BEYLİKDÜZÜ GAZETESİ 29.02.2012 20:47:00 970 0

Karayün Sordu, Uzun Yanıtladı

Beylikdüzü Belediye başkanı Yusuf Uzun, uzun uğraşlarımıza rağmen Beylikdüzü okurlarının kafasında ki soru işaretlerine cevap verdi.

Karayün Sordu, Uzun Yanıtladı
 
 
Beylikdüzü Gazetesi ; Beylik Pazarı ve Adnan Kahveci mahallesinde bulunan pazar yerlerinin akıbeti nedir..? Seçim beyannamenizde Beylik pazarını, Adnan Kahvecide bulunan alana taşıyıp, eski Pazar yerini şehir meydanı yapacaktınız… Seçimlerin üzerinden üç yıl geçti. Bu söyleminizin hayata geçmesi neden bu kadar uzun sürdü? Kalan iki yılda bu proje hayata geçecek mi?
 
Yusuf UZUN : Adnan Kahveci mahallesinde yapılmış ve geçtiğimiz dönemde 29 yıllığına kiralanmış olan Pazar yeri alanın sözleşmesi tek taraflı olarak fes edilmiştir. Tek taraflı fesinden sonra inşaatın eksik olan kısmının tamamlama çalışmaları devam ediyor. Hava koşulları nedeniyle beklenen hızlılıkta devam etmese de muhtemelen Mart-Nisan ayı gibi Çarşamba pazarı olarak açmayı planlıyoruz. Beylik pazarında her hangi bir problemimiz yok, Çarşamba pazarı hayata geçirilip istenilen çalışma düzeyine geldiğinde Pazar Pazarını da mevcut bölgeye almayı hedefliyoruz.
 
 
Beylikdüzü Gazetesi ; Seçimlerde fazla söz vermediniz. Ancak seçildiğinin ilk 6 ayında Beylikdüzü’ne Devlet Hastanesini kazandıracağınızın sözünü verdiniz. 3 yıldır nereye yapılacağı konusunda bile ilerleme olmadığı gibi Beykentte Gürpınar belediyesinin tahsis ettiği 39 dönüm alanda yapılacağını her platformda ileri sürdünüz. Aldığımız duyumlara göre oraya da yapılmayacağı, Büyükçekmece E-5 karayolu üzerine yakında temeli atılacağı söyleniyor. Şimdi söyler misiniz vatandaşın hayalindeki Devlet Hastanesi suya mı düştü…?
 
Yusuf UZUN : Devlet hastanemiz başta olmak üzere seçim projelerimizin neredeyse tamamı hayata geçiriliyor. Beykent mevkiinde bulunan 39 dönümlük arazi üzerine yapılacak hastanemiz yapılacaktır. Sağlık bakanlığımızın konu hakkında bilgisi var, ancak söz konusu parselin bir kısmında zemin konusunda problem var. 1,5 yıllık uğraşımız neticesinde, Bayındırlık bakanlığından zemin etüdümüzü aldık, ancak İstanbul Büyükşehir belediyesi 24 dönümlük alanda sorun olmamasına rağmen sorunlu bölge üzerinde yeniden inceleme çalışması yapılması konusunda hassas davranıyor. 24 dönümlük alana Bakanlığımızın bilgileri dâhilinde TOKİ işbirliği ile hastanemiz yapılacak. Ekim ayına kadar Eğitim ve Araştırma hastanemiz yetiştirilecek.
 Pınartepe mahallesine yapılması planlanan hastane arazisi seçimlerden önceki dönemde Beylikdüzü belediyesine ait olsa bile, seçim arenasında Büyükçekmece sınırları içerisine bağlanmıştır, hastanenin Büyükçekmece sınırları içerisinde yapılmasında bizce herhangi bir sorun yoktur, çünkü yapılacak hastane bir ilçe hastanesi değil çok kapsamlı bir eğitim ve araştırma hastanesi olacaktır. Bizim Büyükçekmece sınırları içerisinde yapılacak olan her hangi bir hastaneye karşı tepkimiz olmayacaktır.
 
