ÇATALCA 28.02.2012 12:17:00 713 0

Kara Askere Gidecek Gençleri Yalnız Bırakmadı

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara önceki gün Çakıl Mahallesinde düzenlenen asker gecesine katıldı. Gece, asker adaylarına moral veren Başkan Cem Kara, ertesi sabah da askerleri uğurlama merasimine katıldı.

Kara Askere Gidecek Gençleri Yalnız Bırakmadı
Geçtiğimiz gün vatani görevlerini yerine getirmek için askere gidecek olan gençlere Çakıl Mahallesinde asker gecesi düzenlendi. Havaların soğuk olması nedeniyle Çatalca Belediyesi olarak okul bahçesine bir çadır kuruldu. Çatalca Belediyesi tarafından kurulan çadırda düzenlenen asker gecesine Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çakıl Mahallesi Muhtarı Saffet Esen de katıldı. Burada bir konuşma yapan Çakıl Mahallesi Muhtarı Saffet Esen, “Askerlik görevi kutsaldır. Sizin gibi gençler var oldukça, bayrağımız asla inmeyecektir” dedi. Çakıl Muhtarı Saffet Esen'in ardından Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara bir konuşma yaptı. Mehmetçik olduğu sürece vatanın bölünmeyeceğini, buna kimsenin gücünün yetmeyeceğini dile getiren Başkan Cem Kara, “Emperyalist güçler bu vatanı bölmeye, sahiplenmeye çalıştı ama Selanik'ten çıkan Mustafa Kemal, tüm ülkeyi tek yumruk haline getirerek; genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla topyekün bir şekilde düşman kuvvetleri karşısında durdu. Cumhuriyetimiz kuruldu ve düşmanlar ülkeden söküp atıldı. Ama emperyalist kuvvetler yine boşdurmadı. 1970'lerde sağcı solcu diye ülke insanlarını gruplaştırarak, kardeşi kardeşe vurdurttu. Ülkemizi bölmeye çalıştılar ama yine bölemediler. Son yıllarda ise terör olayı ile ülkeyi bölmeye çalışıyorlar. Buradan sesleniyorum; ülkeyi bölmeye teröristlerin de gücü yetmeyecek, emperyalist ülkelerin de gücü yetmeyecek. Mehmetçik olduğu sürece bu ülkeyi bölmeye çalışan kimsenin buna gücü yetmeyecek” dedi. Başkan Cem Kara'nın konuşmasının ardından, 10. Yıl Marşı hep bir ağızdan coşku ile söylendi. Daha sonra askere gidecek gençler, aileleri gönüllerince eğlenerek, oyun oynadılar. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve Çakıl Mahallesi Muhtarı Saffet Esen de gençlere ve ailelere eşlik etti.
 
Askerler İçin Kurban Kesildi
Asker gecesinin ertesi gününde ise Çakıl Mahallesinde askere gidecek gençler için kurban kesildi. Birliğine teslim olmadan önce kurban kesilerek dua okunan Çakıllı gençleri, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara yine yalnız bırakmadı. Çakıl Mahallesi Meydanında asker adayları için bir koç kurban edilerek, gençlerin sağ salim gidip gelmesi için dualar okundu.
 
Asker Adaylarından Başkan'a Teşekkür
Çakıl Mahallesinden askere gidecek gençleri hiç yalnız bırakmayan Belediye Başkanı Cem Kara'ya askerler de ziyarette bulundular. Başkan Cem Kara'nın makamına gelen asker gençler, birliklerine teslim olmadan, yola çıkmadan önce Belediye Başkanı Cem Kara'yı ziyaret ederek, birlikte sohbet etme fırsatı buldular. Yaklaşık bir saat süren sohbet sonrasında Başkan Cem Kara asker gençleri tek tek uğurladı. Çakıl Mahallesi gençleri ise Belediye Başkanı Cem Kara'ya yapmış olduğu yardımlardan ötürü teşekkür ettiler.

Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Erdoğan: Kredi notu artırılan tek ülke olduk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.