Tarih: 01.01.0001 00:00 439

Silivri’de Miniklere Tiyatro Sevgisi Aşılanıyor

Silivri Belediyesi 5-7 yaş arası anaokulu öğrencilerini drama eğitimi ile buluşturacak. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleşecek projenin yanı sıra, minikler Mart ve Nisan ayı boyunca eğlenceli iki çocuk oyunu ile keyi

Silivri’de Miniklere Tiyatro Sevgisi Aşılanıyor
 Silivri Belediyesi, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yaparak ilçede bulunan tüm anaokulu öğrencilerine yetenek ve hayal güçlerini geliştirmek adına, drama eğitimleri verecek. Miniklere tiyatro sevgisinin aşılanacağı ücretsiz eğitimler, Silivri Belediyesi Kültür Merkezi Tiyatro Eğitmeni Boran Gökçe tarafından verilecek. Kültür Merkezi’nde son iki yıldan bu yana 7- 12 yaş arasına verilen yaratıcı drama eğitimlerinin, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilecek proje ile birlikte 5-7 yaş arası miniklere de verileceğini belirten Silivri Belediyesi Kültür Merkezi Tiyatro Eğitmeni Boran Gökçe; “Yaratıcı drama eğitimi çocuklarımızın hayal güçlerinin gelişmesi ve yeteneklerinin belirlenmesi için etkili bir çalışmadır. Çocuklarımız eğitim içerisinde oynayacakları oyunlar ile kendilerini ve çevrelerinde olan olayları analiz etme yetisi kazanacaklardır. Kısacası çocuklarımız sevecekleri oyunlar ile eğlenceli bir öğrenme süreci yaşayacaklar. Eğitimlerimiz 7 Martta başlayarak 5 hafta sürecektir” dedi.

Işıklar; “Çocuklarımızın Gelişimi Bizler İçin Çok Önemli”
Çalışma ile ilgili açıklamalarda bulunan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Geleceğe güvenle bakan bir Silivri için, çocuklarımızın olayları sorgulaması, çevrelerinde gördüklerini değerlendirmelerini amaçladık. Bu doğrultuda Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İkram Kayapınar ile yaptığımız görüşmeler sonucunda, çocuklarımıza yaratıcı drama eğitimi verme projesi ortaya çıktı. Göreve başladığımız günden bu yana insan odaklı projeler üreterek hayata geçirdik. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sorgulayan, eleştirel bakabilen bireyler olarak yetişmesini amaçlıyoruz. Çocuklarımızın gelişimi için elimizden geleni yapmayı sürdüreceğiz” dedi.

Silivri Belediyesi Kültür Merkezinde Çocuk Tiyatro Günleri
Silivrili minikler, Silivri Belediyesi Kültür Merkezi’nde Mart ve Nisan ayı boyunca birbirinden eğlenceli iki çocuk oyunu ile buluşacak. Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa belirlenen oyun takvimine göre, ilçe genelindeki ilköğretim okullarının 1. Sınıf öğrencileri, Silivri Belediyesi Kültür Merkezi Yücel Erdem Tiyatro Salonu’nda “Arı Maya” ve “Ağustos Böceği ile Karınca” isimli çocuk oyunları ile eğlenceli zaman geçirecek.  


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.