 
Beylikdüzü Gazetesi ; Geçmiş dönemde açılışı yapılan Beylikdüzü’nün en çok ihtiyacı olan Kültür merkezinin ne gibi problemleri vardı? Neden 3 yıldır kullanıma açılamadı..? Kamuoyunda Vehbi Orakçı’ nın yarım bıraktığı projeleri kasıtlı olarak bitirmediğiniz gibi söylemler var. Bunlardan bir tanesi de Kültür merkezi… Kültür merkezi ne zaman hizmete açılacak..?
 
Yusuf UZUN :  Kültür merkezigeçmiş dönemde yapılmış. Hatta resmiyette bazı projeler dâhilinde hizmete açılmaya sunulmuş olsada projede kaynaklı olan sıkıntılar dolayısıyla hizmete sunulmasında geçikmeler meydana geldi. Zemin döşemelerinde meydana gelen deformasyonlar, çatı ve ortak kullanım alanlarında ki yetersizlikler giderildi. Prosüdürde nasıl olması gerekiyor ise çalıştık. Dönemin mevcut belediye başkanı ile yaptığımız görüşmelerden de anlaşılmıştır ki, projenin hizmete açılmasında ki sorunlar hızla ortadan kaldırılmış, Nisan ayı gibi kapılarının açılması kararlaştırılmıştır. Kültür merkezinin içerisinde bulunan dükkanlar satılmamıştır. Gürpınar’da ki ek hizmet binamızıda buraya alarak ve otopark kullanım alanlarının merkeze gelecek vatandaşın zorlanmayacağı yönde organize edilecektir. Kültür merkezimiz tüm fonksiyonları ile halkımızın hizmetine kusursuz olarak açılacaktır.
 
 
Beylikdüzü Gazetesi ; Eski ortağınız Ali GENÇBAY hakkında devam eden davalara ve basında sürekli işlenmesine ve hatta Başbakanlık ETİK Kurulunun raporuna rağmen hangi gerekçe ile görevde tutmaktasınız…?
 
Yusuf UZUN : Şuanda İzmir’de bulunan bir belediye başkanımız hakkında da soruşturmalar iddianameler var. Fakat buna rağmen bu başkanlarımız görevdeler, çünkü suç kesinleşinceye kadar herkesin masumiyeti söz konusudur. Ali Gencbay kardeşimiz inandığımız güvendiğimiz bir arkadaşımızdır, görevde olduğu dürece çalışmalarından istifade ettiğimiz ve edeceğimiz bir yardımcımızdır. Ve ispat edilinceye kadar bizim gözümüzde görevini layıkıyla yerine getiren biridir. Görevlendirilmesi yönetmeliklere uygundur, ve bunun aksi bir durum söz konusu değildir.
 
 
Beylikdüzü Gazetesi ; Beykonakları adlı sitede 3 dönüme  yakın yeşil alan işgali ve üzerinde kapalı garaj, yüzme havuzu spor sahası gibi yapılaşmalara rağmen 2009 yılı sonlarında 775 sayılı kanunun 18’nci maddesi gereği yıkım kararı olmasına ve savcılıkta hem belediye görevlileri hemde Müteahhit firma yetkilileri hakkında soruşturması devam etmesine rağmen neden yıkılarak ortadan kaldırılmıyor..? Göstermelik olarak yaptığınız ileri sürülen yan duvardan yaklaşık 5 metrelik yıkım sonrası neden işlem kararınıza rağmen işgal giderilmedi farklı bir hukuki gelişme mi oldu?
 
Yusuf UZUN :   Beykonakları için şunu söyleyebiliriz, başta Adnan Kahveci olmak üzere sitelerin içerisinde yeşil alan için terk edilmiş bölgeler var. Bakıldığında sitelere ait gibi görünen bu alanlar vatandaşa açık alanlardır. Söz konusu yer de diğerleri gibi vatandaşa açıktır. Bununla ilgili olarak vatandaştan gelen talep üzerine  giriş çıkış yapabileceği alanları site yönetimine açtırdık. Şuan vatandaşın burayı kullanmasında bir sorun yok. Elbet bu siteye ait binaların kullanımına daha uygun olduğu için daha fazlasını yapmayacağız. Site önündeki duvarı yıktırıp yan yolu açma gibi bir düşüncemiz yok. Biz zaten park ve bahçelere duvar yapıyoruz, bunu yıkma gibi bir çalışmamız olmayacaktır. Vatandaşında yeşil alanı kullanabilmesi için gerekli kapılan açılmıştır.
 
