Tarih: 05.03.2012 10:16

Amasyalı Esenyurt’ta Buluştu!

Facebook Twitter Linked-in

Oldukça yoğun katılımlı gerçekleşen yemekli Amasyalılar buluşmasına Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’da katılarak yöresel oyunlara eşlik etti.
 
Hüseyin Kara “Sesimizi duyurmak istedik”
Amasya bölgesi yöresel sanatçıları programda sahne alırken gece’nin açılış konuşması Amasya İl Dernek Başkanı Hüseyin Kara tarafından yapıldı. Hemşerilerini Esenyurt Kültür Merkezinde bir araya getiren Başkan Kara 1993 yılından bu yana derneklerinin Esenyurt’ta var olduğunun altını çizdi. Başkan Kara, “ Amasya İl Derneği olarak düzenlediğimiz geceye katılan tüm hemşerilerimize yürekten teşekkür ederiz. Asıl teşekkürü de bizlere burayı tahsis eden Esenyurt Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu’nadır. Gecemize katılanların tamamı Esenyurt’ta yaşayan Amasyalılardır. Bizlerde burada olduğumuzu göstermek ve sesimizi duyurmak istedik. Gecemize destek sunan tüm hemşerilerimize yürekten teşekkür ediyorum” dedi.
 
 Hüseyin Kara’nın yaptığı konuşma ardından kürsüye gelen Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu sahnede bulunan dernek başkanlarıyla birlikte konuşma öncesinde halay çekti.
 
Kadıoğlu “Oy vereninde oy vermeyeninde Belediye başkanıyım”
Başkan Kadıoğlu, “ Amasyalıların Esenyurt’ta bir araya gelmesi ilk kez gerçekleşiyor. İnşallah her yıl böyle yoğun katılımlı bir araya gelirsiniz. Bizim gayemiz insanımız yaşadığı sürece hangi görüşte olursa olsun, bir arada olsun istiyoruz. Çünkü Hz. Âdem ve Hz. Havva’nın çocukları olduğumuzu unutmayalım. Bir siyasi parti temsilcisi olarak seçilmiş olsam dahi seçim sonrasında bana oy veren, oy vermeyen herkesin Belediye Başkanıyım. 8’nci yılını doldurduğumuz görev süremde herkes biliyor ki bir tek şey söylüyorum. Bir olalım, diri olalım ve büyüyelim” dedi.
 
Gelecek Nesil’e borcumuzdur
Esenyurt’ta yaşayan tüm insanların barış ve kardeşlik içinde olmasını temenni eden Başkan Kadıoğlu, “Yine her zaman söylediğim gibi bizim birlik beraberliğimiz aynı vatan toprağı üzerinde yaşamaktan ibaret değildir. Bizler aynı Allah’a inan, aynı Peygambere inan insanlarız. Bizler aynı Kur’an’a aynı ehlibeyte inan insanlarız. İçimizde sunni - alevi kim olursa olsun. Hz. Hasan, Hz. Hüseyin için gözyaşı dökmeyen bir Müslüman yoktur. Sevgili Amasyalı kardeşlerim hiçbir vatandaşımız bugüne kadar bu topraklarda yaşayan alevi sunni, kürt-türk tüm insanlarımız aynı ortak noktada buluşarak, kardeşçe yaşamanın yollarını gelecek neslimize bir borç olarak taşımamız gerekir. En güzel şey insanlık, en güzel şey kardeşlik, en güzel şey barıştır. Esenyurt’ta benim görev yaptığım bu ilçede kardeşlik ve barışın hâkim olmasını temenni ediyorum” dedi.
 
Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun yaptığı konuşma sonrasında plaket töreni gerçekleşti.
 
Sezai Güntav “ Birlik beraberlik bizi onurlardırır”
Gecede kısa bir konuşma yapan Esenyurt Belediye Meclis Üyesi ve İstanbul Samsun-Amasya Dernek Başkanı Sezai Güntav, “ Amasyalılar Esenyurt’ta ilk kez böyle bir gece düzenliyor. Bu manada bu mekânı tahsis eden Esenyurt Belediye Başkanımız Necmi Kadıoğlu’na sizlerin adına teşekkür ediyorum. Oldukça yoğun nüfusa sahip olan Amasyalıların Esenyurt’ta ikamet eden nüfusu 17.000’dir. Amasyalıların birlik beraberliği bizleri her zaman onurlandıracaktır. Bu geceye destek sunan herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum” dedi.
 
Başkanlar eşlik etti
Amasyalılar gecesi yapılan konuşmalar ardından yöresel türküler eşliğinde halaylar çekildi. Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve Esenyurt AK Parti İlçe Başkanı Şenay Değer yöresel halk oyunlarında Amasyalılara eşlik ettiler. Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu “Ellik” oyununa, AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer isi “ Sim Sim” halk oyununa eşlik etti.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —