Tarih: 01.01.0001 00:00 517

Yıldız, Soykırımı Lanetledi!

Hocalı’da yaşananları protesto etmek için Taksim Meydanında düzenlenen mitinge tam destek sunan Serhat Boyları Dernek Başkanı Muharrem Yıldız birçok Televizyon kanalına da canlı olarak katıldı.

Yıldız, Soykırımı Lanetledi!
Yıldız, miting alanında kendisine uzatılan mikrofonlara bu vahşetin sorumlularının hesap vermesi gerektiğini söyledi. 1914 Ermeni zulmünden kaçarak Kars’a yerleşen bir ailenin ferdi olduğuna vurgu yapan Başkan Yıldız, tarih boyunca Ermeniler Türk milletine baskı yaptığını ve bu baskıların en acısının ise, Hocalı yaşandığını ifade etti; Yıldız; “21. yy. böylesi bir vahşetin yaşanması gerçekten içler acısı. Tarih boyunca Ermeniler Türk milletine birçok kez bu yönde zülüm etmiştir. Ancak hiçbirinin ispatlama şansı olmamıştır. Ancak 26 Şubat 1992 yılında yaşanan bu vahşetin canlı şahitleri, kamera kayıtları ve fotoğrafları mevcuttur. Bunların dışında da en büyük acı ise o süreçte esir düşen gençlerimiz bulunmaktadır. Onların ne durumda olduğunu bilmiyoruz” dedi.
 
Yıldız, hocalıyı unutturmadık
Böylesi bir vahşetin yaşandığını bilen Emperyalist devletlerin buna rağmen soykırım yasa tasarısını çıkartmış olmasının ise tamamen bir fiyasko olduğunu söyleyen Muharrem Yıldız bu konuda gerekli girişimler yapılana kadar bu konuda geri adım atmayacaklarını ifade etti. Serhat Boyları Dernek Başkanı Yıldız son olarak; “Hocalı’yı unutturmadık, unutturmayacağız” dedi.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.