BÜYÜKÇEKMECE 28.02.2012 17:24:00 324 0

Akgün, Deprem Konusunda Başkanları Uyardı

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Depremin Marmara Belediyeler Birliğinin en önemli gündem maddesi olması gerektiğini söyledi.

Akgün, Deprem Konusunda Başkanları Uyardı
Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen “Belediyelerde Yeni Gelişmeler ve Uygulamaya Yansımaları Toplantısı” Afyon Korel Hotel’ de gerçekleştirildi. Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin açılış konuşmasından sonra söz alan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; “ İstanbul depremi bekliyor. Deprem konusunda İstanbul da bir araya geldik. Orada da söyledik ve tekrarlıyoruz. Deprem Marmara Belediyeler Birliğinin birinci gündemi olmalı. Çok hızlı hareket edip uygulamaya koymalıyız. Başta Sayın Başbakanımız ve hükümetimiz olmak üzere T.B.B Başkanı Sayın Kadir Topbaş ve ilgili tüm kuruluşlardan isteğimiz depremle ilgili yasaların hazırlanması ve bir an önce yürürlüğe konmasıdır. İlçe belediyelerinin devre dışı bırakılmaması ve aktif olması da çok önemlidir” dedi.
 
     Marmara Belediyeler Birliği’ne üyeliği bulunan 115 belediye başkanının katıldığı programla ilgili açıklama yapan Birlik Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 2011 yılı içerisinde toplam 245 farklı eğitim programı organize ettiklerini belirtti. Altepe; “Bu eğitim programlarımıza  yaklaşık 15.000 kişi katıldı. Göreve gediğimiz 2009 yılından bu yana bölge çapında 50.000’e yakın belediye çalışanına eğitim hizmeti sunduk. Üye belediyelerimizin başkanlarını yılda 2 defa gündemli olarak bir araya getirmekteyiz” şeklinde konuştu.
 
  Birliğimizin faaliyet alanına giren konularda 18 farklı istişare toplantısı düzenlediklerini de anlatan Altepe; “ Bu kapsamda özel kalem müdürlerini, basın danışmanlarını, mali hizmetler müdürlerini, insan kaynakları müdürlerini, kültür müdürlerini ve çevre müdürlerini düzenli olarak toplamaktayız. 7 farklı ülkeye teknik temas, işbirliği ve tanıtım programı organize ettik. 28 farklı ülkeden gelen resmî heyetlerle görüşmeler gerçekleştirdik, birliğimizi ve faaliyetlerimizi tanıtma imkânı bulduk. Avrupa Birliği ve diğer uluslararası malî kaynakları kullanarak toplam 12 adet proje yürütmekteyiz. 3 yeni proje daha yazarak AB’ye müracaat ettik” diye konuştu.

  Birliğin özürlüler konusunda da önemli çalışmalar yaptığını sözlerine ekleyen Altepe konuyla ilgili olarak şunları söyledi; “Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile yaptığımız protokol çerçevesinde bölge çapında eğitim programları organize ettik. Şehirlerimizin özürlülerin ihtiyacına uygun olarak yeniden düzenlenmesine yönelik 3 farklı kitabı basarak bütün üyelerimize dağıttık. Özürlüler konusunda bölgemizde yapılan bütün önemli faaliyetlere destek verdik.” dedi.

Program kapsamında Uzman Eğitmen Sıtkı Aslanhan tarafından “Belediyecilikte Halkla İlişkiler” konusunda belediye başkanlarına yönelik bilgilendirme de yapıldı.

Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.