 
Beylikdüzü Gazetesi ; Bir önceki belediye dönemlerinde yapılarak halkın hizmetine sunulmuş mevut spor ve çocuk oyun alanlarını, parkları revize ederek sizin yönetiminizce yeniden açılıyor edasıyla vatandaşa duyurdunuz, bunun için onlarca afiş, pankart, tabela hazırladınız yapılan bu tanıtım masraflarıyla gerçekten yeniden yapılmış parklar hayata geçirilemez miydi? Siz sıfırda kaç adet park yaptınız..?
 
Yusuf UZUN :   Belediye web sitemizde vatandaşımızda yakından takip edebileceği ölçüde çalışmalarımızı aktarmaktayız. İlçemize kazandırılan 48 adet park yine bu alandan takip edilebilir. Gürpınarda 1,5 km karelik sahil bandımız var. Kişi başına düşen yeşil alan ölçülerimiz 10 metrekare oluyor, bu Avrupa standartlarının üzerindedir. Bugün Beylikdüzü’nün yeşil özelliğini koruma adına çalışmalarımızı özenle gözden geçiriyoruz. Parkalarımızda spor aletlerimiz ile vatandaşımıza her yaşta spor imkanı sunuyoruz.
 
Beylikdüzü Gazetesi ; TİGAR alış veriş merkezi yanında yapılan 18 adet kaçak dükkan ile ilgili, ilgili mahkemenin, gerek Organize sanayi yönetiminin, gerekse belediye meclis ve encümenini yıkım kararı var ayrıca sizin görev ve yetki alanınızda olmasına rağmen neden uygula mıyor’da Organize sanayi yönetimine topu atıyorsunuz..? TİGAR’ın sahibi partili olmasaydı aynı davranışı sergiler miydiniz…? Ki..! Bunun örneklerini de sizin başkanlığınız döneminde gördük.
 
Yusuf UZUN :   TİGAR Beylikdüzü Organize sanayi bölgesi içerisindedir, bu kurum ve yıkımı konusunda bizim herhangi bir yükümlülüğümüz olamaz. Onlar kendi başına karar alır ve uygularlar. OSB plan, imar, Ruhsat ve yıkıma kadar tüm çalışmalarını kendileri yapar, organizenin hiçbir çalışmasına müdahale etme şansımız yoktur. Biz yalnızca gözle görülen bir mülkiyet olduğu için vergi alırız. Yasa ve yönetmelik arasında kalmış bir yıkım söz konusudur. Ben belediye olarak bu konuda cevap verdiğimi düşünüyorum bizim yapabileceğimiz bir yaptırım yoktur.
 
 
Beylikdüzü Gazetesi ; Kavaklı ve Gürpınar (585 adet itiraz)  imar planlarına çok sayıda itiraz olduğunu duyduk bu kadar itirazın olması neden olan imar planlarında vatandaşın hukuku korundu mu somut ne kadar yeşil alan imara açıldı..? Önceki belediyelerin park olarak ayırdığı alanlar hangi gerekçe ile imara açıldı..? Bunun karşılığı yeşil alan oluşturuldu mu..? Bununla ilgili örnek gösterebilir misiniz..?
 
Yusuf UZUN :   İtirazlar olacaktır ancak ancak büyükşehir belediyesinde asılan planlara en düşük itirazda bulunan bizim ilçemizdir. 5000 lik planları Büyükşehir yapar, yeşil alanları okul yerlerini onlar belirler ve istediği yerlerde değişikleri yapar. Gelişen büyük kentlerde ihtiyaçlara yönelik değişiklikler yapılır. Hiçbir yeşil alan değiştirilmez, kaldırılamaz. Ancak yeri değiştirilebilir, yeşil miktarında değişiklik olmadan başka bir yere aktarılabilir.
 
 
Beylikdüzü Gazetesi ; Ulusal Basında özellikle Sevilay YÜKSELİR sizi Ekrem İMAMOĞLU ile al gülüm ver gülüm ilişkisi içinde lanse etmiş özelikle Gürpınar imar planlarının geçtiği meclis toplantısında bir kısım CHP’Li meclis üyelerine Ekrem İMAMOĞLU ile planlarda anlaştığınız ama CHP grubundan farklı karar çıkmasını sitemle belirten konuşmalarınız olduğu söyleniyor bu konuda ne derseniz. CHP ilçe başkanı Ekrem İmamoğlu ile ileri sürüldüğü gibi bir ilişkiniz var mı?
 
Yusuf UZUN :   Ekrem İmamoğlu ile benim hiçbir siyasi ve ticari birlikteliğim yoktur. Kendisiyle direk veya dolaylı yollardan hiçbir ilişkim olmamıştır. Siyaseten rakibimizdir, saygı çerçevesinde çalışmaktayız. Ortaya atılan ve ulusala çekilmiş hiçbir haberin gerçeği yansıtmadığı ortadadır. Aksini düşünenler karşıma belge ile çıksın. Yalnız İmamoğlu için değil bizi tanıyan herkes bilir ki biz saygımızdan ödün vermeden ilçemizde ki herkesi aynı görmeye devam ediyoruz.
 
 
Beylikdüzü Gazetesi ; Organize sanayi ile Migros arasındaki yol son dönemde yapılan kısmi düzenlemeye rağmen halen çözüme ulaşmadı. Organize sanayinin Başkanı Abdullah TEBER ile yaptığımız görüşmede kamunun ve halkın menfaati için her türlü öneriye açık olduklarını kendileri tarafından bir zorluk çıkarmanın söz konusu olmadığı, hatta son uygulamada daha uygun bir proje önerdiklerini ama sizin kendi projenizi uygulamak istemenize de saygı duyduklarını belirtti. Aylardır birlik sanayi sitesi yolu arapsaçına döndü neresi ters yön neresi doğru yön olduğu belli olmayan bu yol usulüne uygun bir şekilde hala yapılamıyor. Bu yolu yapmak çok mu zor?
 
Yusuf UZUN :   Çözüme ulaşmadı cümlesi yanlıştır, Birlik sanayi ve organize sanayinin dışında kalan yolda sabah ve akşam saatlerinde trafik çilesi hat safhaya ulaşıyordu. Ancak bu alanda bulunan ve birlik sanayiye ait yolun çift taraflı yol olmasını düşünmemize rağmen yolu bize vermediler. Bu konuda çok katı cevaplar aldık, kendi üzerimize düşen alanda trafik iyileştirme çalışmalarımız devam etmektedir.
 
 
Beylikdüzü Gazetesi ; Meclis toplantılarına, CHP’li Başkan vekili seçilene kadar Başkanlık yapmıyordunuz… Kamuoyunda “Başkan akıllı ilerde hiçbir Meclis kararından yargılanma ihtimali yok” deniliyordu bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
 
Yusuf UZUN :   Bunlar yalnızca belediye meclisine yapğılşmış saygısız düşünceler, yakıştırmalardır. Doğrudur diyorum ve belediye başkanı olduğum için belediye meclisinin doğal başkanı olduğum için görevimin başındayım.
 
Beylikdüzü Gazetesi ; Bölgedeki okullarda mevcut kütüphaneleri, Belediye yapmış gibi tarafınızdan tekrar hizmete açıldığı yönünde iddialar var ne diyeceksiniz?
 
Yusuf UZUN :    Bu tamamen haksız bir iddadır, okul kütüphanelerini biz yaptık. İlçe milli eğitiminde gerekli bilgi ve belgeleri alabilirsiniz.Gürpınar, Yakuplu ve Beylikdüzü’ndekütüphanelerimizi açtık.
 
 
Beylikdüzü Gazetesi ; Sizin ve ortağınız Ali Gençbay ile birlikte, Vakar inşaat tarafından yapılan inşaat için kaldırılan okul yeri nereye kaydırılmıştı, o okulu belediye başkanlığınız döneminde yapmayı planlıyor musunuz?
 
Yusuf UZUN : Öyle bir okul yeri yok, benim bu konuda bilgim yok. Geçmişini bilmem, bildiğim Şanver Çolak tarfından bir değişiklik olduğu hakkında dabir bilgim yok. Bu konu geçmiş dönemdeki belediye başkanı Şanver Çolak tarafından size bilgi verilmesi uygun olan bir konudur.   Ancak elinizde bilgi belge varsa getirin bu konuya aydınlık getirelim.
 
 
Beylikdüzü Gazetesi ; BEYAŞ’tan daire almak için başvuran birçok kişinin mağdur olduğunu ve hatta ödedikleri bedelleri geri almak için dava açtıklarını biliyoruz BEYAŞ mağdurlarının en azından ödedikleri paralar neden iade edilmiyor ve bu durum mahkemeye taşınıyor?
 
Yusuf UZUN : BEYAŞ biz göreve geldiğimizde iflas konumundaydı, bugün itibarıyla ise önceki mütahitler ile anlaşmaya varılması sağlanarak proje devam ettirildi. Çıkan üye parasını aldı, kalan üyeler daire sahibi oldu. Belediye olarak vatandaşın mağduriyeti olmaması hususunda çalıştık. Artık BEYAŞ problemi diye bir problem yoktur, gündeme alınması hoş değildi.
 
Beylikdüzü Gazetesi ; Ginza’nın önündeki (Shell istasyonu ile arasındaki) arsanın cami yeri olarak ayrılmasına rağmen tekrar imara açıldığı söyleniyor doğru mu doğru ise neden?
 
Yusuf UZUN : Ginzanın önündeki bu parsel için yapılan görüşmeler neticesinde parselin bir kısmının yapılması kalan kısmının imara açılması hususunda karara varılmıştır. Anahtar teslimi Camii inşaatı yapılması hususunda anlaşma sağlanmıştır.
 
 
Beylikdüzü Gazetesi ;  Yakuplu liman yolu üzerinde döküm sahası olarak izin verilen alana izin verilenin yaklaşık 10 katı döküm yapıldığı söyleniyor kayıtlarda ve gerçekte durum nedir..?
 
Yusuf UZUN : Bu konuda kim dökmüş bir belge ile konuşmak gerek.Söz konusu yere Ambarlı arıtma tesisi yapılacaktır. Yanındaki 100 dönümlük arazi üzerine bilgimiz dışında hiçbir döküm yapılmamaktadır. İBB nin yapmış olduğu resmi dökümlere ilçe belediyesi olarak bizim karışmamız mümkün değildir. Döküm işleri yetkimiz ve bağımız yoktur.
 
 
Beylikdüzü Gazetesi ;  Beylikdüzü belediyesi olarak Türkiye’nin illeri ve dünyanın önde gelen turizm firmalarını bir araya toplayan EMİT fuarında Beylikdüzü standının olmayış sebebi nedir?
 
Yusuf UZUN : EMİT Fuarında yer almaya luzüm görmedik. Beylikdüzü’ nün tanıtımına yardımcı olacak bizim için anlam teşkil eden bir fuar değildir
 
 
Beylikdüzü Gazetesi ;  Beylikdüzü belediyesinin borcunun 100 Milyon TL yi aştığı söylenmekte, devraldığınız belde belediyeleriniz ile birlikte yeniden var olan ilçemizin eski borcunun 70 milyon olduğunu söylemekteydiniz. Buna göre borçlar ödenmemiş üzerine 30 milyon borç, eklenmiş gözüküyor. Bu konuda neler söyleyeceksiniz. nereye nasıl yatırımlar yaptınız..?
 
Yusuf UZUN : 80 milyonluk borç aldığımız ve bu borcu 100 milyona çıkardığımız doğrudur. 2011 yılı için 105 milyonluk harcamamız olurken, gelirimiz 93 milyon gibi bir rakamda kalmıştır. Beylikdüzü Belediyesi maddi sıkıntı içerisindedir. Söz konusu borcun 55 milyonu Hazineye yani devlete olan borçtur, geçmiş dönemden belde belediyelerinden kalan borçtur. Bu borçlar 7 seneye yayılmış borçlardır. Beylikdüzü belediyesi kaynak problemi yaşamaktadır. Yalnız yapmış olduğumuz hizmetler göz önüne alınacak olursa, alacaklarımız hesaplandığında mevcut borcumuz rakam olarak eski borcumuzdan farkı değildir. Borç miktarımız aynıdır.
Beylikdüzü Gazetesi ;  Son olarak 2012 yılında ne gibi projeleriniz var..? 2014 yılında yeniden belediye başkan adayı olacakmısınız..?
 
 
Yusuf UZUN : Bir dönem daha bize güvenen inanan insanların desteğine talip oluruz. Çünkü ilçemize yapmayı istediğimiz çok hizmet ver, bu güne kadar olması gereken hizmetleri olabildiğince yapmaya çalıştık. Vatandaşla sık sık bir araya gelen yönetim anlayışıyla çalıştık. Seçimlere 2 yıldan uzun bir süre var. Ogün sağlıklı ve sıhhatli olursak beylikdüzü halkı bizi göreve layık görür ve isterse Beylikdüzü’ ne yapacak hizmetlerimizin olduğunu düşünerek ve partimizi bu yönde kadar verirse elbette yeniden aday olmayı düşünebiliriz. Vakti saati geldiğinde düşünülecek bir konu için bu günler çok erkendir.
 
Kurumsal belediyecilik noktasında çok büyük mesafe aldık. Bir çok il ve ilçe belediyesi belli noktalarda Beylikdüzü belediyesinin hizmetlerinden istifade etmektedir ki bunu özellikle vurgulamak istiyorum. Göreve geldiğimiz gündn bu güne yalnızca açtığımız yol miktarı 120 km geçmiştir. Hangi mahallede hangi sokakta neler yapılmış internet üzerinden incelenebilir. 200 bn ton asfalt döktük, Ulaşıma önem verdik. Alt yapı noktasında Kavaklıdere, Haramidere ve Gürpınar dereleri ıslah çalışmalarını hızla yürütmekteyiz. İSKİ yalnızca Beylikdüzü’nün alt yapı çalışmaları konusunda bir ihale yapmıştır. Beylikdüzü belediyesi olarak biz vatandaşın bize getirdiği her türlü soruna itina ile eğiliyoruz. Belediyenin ve hükümetin görev alanına giren girmeyen her konuda çözüm üretiyoruz. Sorunların ve projelerin takipçisiyiz. Her türlü kurumla iletişimin ilk ayağı olmaya çalışıyoruz. İlçemize 48 yeni park kazandırırken, 70 bin metrekare sahil düzenlemesi yaptık, eski park ve bahçeleri revize ederek sulama sistemi kazandırdık. 30 bin yeni fidan diktik, yeşile verdiğimiz önemi bir kez daha ortaya koyduk. 8 tane yeni sağlık ocağı hizmete açtık. 120 yeni derslik açarak eğitime büyük önem verdik. Beylikdüzünde en modern okulları açtık, öğretmen evimiz kullanıma açılmak üzere milli eğitime devir edildi. 22 üniteli ağız ve diş sağlığı polikiliğini sağlık bakanlığına devr edildi. Spor kompleksimiz 2 yıl içerisinde bitirilerek hizmete açılacak. Devlet hastanesi projemizin en kısa zamanda temelini atmayı hedefliyoruz. Metrobüs geçikmelide olsa ilçemize kazandırılıyor. 2015 yılına kadar metro ulaşımın ilçemize gelmesini bekliyoruz. Vatandaş hangi problemi varsa karşısında alaında uzman bir yardımcımız ile görüşebileceğini biliyor. Yönetim olarak sürekli halkla buluşmaya ve onların beklentileri yönünde hareket etmeye çalışıyoruz.
Beylikdüzü belediyesi özellikle çevre ilçelerle mükayese edildiğinde başarılı bir çizgide olduğunu görüyoruz. Ve bu konuda halkında bu çalışmaları desteklediğini farklı siyasi parti mensuplarının takdir ve teşekkürlerini aldığımızı ifade etmek istiyorum. Ama biz bu ilçenin ilk belediye başkanıyız, kurucu sayılırız ve daha yolun başındayız. Bu halde olmasına rağmen komşu belediyelerce takdirle izleniyoruz.
 
 
 
 
 
 

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.