Tarih: 01.01.0001 00:00 967

Durucasu Köylüleri Kaz Gecesinde Buluştu

Durucasu Köyü Derneği düzenlediği kaz gecesiyle hemşerilerini bir araya getirdi. Esenyurt’un tanınmış isimlerinin de katıldığı gecede Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Göle’ye Orman Fakültesi müjdesi verdi.

Durucasu Köylüleri Kaz Gecesinde Buluştu
Ardahan İli Göle İlçesine bağlı bulunan Durucasu’luların bir araya geldiği gece Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Geceye Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu olmak üzere çok sayıda davetli katıldı. Düzenlenen gecenin sunuculuğunu Hüseyin Polat üstlenirken, Âşık Orhan Üstündağ ve Âşık Vahit Köroğlu’nun atışmaları, izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.
 
Delibalta’dan Kadıoğlu’na Teşekkür
Durucasu Köyü kurucu Başkanı Nasip Aktürk’ün yaptığı konuşmanın ardından sahneye Dernek Başkanı Metin Delibalta’yı davet etti. Sahneye yönetim kurulu üyeleri; Barış Delibalta, İlbeği Aktürk, Oktay Akgöz, Yusuf Yıldırım, Yasin Polat ve Nusret Celaloğlu ile birlikte çıkan Dernek Başkanı Metin Delibalta, derneğin kurucu başkanı Nusret Aktürk’e teşekkür ederek konuşmasına başladı. Başkan Aktürk, “Derneğimiz bölgemizin en köklü derneklerinden biridir. Derneğimiz bünyesinde çok değerli köylülerimiz bulunmaktadır. Kendilerine her daim derneğimize destek sunmaktadır. Bizde Durucasulularla yakından ilgilenmekte ve onların sıkıntılarını da her zaman kendi sorunlarımız gibi görmekteyiz” dedi. Başkan Delibalta bu gece için kendilerine bu yeri tahsis eden Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na ve Başkan Yardımcısı Gürbüz Süleymanoğlu’na teşekkür etti. Delibalta geceye katılım gösteren Ardahan Kültür Evi Başkanı Tuncer Dağ başta olmak üzere dernek başkanlarına gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.
 
Dağ “Ardahan Derneklerini Bir Araya Toplayacağız”
Dernek Başkanı’nın konuşmasından sonra İstanbul Ardahan Kültür Evi Başkanı Tuncer Dağ bir konuşma yaptı. Dağ; “Durucasu Derneği yapmış olduğu çalışmalarla gerçekten fark edilen bir dernektir. Kendilerini ve yönetimlerini kutluyorum. Sizlerinde bildiği Ardahanlılar için yeni bir dernek binamız yapılmaktadır. Dernek binamızın yapımı bitiğinde bütün Ardahan derneklerini orada toplayacağız. Buradan bunun yapımını üstelenen Esenyurt Belediye Başkanı Sayın Necmi Kadıoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.
 
Göle Kabuk Değiştirdi
Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Gürbüz Süleymanoğlu yaptığı konuşmayla hemşerilerine seslendi. Süleymanoğlu “Durucasu köyü gerçekten birlik beraberlik adına özdeşleşmiş bir köyümüzdür. Ardahan’a ve Ardahanlılara hizmet etmekten gerçekten mutluyum. 2004 yılından bu yana Esenyurt Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu’nun destekleriyle birçok yatırım yaptık. Yapılan yatırımlar Ardahan’ın gelişimi için büyük katkılar sunduğu kanısındayım. Göle, yaptığımız Göle Fakülte binası ile kabuk değiştirdi” dedi.
 
Kadıoğlu, “Ardahan’ı ve Kars’ı seviyorum”
Süleymanoğlu’nun konuşmasının ardından, geceye katılan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Gölelilerin karşısında olmanın çok zor olduğunu söyleyerek konuşmasına başladı. Başkan Kadıoğlu; “Ardahan’ı ve Kars’ı gerçekten çok seviyorum. Özellikle birlik beraberliğinizi görmekten ayrı bir mutluluk duyuyorum. Bu birlikteliğiniz devamını diliyorum. Bunun için gece ve özellikle de dayanışma gecelerinde belediyemize ait salonları tahsis ediyoruz. Ardahan’ın ihtiyaçlarına yönelik olarak birçok hizmeti yapmaya çalıştık. Göle’ye yeni bir fakülte projemiz var. Orman Fakültesi için kollarımızı sıvadık. Bu fakültenin Göle’nin dokusuna çok uygun olacağına inanıyor ve yapacağımız yatırımın bölgeye yeni bir ivme kazandıracağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.
 
 
Durucasu Kaz Gecesine Yoğun İlgi
Düzenlenen geceye Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Gürbüz Süleymanoğlu, Başkan Danışmanı ve Meclis Üyesi Metin Karakoç, Esenyurt Belediye Meclis Üyeleri Efrail Çiftçi, Serkan Kara, Şemsettin Şimşek, İstanbul Ardahan Kültür Evi Başkanı Tuncer Dağ ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İstanbul Göle Dernek Başkanı Bülent Sarıtaç ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Hoçvan Hasköy Dernek Başkanı Halit Avşar ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ardahan ve Göle Köy Derneklerinin yanı sıra çok sayıda işadamı da katılım gösterdi.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.