü Gazetesi ;  Beylikdüzü belediyesi olarak Türkiye’nin illeri ve dünyanın önde gelen turizm firmalarını bir araya toplayan EMİT fuarında Beylikdüzü standının olmayış sebebi nedir?
 
Beylikdüzü Gazetesi ;  Beylikdüzü belediyesinin borcunun 100 Milyon TL yi aştığı söylenmekte, devraldığınız belde belediyeleriniz ile birlikte yeniden var olan ilçemizin eski borcunun 70 milyon olduğunu söylemekteydiniz. Buna göre borçlar ödenmemiş üzerine 30 milyon borç, eklenmiş gözüküyor. Bu konuda neler söyleyeceksiniz. nereye nasıl yatırımlar yaptınız..?
 Beylikdüzü Gazetesi ;  Son olarak 2012 yılında ne gibi projeleriniz var..? 2014 yılında yeniden belediye başkan adayı olacak mısınız..?

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.