DÜNYA 1.03.2012 09:40:00 514 0

İstanbullu Kara Uyandı

Akşam saatlerinden itibaren etkisini göstermeye başlayan kar yağışı, sabah saatlerinde etkisini artırdı.

İstanbullu Kara Uyandı

Gece saatlerinde zaman zaman artan kar yağışı, sabah saatlerinde de etkisini sürdürdü. Evlerinden çıkan İstanbullular kar yağışı altında işyerlerine gitmeye çalıştı. İlk belirlemelere göre yağışın yollara olumsuz bir etkisi olmadı. Vatandaşların kendi araçları yerine toplu taşıma araçları ile işyerlerine gitmeyi tercih ettikleri gözlendi. Birkaç günden beri bir yağan bir duran karın bugün öğleden sonra İstanbul'u terk etmesi bekleniyor.

Bu arada, sabah saat 8: 00'da yapılması planlanan Armutlu-Armutlu Tatil Köyü/ Yenikapı-Bostancı deniz otobüs seferleri hava muhalefeti nedeniyle iptal edildi.

YURTTA HAVA DURUMU

Yoğun kar yağışıyla birlikte kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgarlar beklendiğinden ; tipi, ulaşımda aksama, görüş mesafesinde azalma, buzlanma, eğimin fazla olduğu yerlerde çığ gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Yağışların Perşembe sabah saatlerine kadar; Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ile Ordu, Trabzon ve Giresun çevrelerinde yağmur; İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Amasya, Tokat, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde kar şeklinde kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekmektedir.

Rüzgarın; Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güneyli, İç Anadolu'da kuzeyli yönlerden; Doğu Akdeniz kıyılarında fırtına (70-90 km/saat), İç Anadolu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı( Kar yağışı veya yerde kar örtüsü olan kesimlerde tipi, çatı uçması, çığ, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Soğuk hava ile birlikte kar yağışlarının hafta sonuna kadar yurdun kuzey, iç ve doğu bölgelerinde etkili olmaya devam edeceği tahmin edilmektedir. Kuvvetli ve yoğun kar yağışlarının oluşturabileceği; ulaşımda aksama, görüş mesafesinde azalma, buzlanma ve eğimin yüksek olduğu yerlerde çığ gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Hava sıcaklığının bugün ülke genelinde artmaya devam etmesi, ancak pazartesi günü yurdun kuzeybatı kesimlerinde salı ve çarşamba günleri iç ve batı bölgelerinde perşembe ve cuma günleri ise bütün yurtta hissedilir olmak üzere (8 – 10 derece) azalacağı tahmin ediliyor.

Bugün gerçekleşecek sıcaklık artışı ve pazartesi günü güney, iç ve batı bölgelerde kuvvetli lodosla birlikte görülecek yağmur ve sağanak şeklindeki yağışlar sebebiyle özellikle, Marmara'nın güneyi, İç Ege, İç Anadolu ve Akdeniz bölgesinin iç kesimlerinde kar erimeleri de beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, taşkın vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Yapılan son değerlendirmelere göre; 28.02.2012 Salı gece saatlerinden itibaren Ege ve Batı Akdeniz kıyı şeridinde hafif, iç ve yüksek kesimlerinde orta ve yer yer kuvvetli zirai don olayı beklenmektedir.


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.