Tarih: 28.02.2012 17:31
Geleceğin Televizyon Gazetecilerine Sertifika
Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Genel Koordinatörü Soner Örnekol’un sunumuyla Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde 6 haftadır devam eden Televizyon Gazeteciliği Seminerleri son haftasında Spikerler Derneği Başkanı ve TVnet Anahaber Spikeri Veyis Ateş’i ağırladı. Sertifika töreninin de gerçekleştirildiği programa, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Kuzugüden’in yanısıra F. S.M Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Duman, F.S.M Vakıf Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Avcı, F.S.M Vakıf Üniversitesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü İsmail Öz’de katıldı.
Spikerlikte Özgüven Şart
Sertifika töreni öncesi ünlü spiker Veyis Ateş “Ekran İnsanı Rezil De Eder, Vezir De” konulu bir seminer gerçekleştirdi. Ateş, ekrana çıkmaya istekli olan öğrencilere “Egonuz düşükse, bu işi yapamazsınız. Bu işi yapmanız için biraz ukala olmanız gerekir. Ancak bu ukalalık bayağılığa varmamalıdır. Kendine güvenmek bu iş için ilk şarttır” diyerek, tavsiyelerde bulundu.
Bağırarak, Heceleme Yaparak Okuyun
Ateş, spikerler ve sunucular için güzel konuşma ve diksiyonun önemine dikkat çekerek, “6 ay boyunca her gün 1 buçuk saat konuşarak, heceleme yapıp, bağırarak, okuma yaparak, konuşmanızı güzelleştirebilirsiniz. Ayrıca spiker olmak isteyen kişiler, habere meraklı olduğu için spiker olmalı, spiker olduğu için habere meraklı olmamalı. Hergün asgari bütün gazetelerin manşetlerine bakmalısınız.” diye konuştu.
Eğitim İçin, Yerel Yönetimlerle İşbirliği
VeyisAteş söyleşisinin ardından, 6 hafta boyunca birbirinden ünlü spikerleri öğrencilerle buluşturan seminerin, sertifika törenine geçildi. Programda konuşan Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Duman yerel yönetimlerle eğitim adına yaptıkları işbirliğine dikkat çekerek, “İstanbul’da üniversite sayısı 50’ye yaklaştı. İstanbul Türkiye’nin dörtte bir nüfusunu barındırıyor. İstanbul’da yaşayan insanlarımız buradaki üniversitelerden yeteri kadar yararlanamıyor. Yaşadığımız şehre karşı hepimiz sorumluluklar taşıyoruz. Bizler bu kapsamda yerel yönetimler ve sivil toplum örgütleriyle eğitim çalışmaları yapıyoruz. Spikerlik Derneği’nin kendi çabaları ve bu alana verdikleri önemle bu faaliyeti gerçekleştirdik. Bu seminere konuk olan spikerlerden ders almak, yarı üniversite bitirmeye bedeldir. Bu anlamda seminerlere katılan öğrencilere ve de emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi. Rektör Prof. Dr. Duman Küçükçekmece Belediyesi’ne de teşekkür ederek, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Kuzugüden’e plaket verdi.
İLÇEDEKİ OLUMLU GELİŞMELERİ İFADE ETMEK ZOR
Sürekli Eğitim Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Avcı ise, uzun yıllardır Küçükçekmece’de ikamet ettiğini ifade ederek, “Küçükçekmeceli olarak bu ilçedeki değişimi çok iyi fark ediyorum. En iyi konukların ağırlandığı, bu alanda halk pazarı vardı. Buralarda tinerciler dolaşıyordu. Son 7 yıldaki değişimi kelimelerle ifade etmek zor. Akşamları yürümeye korkardık. Yapılan çalışmalar sayesinde şimdi Küçükçekmece; kültürel ilerleme ve sosyal sorumluluk bilincinin geliştiği bir ilçe. Bu anlamda Belediye Başkanımız Aziz Yeniay ve ekibini tebrik ederim” diye konuştu.
Konuşmaların ardından seminere devam eden öğrencilere protokol üyeleri tarafından sertifikaları verildi. Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Kuzugüden katılımları için öğrencilere teşekkür etti.
Spikerler Derneği Başkanı Veyis Ateş ise, öğrencilere verilen sertifikaların şıklığına dikkat çekerek, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’a teşekkür etti.
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —