Tarih: 01.01.0001 00:00 391

Büyükçekmece Basketbolspor 18 de 18 yaptı

Hafta sonu Kadıköy de oynadığı Trakerbasketbolspor karşılaşmasını 73-66 kazanan Büyükçekmece Basketbolspor 18 de 18 yapıp liderliğini sürdürüyor.

Büyükçekmece Basketbolspor 18 de 18 yaptı
 Son haftada iki zorlu deplasmanı ve hafta içi karşılaştıkları Işıkbasketbolspor’u yenerek grup finalini başarıyla geçen takım, başarılarının sırlarını inanmalarına ve takım içi birlik beraberliğe bağladıklarını söylediler.  '18 de 18 yaptı'dedi. Göstermiş oldukları üstün performanslarıyla Büyükçekmece Basketbol takımının hem önemli basketçileri olmayı, hem de taraftarın gönlünü kazanmayı başaran oyuncular arasından 3 yıldız oyuncuyla sizler için söyleşi gerçekleştirdik. 

'Olcay Karpat'
1986 doğumlu  1.90 cm boyunda olan Olcay Karpat 11 yaşında  beden eğitimi öğretmeninin katkısıyla başlamış olduğu basketbol hayatını başarıyla sürdürerek kendisini kanıtlamayı başardı.1 yıl Devlet Su İşlerinde oynadıktan sonra Tofaş’ a transfer olan Olcay, eğitimine devem edebilmek için Çanakkale’ye transfer oldu. Okulu bitirdikten sonra 1 yıl Yeşil Giresun da oynayan Olcay Büyükçekmece Basketbol takımına transfer oldu. Büyükçekmece’ye gelmesinde takım Koçu Kartal Önel’in katkısının büyük olduğunu söyleyen Olcay; “Yeni kurulmuş olan takımın güzel oluşumu ve takımda ki isimlerin iyi olmasından dolayı Büyükçekmece Basketbol takımını tercih ettim. Burada amacımız basketbolu halka sevdirmek olacak” dedi.
Oyun kurucu pozisyonunda oynayan Olcay, ligin en kaliteli fundamentalına sahip oyuncularından olan bir sporcu, aynı zamanda çok iyi bir savunmacı. 6 yıllık 2. lig tecrübesiyle takımın kritik anlarda görev alan ve soğukkanlılığıyla takımın önemli bir parçası durumun da. 

Tolga Bellioğlu  
1988 doğumlu 1.90 cm boyunda olan Tolga Bellioğlu, ilkokul 4 de başlamış olduğu basketbol hayatını 5. sınıfta gelen şampiyonlukla pekiştirdi. Daha sonra Tofaş’a transfer olan Tolga, Uludağ üniversitesinde de sürdürdüğü basket yaşamını, Çanakkale Belediye Basketbolspor’a transfer olarak devam ettirdi. Son olarak da Büyükçekmece Basketbol takımına transfer olan Tolga atletik fiziğiyle ve oyunda göstermiş olduğu başarıyla kendini kanıtlamış bir oyuncu. Genç yaşına rağmen oyunda ki savunmasıyla ünlü olan Tolga, inatçı ve agresif kişiliğiyle takımın mücadele gücünü arttıran ve dış şut ve penetre özelliklerine de sahip biri.
Musa Güneş
1985 doğumlu 2.02 cm boyunda olan Musa Güneş sergilemiş olduğu performansla taraftarın gönlünü kazanan bir sporcu. 1989 da Bulgaristan’dan ailesiyle Türkiye’ye gelen Musa kış okulunda basket hayatıyla tanıştı. Bir çok alt yapıda oynayan Musa sezon başında transfer olduğu İstanbul Basketbolspor’dan ayrılarak Kartal koç sayesinde Büyükçekmece Basketbol’a transfer oldu. Basketbola geç başlamasına rağmen ciddi bir kariyer edinen Musa, müthiş sıçrama yeteneği ve her maç double-double performansıyla hem takımın hem de seyircinin vazgeçilmezi olmayı başardı.
Takımın gidişatından ve arkadaşlarından çok memnun olduğunu söyleyen Musa; “ Yeni kurulmuş bir takımdık  4- 5 kişiyle birlikte antrenmanlara çıkıyorduk. Ama inanılmaz bir ilerleme göstererek yöneticilerimiz ve koçumuz sayesin de bugün hala yenilgi yaşamamış bir takım olduk”
Taraftar inanılmaz bir atmosfer yaşatıyor. Her maçta taraftar sayısının arttığını söyleyen Musa; “ Taraftar bizlere inanılmaz bir atmosfer yaşatıyor. Onların yaşamış olduğu o heyecan o mutluluk bizlerin maça daha çok motive olmamızı sağlıyor” dedi. 

Başkan Akgün gücümüze güç katıyor
Fırsat buldukça oynanan maçları yakından takip eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün taraftarla kenetlendiğini, maçlarını kaçırmadan seyretmesinin kendilerine güç kattığını belirten Koç Kartal Önel; “Başkan Akgün’e spora ve sporcuya verdiği destekten dolayı takımım adına çok teşekkür ediyorum. Bizim için çok değerli olan kendisini her zaman yanımızda görmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.